Räisälänmäen taidekesä 24.-28.7.2023

Opistouutisia

Kurssiuutisia – 1.6.2023

Onko savirakentamisessa tulevaisuus? Tutkijoiden, tekijöiden ja tuotekehityksen kiinnostus on lisääntynyt saven käyttöön rakennusmateriaalina. Ilmoittaudu nyt savirakentamisen kurssille Reisjärven kr. opistolle.

Opistouutisia – 31.5.2023

Suvivirsi kaikui voimallisena opiston salissa lauantaina 6.5. Kevätjuhlaan kokoontunut henkilökunta, opiskelijat ja kotiväki kokivat yhdessä kiitollisuutta päättyneestä opistotalvesta. Uusia hakijoita oli tänäkin keväänä runsaasti, yhteensä hieman yli 600.

Tapahtumauutisia – 31.5.2023

Reisjärven opistoseurat järjestetään viime vuoden tapaan koulujen kesälomakauden lopussa, 4.-6.8. Uusi myymälä palvelee seuravieraita. Lämpimästi tervetuloa opistoseuroihin!

Kurssiuutisia – 31.5.2023

Innostuneet suunnistuksen harrastajat kokoontuivat opistolla toista kertaa. Seuraava kurssi on jo suunnitteilla ensi kevääksi Jämsän opistolle, ja sinne toivotaan mukaan myös uusia harrastajia.

Uutisia – 31.5.2023

Reisjärven kr. opistolla jatkuu syksyllä 2023 Kantti-koulutus aikuisille, jotka tarvitsevat rohkaisua työelämään siirtymiseen, tukea ammatillisen identiteetin hahmottamiseen sekä vahvistusta digi- ja viestintätaitoihin.

Kurssiuutisia – 30.5.2023

Tervetuloa opistolle viihtymään ja nauttimaan muiden samanikäisten seurasta uusien ja vanhojen ystävyyksien parissa turvallisessa ympäristössä ja elävän sanan hoidossa.

Opistovuosi

Opiston haku ensi keväänä yhteishaussa. Tutustu eri opintolinjoihin ja hae opistoon.

Opistolla tapahtuu!

Fri 4.8.
 – Sun 6.8.

Kaikki tapahtumat tapahtumakalenterissa:

#opistolife

Aurinkoisena toukokuisena viikonloppuna Reisjärven kristillisellä opistolla saimme tuntea syvää yhteenkuuluvuuden tunnetta, kun kokoonnuimme meille tärkeän suunnistusharrastuksen pariin jakamaan tietoa, taitoa ja kokemuksia. Joukossa oli suunnistuksesta innostuneita vasta-alkajia Opi suunnistamaan -kurssilla, mutta myös jo vuosia metsiä ristiinrastiin juosseita kuntosuunnistajia ja Jukolaan tähtääviä konkareita Suunnistuksen harrastajat -kurssilla. Meitä yhdisti yhteisen harrastuksen lisäksi yhteinen usko.

Viikonlopun aikana saimme tietoa terveellisestä ravinnosta, unesta ja palautumisesta. Kuulimme hyvistä varustevalinnoista, kerroimme parhaimmista pummeistamme ja kisailimme leikkimielisesti Kahoot-tietokilpailussa. Pääsimme ottamaan mittaa itsestämme päivärasteilla. Innokkaimmat etsivät rasteja myös yöllä suunnistuslampun valossa. Ruumiillisen ravinnon lisäksi saimme nauttia hengellistä ravintoa.

Tunnelma oli välitön ja aito. Yhtenä leirin järjestäjistä nautin osallistujien aktiivisuudesta, iloisesta ja lämminhenkisestä ilmapiiristä. Tuskin maltan odottaa ensi kevääseen, jolloin pääsemme jälleen yhdelle koolle, jakamaan suunnistuksen tuomaa iloa ja löytäjän riemua. Seuraava suunnistuskurssi on tarkoitus järjestää Jämsän kr. kansanopistolla 17.-19.5.2024.

Teksti: Maija Viljamaa
Kuva: Timo Veikko Kinnunen
...

Onko sinun ja työelämän välissä sumua? Onko tullut aika palata työelämään kotiäitivuosien jälkeen? Oletko löytänyt itsestäsi uusia puolia ja kaipaat uutta ammatillista suuntaa? Hirvittääkö digi? Onko vaikea keksiä, miten omaa osaamista voisi päivittää? Millaisia töitä nykyään edes on!

