Viikot 7 ja 8: Ystävänpäivä ja pipolätkää

24.2.2023
Kulunut jakso sisälsi monenlaisia teemoja, ystävänpäivänä ja pipolätkäpäivänä keskityttiin kohottamaan yhteishenkeä. Saimme tutustua myös SRK:n ja Oulun konservatorion toimintaan.

Palasimme viimeiselle periodille ennen hiihtolomaa maanantaina 13.2, ja sitä seuraava päivä oli ystävänpäivä, jolloin seinille laitettiin kaikille opistolaisille nimillä varustetut sydämet, joihin sai kirjoittaa positiivisia asioita toisista. Ystävänpäivään kuuluivat myös erityiset ystävänpäiväterveiset, joita tulikin paljon ja päästiin lukemaan useampi tunti. Keskiviikkona saapuivat opiston jääkiekkojoukkueen pelipaidat, ja niiden tulo kohotti yhteishenkeä selkeästi. Muutoinkin tällä periodilla ollaan onnistuttu yhteishengessä, ja opistokoti on saanut oikeaa kodin tuntua. Perjantaipäivää taas virkisti teknisen työn linjan ohjelmailta, jossa päästiin arvailemaan erilaisia työkaluja ja puulajeja ja sahaamaan lautoja tietyn mittaisiksi. Periodilla jatkettiin myös vuosikirjojen tekoa ottamalla kustakin kämpästä vuorollaan kämppäkuvat. 

Lauantaina oli riemunkiljahdusten ja tunnelman täyteinen pipolätkäturnaus, jossa jokainen opistolainen sai osallistua lyhyisiin jääkiekko otteluihin. Lopulta turnauksen voiton vei Beast. Sunnuntaina hevostenhoitolautakunta järjesti kaikille mahdollisuuden päästä kokeilemaan ratsastusta.

Maanantaina grillilautakunta pääsi taas näyttämään taitojaan loihtimalla koko opistolle grilliruuat, myös musiikkilauta kunta toi tunnelmaa järjestämällä kaikille mahdollisuuden yhteiseen soittamiseen ja laulamiseen. Keskiviikkoillan keskusteluillassa oli aiheena harrastukset, josta saatiin hyvät ja ajatuksia herättävät keskustelut. Viikon varrella on käynyt paljon vieraita kuten Oulun konservatorion esittelijät, sekä Matias Muhola esittelemässä SRK:n toimintaa. Tapahtuman täyteiset viikot saivat päätöksen tunnelmallisella tuutulaulu- sekä satuhetkellä, tästä on hyvä jatkaa kohti hiihtolomaa.

-Miro ja Alisa, Silas ja Siina

Viimeisimmät

Opistoblogi – 23.2.2024

Tällä jaksolla saimme vieraita niin reisjärvisille järjestettyyn NuPeen, kuin Loisto- seminaariinkin. Itse puolestamme vierailimme koko porukalla Kajaanissa.

Opistoblogi – 9.2.2024

Saimme kotiväkeämme kylään, tutustuimme edelleen toisiimme ja pelasimme Haapajärvellä jääkiekkoa.

Opistoblogi – 9.2.2024

Rennon meiningin periodi sisälsi normaalin arjen lisäksi myös paljon yhteishenkeä kohottavia tempauksia ja tekemistä.

Opistoblogi – 15.1.2024

Vuoden ensimmäisellä viikolla palasimme opistolle viettämään loppiaispäiviä. Maanantaina alkoi opiskeluarki, ja uudet valinnaisryhmät lähtivät käyntiin.

Opistoblogi – 27.11.2023

Tapahtumarikas opintojakso sisälsi monia juhlallisia hetkiä. Thanksgiving-juhla, varttuneiden jouluruokailu ja armeijapäivän opistovala jäivät mieleen mukavina muistoina.

Opistoblogi – 27.11.2023

Loman jälkeisellä jaksolla pelattiin pipolätkää jäällä, osallistuttiin kakkukilpailuun ja tilattiin pizzaa källeiltä.