Loisto-seminaari

Loisto-seminaari lauantaina 17.2.2024

Turvallisuus

Tule kuuntelemaan ajankohtaisia puheenvuoroja ja ammattilaisten näkökulmia yhteiskunnallisesta turvallisuudesta. Puhujina mm. kansainvälisesti tunnettu tekoälyn ja algoritmien asiantuntija, puhuja ja kirjailija Mikko Alasaarela, Jyväskylän yliopiston projektitutkija ja informaatiosodankäynnistä väitöskirjaa tekevä Dominic Saari, ja Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön 72 tuntia -varautumiskouluttaja, Ylivieskan VPK:n naisosaston vetäjä Sari Pelttari. Poliisia edustaa ylikonstaapeli Harri Hiitola, pelastustointa palotarkastaja Jyri Alanko ja puolustusvoimia majuri Arto Nurkkala. Seminaari päättyy paneelikeskusteluun, jossa asiantuntijat vastaavat opiskelijoiden ja yleisön kysymyksiin.  

Seminaarin yhteydessä on mahdollisuus ruokailla ja kahvitella opiston ruokalassa, joten tervetuloa opiston lähialueelta ja kauempaakin kouluttautumaan ja sivistymään taatusti ajankohtaisen teeman äärellä.

Etkö pääse paikalle?

Näkisimme sinut mielellään seminaarissa Reisjärvellä, mutta jos et pääse paikan päälle, niin osta katseluoikeus live-lähetykseen osoitteesta verkkokurssit.rkropisto.fi , niin pysyt ajan tasalla turvallisuusasioissa.

Seminaarin kohderyhmä

Seminaari on suunnattu kaikille oman arjen turvallisuudesta sekä Suomen sisäisestä ja ulkoisesta turvallisuudesta kiinnostuneille. Seminaarin annista hyötyvät mm.

  • työikäiset ja nuoret
  • aikuiset
  • perheelliset
  • eläkeläiset
  • opetus- ja kasvatusalalla työskentelevät
  • kodin tai yrityksen turvallisuudesta kiinnostuneet
  • tieto- ja viestintäturvallisuudesta kiinnostuneet
  • reserviläiset ja maanpuolustuksesta kiinnostuneet
  • varautumisesta kiinnostuneet

Ohjelma

11 Lounas: yrttimarinoitu porsaanfilee, perunat, kermakastike, kasvisgratiini, salaattibuffet. Valkosuklaapannacotta ja tyrnikastike.

12 Puheenvuorot: Informaatiopsykologinen vaikuttaminen ja siihen varautuminen (Dominic Saari); Kodin varautuminen (Sari Pelttari); Voiko mihinkään enää luottaa tekoälyn aikakaudella? (Mikko Alasaarela).

14.00 Kahvitauko: Kahvi/tee/mehu, Snickers-piirakka.

15 Puheenvuorot: Puolustusvoimat (majuri Arto Nurkkala, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun aluetoimisto); Arjen turvallisuus (palotarkastaja Jyri Alanko, Pohjois-Pohjanmaan pelastuslaitos); Poliisi on kaikkien turvaaja, kaikkina aikoina (ylikonstaapeli Harri Hiitola, Oulun poliisilaitos).

16.30 Paneelikeskustelu

17 Päivällinen: hunajainen broileri riisipedillä, yrttimaustetut kasvikset, juustoinen vesimelonisalaatti, Aura-perunasalaatti, mustaherukkahillo. Hedelmäsalaatti, vaniljavaahto.

Hinnasto

45 € Seminaarin kokonaispaketti, sis. ohjelman ja kaikki ruokailut (opiskelijat 40 €)

25 € Seminaarin ohjelma ilman tarjoiluja. Maksavan huoltajan seurassa saapuvalle alle 12-vuotiaalle lapselle sisäänpääsy on ilmainen. 

12 € Lounas/Päivällinen (opiskelijat/lapset 10 €)

5 € Kahvi/tee ja leivonnainen (opiskelijat/lapset 3 €)

Sisäänpääsy ja ateriat maksetaan paikan päällä. Maksuvälineenä seminaaripaikalla käyvät käteinen, pankkikortti, Mobile Pay,  ePassi ja Smartum.

Etkö pääse paikalle?

Näkisimme sinut mielellään seminaarissa Reisjärvellä, mutta jos et pääse paikan päälle, niin osta katseluoikeus live-lähetykseen osoitteesta verkkokurssit.rkropisto.fi , niin pysyt ajan tasalla turvallisuusasioissa.

Mikä on Loisto-seminaari?

Loisto-seminaari on vuosittain järjestettävä sivistys- ja koulutustapahtuma, joka on suunnattu kaikille yhteiskunnallisista asioista kiinnostuneille ikään tai asuinpaikkaan katsomatta. Seminaarissa käsitellään vuosittain vaihtuvia ajankohtaisia aiheita. Vuonna 2023 seminaarin teemana oli hyvinvointi. Loisto-seminaari järjestetään nyt toista kertaa, ja järjestämisvastuussa ovat Monialaisten opintojen linjan ja Monimediataitojen linjan opiskelijat.