Viikot 44 ja 45: Pizzaa ja pipolätkää

27.11.2023
Loman jälkeisellä jaksolla pelattiin pipolätkää jäällä, osallistuttiin kakkukilpailuun ja tilattiin pizzaa källeiltä.

Loman jälkeen jäätynyt järven jää mahdollisti yhteiset pelihetket ulkoilmassa. Jää olikin kovassa käytössä, ja osa opiskelijoista on jäädyttänyt ulkojäätä myös Jussilan taakse.  Keskiviikkona vietimme puhelimetonta päivää, josta kuultiin hyvää palautetta soluissa kierrellessä. Torstaina keittiölautakunta järjesti kakkukilpailun, joka toi mukavaa tekemisen meininkiä opistolle. Kilpailuun osallistuttiin kämpittäin. Saimme seurata hyvinkin läheltä kakkujen valmistumisprosesseja. 

Lauantaina opistolla vietettiin pyhäinpäivää muistelemalla meille rakkaita pois nukkuneita läheisiä. Illaksi saimme yli sata viime vuoden opiskelijaa kylään, ja kokoonnuimme yhdessä liikuntasaliin pyhäinpäivän musiikin äärelle. Sunnuntain teemapäivän aiheena oli itsetunto ja henkinen hyvinvointi.

Maanantaina käytännön taitojen linjalaiset eli Källit järjestivät pizzaillan, jossa sai tilata pizzan valitsemillaan täytteillä. Pizzat olivat herkullisia ja Källit toimittivat ne ajallaan kämppiin. Pizzoja myytiin yli sata, ja illan tuotto meni linjan omiin tarpeisiin. Keskiviikkona oli vapaa-ajan lautakunnan järjestämä vaatteidenvaihtopäivä, jolloin opistolaiset vaihtoivat vaatteita keskenään. Torstaina oli kokoonnuimme keskustelemaan opiskelijoiden ja kasvatustiimin voimin jääkiekosta ja siihen liittyvistä ilmiöistä. Keskustelu koettiin rakentavaksi. Illan päätteeksi auditoriossa luettiin terveisiä, joita opistolaiset olivat kirjoittaneet toisilleen, ja kämpät vierailivat toisten soluissa järjestetysti. Opiston yhteinen tekeminen on parantanut opiston yhteishenkeä ja tunnelma on positiivinen.

– Annastiina ja Eevert, Veera ja Leevi

Viimeisimmät

Opistoblogi – 23.2.2024

Tällä jaksolla saimme vieraita niin reisjärvisille järjestettyyn NuPeen, kuin Loisto- seminaariinkin. Itse puolestamme vierailimme koko porukalla Kajaanissa.

Opistoblogi – 9.2.2024

Saimme kotiväkeämme kylään, tutustuimme edelleen toisiimme ja pelasimme Haapajärvellä jääkiekkoa.

Opistoblogi – 9.2.2024

Rennon meiningin periodi sisälsi normaalin arjen lisäksi myös paljon yhteishenkeä kohottavia tempauksia ja tekemistä.

Opistoblogi – 15.1.2024

Vuoden ensimmäisellä viikolla palasimme opistolle viettämään loppiaispäiviä. Maanantaina alkoi opiskeluarki, ja uudet valinnaisryhmät lähtivät käyntiin.

Opistoblogi – 27.11.2023

Tapahtumarikas opintojakso sisälsi monia juhlallisia hetkiä. Thanksgiving-juhla, varttuneiden jouluruokailu ja armeijapäivän opistovala jäivät mieleen mukavina muistoina.

Opistoblogi – 12.10.2023

Syyslomaa edeltävällä periodilla nautittiin yhteisestä ajasta ja yhteisenä tekemisenä oli mm. majanrakennus ja nuorten perjantai. Teemapäivien aiheina olivat oppimistaidot sekä ulkomaalaisena opistossa. Osa opistolaisista pääsi Kuopioon opistoesittelyyn.