Viikot 40 ja 41: Keskusteluilta, teemapäiviä ja opistoesittely.

12.10.2023
Syyslomaa edeltävällä periodilla nautittiin yhteisestä ajasta ja yhteisenä tekemisenä oli mm. majanrakennus ja nuorten perjantai. Teemapäivien aiheina olivat oppimistaidot sekä ulkomaalaisena opistossa. Osa opistolaisista pääsi Kuopioon opistoesittelyyn.

Maanantai-iltana palasimme takaisin opistolle. Meillä oli opistotunti, jossa saimme tietoa tulevasta periodista. Tiistaina jatkuivat opiskelut, ja illasta grillilautakunta järjesti ensimmäisen grilli-illan, joka ilahdutti suuresti opistolaisia. Keskiviikkona meillä oli ensimmäinen keskusteluilta, jonka aiheena oli ”opistokodin ihmissuhteet”. Torstaina viihtyvyyslautakunta järjesti todella suositun kämppien välisen majanrakennuskilpailun, jossa kaikki kämpät olivat täysillä mukana.

Perjantaina isoskoulutus taas järjesti Reisjärven nuorille nuorten perjantain. Perjantai-illan lopuksi saimme hiljentyä yläaulassa yhteiseen iltahetkeen. Viikonlopun aikana saimme nauttia opistolle saapuneista yökylävieraista. Vieraatkin osallistuvat opiston teemapäiviin. 

Teemapäivien aiheina olivat oppimistaidot ja ulkomaalaisena opistossa. Oppimistaitojen teemapäivässä saimme kokea millaista on opiskella erilaisissa oppimisympäristöissä. Lauantaina kamarikuorolaisten lisäksi pieni joukko muitakin opistolaisia kävivät Kuopiossa opistoesittelyssä. Lauantaina opistolla satoi myös ensilumi ja opistolaiset saivat ensikosketuksen talven tulosta. Ulkomaalaisena opistossa-teemapäivänä kuulimme ulkomaalaisten esittelyt omista paikkakunnistaan. Lauloimme eri kielisiä lauluja ja kilpailimme kansainvälisyyslautakunnan järjestämässä ryhmäkilpailussa.

Tällä viikolla on ollut normaalia opiskeluarkea, ja iltaisin vapaa-aikana on pelattu lentopalloa ja muita pelejä sekä vietetty aikaa toistemme kanssa. Keskiviikkona vapaa-ajan lautakunta järjesti status-teemapäivän, jossa pukeuduttiin statuksen mukaan. Kohta pääsemme viettämään syyslomaa ja oppimaan TOP-jaksolle.

-Rebecka ja Into sekä Aava ja Martti  

Viimeisimmät

Opistoblogi – 27.11.2023

Tapahtumarikas opintojakso sisälsi monia juhlallisia hetkiä. Thanksgiving-juhla, varttuneiden jouluruokailu ja armeijapäivän opistovala jäivät mieleen mukavina muistoina.

Opistoblogi – 27.11.2023

Loman jälkeisellä jaksolla pelattiin pipolätkää jäällä, osallistuttiin kakkukilpailuun ja tilattiin pizzaa källeiltä.

Opistoblogi – 12.10.2023

Tällä syksyisellä periodilla järjestettiin presidentinvaalit sekä saimme vieraaksi opistolaisten vanhempia.

Opistoblogi – 15.9.2023

Ensimmäisellä kokonaisella opintojaksolla perus arjen aloittamisen lisäksi käynnistimme opiskelijakunnan toimintaa sekä vietimme olympialaisia.

Opistoblogi – 21.4.2023

Opistovuoden toiseksi viimeinen periodi on mennyt nopeasti erilaisen ohjelman merkeissä. Kevätpäivä kokosi lauantaina Räisälämäelle satoja nuoria.