Haku opistoon 21.2.-21.3.

Opistouutisia

Opistoblogi – 26.1.2023

Tavallisen tammikuisen arjen lisäksi olemme kuluneilla viikoilla käyneet esittelemässä opistoa ja rakentaneet yhteishenkeä ohjelmailloissa ja muussa yhteisessä ohjelmassa.

Opistoblogi – 13.1.2023

Vuoden ensimmäisillä viikoilla vietettiin loppiaispäiviä, sekä mukavia teemapäiviä.

Uutisia – 14.12.2022

Opistolaiset juhlivat Suomen itsenäisyyttä 

Itsenäisyyspäivää vietettiin jumalanpalveluksella kirkossa, kunnan itsenäisyysjuhlassa ja illalla opistolla oppilaskunnan presidentin vastaanotolla.

Kurssiuutisia – 14.12.2022

Uusia mahdollisuuksia kursseille osallistumiseen on hyödyntää liikunta- ja kulttuuriseteleitä tai kysyä tukea opiston "vähävaraisavustuksen" nimellä kulkevasta rahastosta.

Uutisia – 14.12.2022

Joulupäivällisen yhteydessä luovutettiin huomionosoituksia pitkään palvelleille johtokunnan jäsenille ja työntekijöille.

Opistoblogi – 9.12.2022

Joululomaa edeltävät viikot ovat olleet täynnä ohjelmaa ja tekemistä. Opistolla on vietetty monenlaisia juhlia.

Opistovuosi

Opiston haku ensi keväänä yhteishaussa. Tutustu eri opintolinjoihin ja hae opistoon.

Opistolla tapahtuu!

Sat 18.3.
 klo 12:00
Fri 4.8.
 – Sun 6.8.

Kaikki tapahtumat tapahtumakalenterissa:

#opistolife

Luonto- ja erätaitojen linjalle voit hakea yhteishaussa Opintopolun kautta 21.2 - 21.3. Lisätietoja hakemisesta löydät www. rkropisto.fi/hae. Jos hiihtäminen huvittaa, ei muuta kun hakemaan!

Mainoksen toteutus: Selina Huhtala, monimediataitojen linja
...

Oletko nörtti vai et? Ei väliä kumpi olet, kannattaa ehdottomasti hakea momelle.
Momella eli monimediataitojen linjalla opiskelet nimen mukaisesti monia median osa-alueita, kuten kirjoittamista, radiotyötä, someviestintää, valokuvausta ja videointia. Opiskelu on luovaa ja sisältää paljon ryhmätöitä. Momelaiset ovat esimerkiksi tehneet musiikkivideoita, mainoksia, päivittäneet opiston instagram-tiliä ja livestriimaanneet sunnuntain seurat.
Momelle hakiessa sinun ei tarvi osata mitään valmiiksi, riittää jos on hyvä asenne ja olet valmis opettelemaan uusia asioita. Ennakkotehtäviä ei kannata pelätä, lue vain hakuoppaasta ohjeet huolellisesti ja kiinnitä huomiota arviointikriteereihin, niin selviät niistä kyllä.
...

Onko Raamatun luku jäänyt aloittamatta, mutta koet että olisi ihan hyvä tietää mihin sitä todellisuudessa uskoo? Nyt on tarjolla matalan kynnyksen Raamattutiedon kurssi, johon kaikenikäiset ovat tervetulleita. Hyvässä seurassa Keijo Nissilän johdolla Raamatun läpikäyminen on mukavaa ja mielenkiintoista. Kurssilla käydään läpi Luukkaan evankeliumia siten, että jokainen kuulija ymmärtää mistä puhutaan. Monet Raamuttutiedon kursseilla käyneet ovat kokeneet sen hyväksi ja tulevat mielellään uudestaan. Ota siis ystävä, puoliso tai sisarus mukaan ja tule Räisälänmäelle viettämään talvista viikonloppua 10. - 12.2.2023 yhdessä muiden matkaystävien kanssa. Ilmoittaudu heti osoitteessa https://www.lyhytkurssille.fi/kurssi/reisjarvi/9722/.

Mainoksen toteutus: Silvia Laurila, monimediataitojen linja
...

Sunnuntaina pääsimme käymään Haapaveden ja Nivalan rauhanyhdistyksillä opistoesittelyjen ja seurojen merkeissä. Päivä oli mukava! ...

Matkan aikana osallistutaan LLC:n suviseuroihin, kielileirille Hasscib Laken leirikeskuksessa sekä kiertomatkalle. Matkan kesto on 3-4 vkoa.
Matkalle orientoiva kurssi järjestetään Reisjärven opistolla 26.-28.5.2023.
Matka järjestetään yhteis-työssä SRK:n ja LLC:n kanssa.
Alustava hinta-arvio matkalle on 2.800 - 3.500 €.
Paikkoja matkalle on vuonna 2006 tai sitä ennen syntyneille 35.
Ilmoita halukkuutesi osallistua matkal osoitteessa
lyhytkurssille.fi 1.2.2023 mennessä.
Matkalle osallitujat valitaan ilmoittautumisjärjestyksen ja ennakkotehtävään perustuvansoveltuvuuden mukaan helmikuun 2023 loppuun mennessä.
Matkan vetäjät: Päivi ja Marko Niskanen sekä Kaisa ja Hannu Kinnunen
...

Nyt Räisälänmäelle. Vuoden 2023 tammikuun viimeinen kurssiviikonloppu kutsuu opistolle naisia hyvinvoinnin äärelle. Hyvinvointikurssilla lähestytään kokonaisvaltaista hyvinvointia monipuolisesti: kuvataidemenetelmin, vertaistuellisesti ja yhdessä pysähtyen teeman äärelle. Kurssilla käsitellään mm. liikunnan ravinnon ja unen merkitystä hyvinvoinnille. Pääset peilaamaan taidetyöskentelyn keinoin oman hyvinvoinnin palapeliäsi kollaasin ja akvarellimaalauksen keinoin. Opettajana kuvataiteileva TTM Rauni Lohilahti.

Ja mahdollinen puoliso myös mukaan:

Miesten perinteikäs kokkikurssi kutsuu miehiä ruuanlaiton äärelle. Kurssilla opitaan valmistamaan herkullista ruokaa jotka myös nautitaan lauantain päivällisellä. Oppiminen tapahtuu helposti ja mielekkäästi positiivisessa, kannustavassa ja huumorin täyttämässä ilmapiirissä. Tosissaan, mutta ei suinkaan tosikkomaisesti. Opiston entinen “pääkokki” Tuomas Kopsa opastaa miehiä mutkattomalla otteella ruuanlaiton saloihin.

Tarjolla on uusi kurssi myös metsästä kiinnostuneille ja metsänomistajille. Metsästä on moneksi, eikä suotta metsää nimitetä vihreäksi kullaksi. Metsällä on luonto- ja virkistysarvo, sieltä saadaan puuta niin poltettavaksi kuin myös rakennusten ja huonekalujen tarpeiksi ja tätä kautta metsällä on myös taloudellinen merkitys. Miten metsiä tulee ja kannattaa hoitaa sekä vaalia?

Ilmoittautuminen ja lisätietoja https://www.lyhytkurssille.fi/kurssi/reisjarvi/
...

Tervetuloa, kurssilla on vielä tilaa. #lyhytkurssi #rkropisto ...

Tervetuloa seuraamaan loppiaispäiviä myös YouTuben välityksellä!
Ohjelma alkaa torstaina klo 15.

youtube.com/rkropisto/live
...