Viikot 7 ja 8: Ystävänpäivä ja pipolätkää

24.2.2023
Kulunut jakso sisälsi monenlaisia teemoja, ystävänpäivänä ja pipolätkäpäivänä keskityttiin kohottamaan yhteishenkeä. Saimme tutustua myös SRK:n ja Oulun konservatorion toimintaan.

Palasimme viimeiselle periodille ennen hiihtolomaa maanantaina 13.2, ja sitä seuraava päivä oli ystävänpäivä, jolloin seinille laitettiin kaikille opistolaisille nimillä varustetut sydämet, joihin sai kirjoittaa positiivisia asioita toisista. Ystävänpäivään kuuluivat myös erityiset ystävänpäiväterveiset, joita tulikin paljon ja päästiin lukemaan useampi tunti. Keskiviikkona saapuivat opiston jääkiekkojoukkueen pelipaidat, ja niiden tulo kohotti yhteishenkeä selkeästi. Muutoinkin tällä periodilla ollaan onnistuttu yhteishengessä, ja opistokoti on saanut oikeaa kodin tuntua. Perjantaipäivää taas virkisti teknisen työn linjan ohjelmailta, jossa päästiin arvailemaan erilaisia työkaluja ja puulajeja ja sahaamaan lautoja tietyn mittaisiksi. Periodilla jatkettiin myös vuosikirjojen tekoa ottamalla kustakin kämpästä vuorollaan kämppäkuvat. 

Lauantaina oli riemunkiljahdusten ja tunnelman täyteinen pipolätkäturnaus, jossa jokainen opistolainen sai osallistua lyhyisiin jääkiekko otteluihin. Lopulta turnauksen voiton vei Beast. Sunnuntaina hevostenhoitolautakunta järjesti kaikille mahdollisuuden päästä kokeilemaan ratsastusta.

Maanantaina grillilautakunta pääsi taas näyttämään taitojaan loihtimalla koko opistolle grilliruuat, myös musiikkilauta kunta toi tunnelmaa järjestämällä kaikille mahdollisuuden yhteiseen soittamiseen ja laulamiseen. Keskiviikkoillan keskusteluillassa oli aiheena harrastukset, josta saatiin hyvät ja ajatuksia herättävät keskustelut. Viikon varrella on käynyt paljon vieraita kuten Oulun konservatorion esittelijät, sekä Matias Muhola esittelemässä SRK:n toimintaa. Tapahtuman täyteiset viikot saivat päätöksen tunnelmallisella tuutulaulu- sekä satuhetkellä, tästä on hyvä jatkaa kohti hiihtolomaa.

-Miro ja Alisa, Silas ja Siina

Viimeisimmät

Opistoblogi – 27.11.2023

Tapahtumarikas opintojakso sisälsi monia juhlallisia hetkiä. Thanksgiving-juhla, varttuneiden jouluruokailu ja armeijapäivän opistovala jäivät mieleen mukavina muistoina.

Opistoblogi – 27.11.2023

Loman jälkeisellä jaksolla pelattiin pipolätkää jäällä, osallistuttiin kakkukilpailuun ja tilattiin pizzaa källeiltä.

Opistoblogi – 12.10.2023

Syyslomaa edeltävällä periodilla nautittiin yhteisestä ajasta ja yhteisenä tekemisenä oli mm. majanrakennus ja nuorten perjantai. Teemapäivien aiheina olivat oppimistaidot sekä ulkomaalaisena opistossa. Osa opistolaisista pääsi Kuopioon opistoesittelyyn.

Opistoblogi – 12.10.2023

Tällä syksyisellä periodilla järjestettiin presidentinvaalit sekä saimme vieraaksi opistolaisten vanhempia.

Opistoblogi – 15.9.2023

Ensimmäisellä kokonaisella opintojaksolla perus arjen aloittamisen lisäksi käynnistimme opiskelijakunnan toimintaa sekä vietimme olympialaisia.