Reisjärven kr. opiston Kantti-koulutus syksyllä 2023 on tarkoitettu sinulle, joka mietit ammatillista suuntaasi työelämän ulkopuolella, työttömyysuhan alla tai työtä etsiessä.
Koulutuksessa saat rohkaisua työelämään siirtymiseen, tukea ammatillisen identiteetin hahmottamiseen sekä vahvistusta digi- ja viestintätaitoihin. Koulutus on osallistujille maksuton.

Keväällä 2022 pidetty ensimmäinen Kantti-koulutus oli menestys. Onnistunut koulutuskokonaisuus on saanut jatkorahoitusta ja seuraava Kantti-koulutus toteutetaan syksyllä 2023 Reisjärven kr. opistolla. Ryhmään otetaan enintään 16 opiskelijaa. Lue lisää ja ilmoittaudu osoitteessa rkropisto.fi/kantti
...

Reisjärven kr. opiston vuoden 22-23 vuosikurssiäänite "Kannattelee siipemme" on ilmestynyt ja nyt kuunneltavissa Kuule-palvelussa. Tilaa opisto-cd osoitteesta opistokauppa.fi
@srk_nyt @kapsakkijutut #kuule
...

Mietitkö minne mennä toisen asteen koulun jälkeen? Haluaisitko parantaa kielitaitoasi, sosiaalisia taitojasi ja viettää vielä vuoden nuorena? Aikuislinjalla eli Allilla lähes kaikki oppitunnit pidetään kaksikielisesti eli suomeksi ja englanniksi, joten opistovuoden aikana kielitaitosi kehittyy. Kielitaitoasi saat kehitettyä myös keskustelemalla ulkomaalaisten linjakavereittesi kanssa. Aikuislinjalla valinnaisilla opinnoilla voit vaikuttaa paljon omiin opintoihisi. Voit valita esimerkiksi viestinnällisiä aineita, tai jos haluat opiskella avoimen yliopiston kursseja, se on mahdollista. Allilla on myös paljon linjan yhteisiä taito- ja taideaineita. Aikuislinjalaisten opistovuosi huipentuu oman linjan kanssa tehtävään Eurooppaan suuntautuvaan ulkomaanmatkaan. Varat kerätään tekemällä erilaisia työtehtäviä opistolla. Opistosta saat myös uskovaisia ystäviä ja kavereita.

Jos vuosi nuorten seurassa kuulostaa mielenkiintoiselta, hae aikuislinjalle Opintopolussa! Haku jatkuu heinäkuun loppuun asti. opintopolku.fi

Mainoksen toteutus Elle Varila, Monimediataitojenlinja
...

Kiinnostaako sinua terveysalalla työskentely? Innostaako muiden auttaminen?Jos vastasit myöntävästi, sosiaali- ja terveysalan linja on sinulle oikea paikka. Sosiaali-ja terveysalan linjalla eli stillilä tavoitteena on antaa yleissivistävää koulutusta sekä antaa valmiuksia sosiaali- ja terveysalalle. Stillien opinnot sisältävät sekä teoriaa että käytäntöä. Vammaistyön-, lasten kasvatuksen ja hoidon- sekä ikääntyvien hoito- ja kuntousopinnot valmistavat työelämään sekä arkeen. Jos teoreettiset ja käytännolliset asiat kiinnostavat, kannattaa hakea stillille. Jos tunnistat olevasi hyväksyvästi kiinnostunut erilaisista ja eri-ikäisistä ihmisistä, stilli on paikka juuri sinulle, sillä sosiaali- ja terveysalan työssä sekä kohtalaisen suuressa stillien opintoryhmässä siitä on paljon hyötyä. Hakuaika 21.2-21.3. Hae nyt!
Mainoksen toteuttaja Veikka Berg Monimediataitojen linjalta.
...

Käytännön taitojen linjalla eli "källillä" opit käytännön taitoja mukavassa porukassa. Linjaopintoihin kuuluu kotitaloutta ja käsitöitä. Linjan opinnot ovat hyvin käytännönläheisiä ja teoriaopintoja on vähän. Tärkeintä källillä on motivaatio!

Hae siis käytännön taitojen linjalle tulevassa yhteishaussa! Yhteishaun hakuaika on 21.2.-21.3. Lisätietoa linjasta ja hausta löydät www.rkropisto.fi/hae.

Mainoksen toteutus: Viola Ojalehto, monimediataitojen linja
...