Viikot 7 ja 8: Ystävänpäivä ja pipolätkää

24.2.2023
Kulunut jakso sisälsi monenlaisia teemoja, ystävänpäivänä ja pipolätkäpäivänä keskityttiin kohottamaan yhteishenkeä. Saimme tutustua myös SRK:n ja Oulun konservatorion toimintaan.

Palasimme viimeiselle periodille ennen hiihtolomaa maanantaina 13.2, ja sitä seuraava päivä oli ystävänpäivä, jolloin seinille laitettiin kaikille opistolaisille nimillä varustetut sydämet, joihin sai kirjoittaa positiivisia asioita toisista. Ystävänpäivään kuuluivat myös erityiset ystävänpäiväterveiset, joita tulikin paljon ja päästiin lukemaan useampi tunti. Keskiviikkona saapuivat opiston jääkiekkojoukkueen pelipaidat, ja niiden tulo kohotti yhteishenkeä selkeästi. Muutoinkin tällä periodilla ollaan onnistuttu yhteishengessä, ja opistokoti on saanut oikeaa kodin tuntua. Perjantaipäivää taas virkisti teknisen työn linjan ohjelmailta, jossa päästiin arvailemaan erilaisia työkaluja ja puulajeja ja sahaamaan lautoja tietyn mittaisiksi. Periodilla jatkettiin myös vuosikirjojen tekoa ottamalla kustakin kämpästä vuorollaan kämppäkuvat. 

Lauantaina oli riemunkiljahdusten ja tunnelman täyteinen pipolätkäturnaus, jossa jokainen opistolainen sai osallistua lyhyisiin jääkiekko otteluihin. Lopulta turnauksen voiton vei Beast. Sunnuntaina hevostenhoitolautakunta järjesti kaikille mahdollisuuden päästä kokeilemaan ratsastusta.

Maanantaina grillilautakunta pääsi taas näyttämään taitojaan loihtimalla koko opistolle grilliruuat, myös musiikkilauta kunta toi tunnelmaa järjestämällä kaikille mahdollisuuden yhteiseen soittamiseen ja laulamiseen. Keskiviikkoillan keskusteluillassa oli aiheena harrastukset, josta saatiin hyvät ja ajatuksia herättävät keskustelut. Viikon varrella on käynyt paljon vieraita kuten Oulun konservatorion esittelijät, sekä Matias Muhola esittelemässä SRK:n toimintaa. Tapahtuman täyteiset viikot saivat päätöksen tunnelmallisella tuutulaulu- sekä satuhetkellä, tästä on hyvä jatkaa kohti hiihtolomaa.

-Miro ja Alisa, Silas ja Siina

Viimeisimmät

Opistoblogi – 15.9.2023

Ensimmäisellä kokonaisella opintojaksolla perus arjen aloittamisen lisäksi käynnistimme opiskelijakunnan toimintaa sekä vietimme olympialaisia.

Opistoblogi – 21.4.2023

Opistovuoden toiseksi viimeinen periodi on mennyt nopeasti erilaisen ohjelman merkeissä. Kevätpäivä kokosi lauantaina Räisälämäelle satoja nuoria.

Opistoblogi – 6.4.2023

Keväiset ilmat ovat saapuneet Räisälänmäelle, mikä onkin saanut opistolaiset nauttimaan porukalla ulkoilusta!

Opistoblogi – 24.3.2023

Hiihtoloman jälkeisillä viikoilla tehtiin laskettelureissu, ja keskityttiin hyvinvointi-teemaan niin teemapäivän kuin seminaarinkin merkeissä.

Opistoblogi – 10.2.2023

Saimme kotiväen kylään Räisälänmäelle. Olimme mukana historiallisessa opiston tyttöjen jääkiekkoturnauksessa, jossa pelasivat vastakkain viime vuosikurssien tyttöjen joukkueet.