Viikot 48 ja 49: Joulun odotusta

9.12.2022
Joululomaa edeltävät viikot ovat olleet täynnä ohjelmaa ja tekemistä. Opistolla on vietetty monenlaisia juhlia.

Tällä periodilla on tapahtunut kaikenlaista. Ensimmäisellä viikolla meillä oli piparitalokilpailu, johon jokainen solu osallistui omalla panoksellaan. Joulutori järjestettiin Reisjärven torilla torstaina iltapäivällä. Joulutorilla oli paljon yrittäjyyslinjan opiskelijoita myymässä omia tuotteitaan ja päivällä leivottuja tuoreita leivonnaisia. Tapahtumassa oli mukana myös reisjärvisiä yhdistyksiä ja yrityksiä.

Joulupukki kävi kylässä torstai-iltana ja jakoi lahjat kaikille lahjojen vaihtoon osallistuneille. Viikonloppuna valmisteltiin ahkerasti musiikkikahvilaa varten ja lauantai-iltana pystytettiin ja koristeltiin joulukuusi opiston yläaulaan.

Sunnuntaina opistolla oli musiikkikahvila, jonne saapui paljon vieraita. Musiikkikahvilassa vieraat pääsivät nauttimaan erilaisista musiikkiesityksistä opiskelijoiden esittäminä. Ohjelmassa oli mm. käsikellojen soittoa, kuorolauluja sekä laulu- ja soittoesityksiä pienemmissä ryhmissä. Musiikkiesitysten lisäksi vieraat pääsivät nauttimaan keittiölautakunnan ja käytännön työn linjan tekemiä kakkuja ja muita leivonnaisia. Illan päätteeksi myös opistolaiset pääsivät syömään musiikkikahvilaherkkuja.

Tiistaina vietettiin itsenäisyyspäivää. Aamulla oli itsenäisyyspäiväkirkko ja sen jälkeen mentiin Reisjärven alakoululle kunnan itsenäisyyspäiväjuhlaan. Siellä oli kahvit, ja opiston kuorot lauloivat siellä. Juhlan jälkeen tultiin opistolle ja täällä oli opiston oma itsenäisyyspäiväjuhla, jossa kuultiin mm. opiston presidentin puhe ja nähtiin sota-ajan näytelmiä.

Keskiviikkona opistolla oli jouluruokailu. Tarjolla oli perinteistä suomalaista jouluruokaa. Ruokailun lisäksi ohjelmassa kuultiin musiikkia, rehtorin puhe sekä hartaus. Ruokailun päätteeksi opiston henkilökunnalle jaettiin muistamisia. 

Ohjelmantäyteisen viikon torstaina vietettiin oman väen joulujuhlaa. Opiskelijat ja henkilökunta perheineen kokoontuivat viettämään kodikasta joulujuhlaa, jossa esitettiin sekä hauskaa että harrasta jouluun liittyvää ohjelmaa. Joululomaa on odotettu ja se onkin aivan nurkan takana.

– Salme ja Elias, Olivia ja Aapeli

Viimeisimmät

Opistoblogi – 23.2.2024

Tällä jaksolla saimme vieraita niin reisjärvisille järjestettyyn NuPeen, kuin Loisto- seminaariinkin. Itse puolestamme vierailimme koko porukalla Kajaanissa.

Opistoblogi – 9.2.2024

Saimme kotiväkeämme kylään, tutustuimme edelleen toisiimme ja pelasimme Haapajärvellä jääkiekkoa.

Opistoblogi – 9.2.2024

Rennon meiningin periodi sisälsi normaalin arjen lisäksi myös paljon yhteishenkeä kohottavia tempauksia ja tekemistä.

Opistoblogi – 15.1.2024

Vuoden ensimmäisellä viikolla palasimme opistolle viettämään loppiaispäiviä. Maanantaina alkoi opiskeluarki, ja uudet valinnaisryhmät lähtivät käyntiin.

Opistoblogi – 27.11.2023

Tapahtumarikas opintojakso sisälsi monia juhlallisia hetkiä. Thanksgiving-juhla, varttuneiden jouluruokailu ja armeijapäivän opistovala jäivät mieleen mukavina muistoina.

Opistoblogi – 27.11.2023

Loman jälkeisellä jaksolla pelattiin pipolätkää jäällä, osallistuttiin kakkukilpailuun ja tilattiin pizzaa källeiltä.