Viikot 1 ja 2: Loppiaispäivät ja leppoisaa oleskelua

15.1.2024
Vuoden ensimmäisellä viikolla palasimme opistolle viettämään loppiaispäiviä. Maanantaina alkoi opiskeluarki, ja uudet valinnaisryhmät lähtivät käyntiin.

Perjantai-iltana palasimme opistolle pitkän joululoman jälkeen. Vuosi aloitettiin heti viikonloppuna järjestettävillä loppiaispäivillä. Lauantaina oli alueellinen nuorten päivä, jolloin opistolle saapui noin kuusitoista bussillista nuoria. Väkeä siis riitti. Ohjelmassa oli mm. seurat sekä alustus ja keskustelu aiheesta “Missä on aarteesi, siellä on sydämesi”. Illalla oli myös laulutuokio.

Päivän mittaan opistolaisille riitti tekemistä eri työvuorojen parissa. Esimerkiksi ruokalan kassalla, esilaulajana tai ranskalaisten paistossa. Sunnuntaina päivä aloitettiin messulla Reisjärven kirkossa. Sen jälkeen opistolla oli alueellinen seurakuntapäivä, jonne tuli lähialueen lapsiperheitä.

Päivän aikana ehti olla pyhäkoulu, seurat sekä uudet alustus ja keskustelu, jonka aiheena oli “Maailma muuttuu, Jumalan sana pysyy.” Molempien päivien keskusteluissa opistolaiset sekä muut nuoret käyttivät rohkeasti puheenvuoroja. Loppiaispäivien jälkeen maanantaina alkoi sitten taas tuttu opistoarki opiskelun merkeissä. Samalla uudet valinnaisen kurssit alkoivat. Lisäksi muutamia opistolaisia kävi myös yläkouluilla opistoesittelyissä. Torstai-iltana hevostenhoitolautakunta järjesti ohjelmaillan, joka piti sisällään muun muassa yhden kämppien välisen kisan. Kokonaisuudessaan loppiaispäivien jälkeinen viikko oli hyvin rauhallinen ja leppoisa. Itse loppiaispäivät olivat myös todella mukavat. Koimme, että yhdessä tekeminen ja järjestäminen kohotti opiston yhteishenkeä, jonka lisäksi saimme myös mahdollisuuden nähdä tuttuja ja hiljentyä seuroihin. Ensimmäinen periodi oli vain viikon pituinen, joten perjantaina lähdimme kotiin viettämään vuoden ensimmäistä viikonloppulomaa.

-Helinä ja Panu

Viimeisimmät

Opistoblogi – 23.2.2024

Tällä jaksolla saimme vieraita niin reisjärvisille järjestettyyn NuPeen, kuin Loisto- seminaariinkin. Itse puolestamme vierailimme koko porukalla Kajaanissa.

Opistoblogi – 9.2.2024

Saimme kotiväkeämme kylään, tutustuimme edelleen toisiimme ja pelasimme Haapajärvellä jääkiekkoa.

Opistoblogi – 9.2.2024

Rennon meiningin periodi sisälsi normaalin arjen lisäksi myös paljon yhteishenkeä kohottavia tempauksia ja tekemistä.

Opistoblogi – 27.11.2023

Tapahtumarikas opintojakso sisälsi monia juhlallisia hetkiä. Thanksgiving-juhla, varttuneiden jouluruokailu ja armeijapäivän opistovala jäivät mieleen mukavina muistoina.

Opistoblogi – 27.11.2023

Loman jälkeisellä jaksolla pelattiin pipolätkää jäällä, osallistuttiin kakkukilpailuun ja tilattiin pizzaa källeiltä.

Opistoblogi – 12.10.2023

Syyslomaa edeltävällä periodilla nautittiin yhteisestä ajasta ja yhteisenä tekemisenä oli mm. majanrakennus ja nuorten perjantai. Teemapäivien aiheina olivat oppimistaidot sekä ulkomaalaisena opistossa. Osa opistolaisista pääsi Kuopioon opistoesittelyyn.