Viikot 48 ja 49: Joulun odotusta

9.12.2022
Joululomaa edeltävät viikot ovat olleet täynnä ohjelmaa ja tekemistä. Opistolla on vietetty monenlaisia juhlia.

Tällä periodilla on tapahtunut kaikenlaista. Ensimmäisellä viikolla meillä oli piparitalokilpailu, johon jokainen solu osallistui omalla panoksellaan. Joulutori järjestettiin Reisjärven torilla torstaina iltapäivällä. Joulutorilla oli paljon yrittäjyyslinjan opiskelijoita myymässä omia tuotteitaan ja päivällä leivottuja tuoreita leivonnaisia. Tapahtumassa oli mukana myös reisjärvisiä yhdistyksiä ja yrityksiä.

Joulupukki kävi kylässä torstai-iltana ja jakoi lahjat kaikille lahjojen vaihtoon osallistuneille. Viikonloppuna valmisteltiin ahkerasti musiikkikahvilaa varten ja lauantai-iltana pystytettiin ja koristeltiin joulukuusi opiston yläaulaan.

Sunnuntaina opistolla oli musiikkikahvila, jonne saapui paljon vieraita. Musiikkikahvilassa vieraat pääsivät nauttimaan erilaisista musiikkiesityksistä opiskelijoiden esittäminä. Ohjelmassa oli mm. käsikellojen soittoa, kuorolauluja sekä laulu- ja soittoesityksiä pienemmissä ryhmissä. Musiikkiesitysten lisäksi vieraat pääsivät nauttimaan keittiölautakunnan ja käytännön työn linjan tekemiä kakkuja ja muita leivonnaisia. Illan päätteeksi myös opistolaiset pääsivät syömään musiikkikahvilaherkkuja.

Tiistaina vietettiin itsenäisyyspäivää. Aamulla oli itsenäisyyspäiväkirkko ja sen jälkeen mentiin Reisjärven alakoululle kunnan itsenäisyyspäiväjuhlaan. Siellä oli kahvit, ja opiston kuorot lauloivat siellä. Juhlan jälkeen tultiin opistolle ja täällä oli opiston oma itsenäisyyspäiväjuhla, jossa kuultiin mm. opiston presidentin puhe ja nähtiin sota-ajan näytelmiä.

Keskiviikkona opistolla oli jouluruokailu. Tarjolla oli perinteistä suomalaista jouluruokaa. Ruokailun lisäksi ohjelmassa kuultiin musiikkia, rehtorin puhe sekä hartaus. Ruokailun päätteeksi opiston henkilökunnalle jaettiin muistamisia. 

Ohjelmantäyteisen viikon torstaina vietettiin oman väen joulujuhlaa. Opiskelijat ja henkilökunta perheineen kokoontuivat viettämään kodikasta joulujuhlaa, jossa esitettiin sekä hauskaa että harrasta jouluun liittyvää ohjelmaa. Joululomaa on odotettu ja se onkin aivan nurkan takana.

– Salme ja Elias, Olivia ja Aapeli

Viimeisimmät

Opistoblogi – 15.9.2023

Ensimmäisellä kokonaisella opintojaksolla perus arjen aloittamisen lisäksi käynnistimme opiskelijakunnan toimintaa sekä vietimme olympialaisia.

Opistoblogi – 21.4.2023

Opistovuoden toiseksi viimeinen periodi on mennyt nopeasti erilaisen ohjelman merkeissä. Kevätpäivä kokosi lauantaina Räisälämäelle satoja nuoria.

Opistoblogi – 6.4.2023

Keväiset ilmat ovat saapuneet Räisälänmäelle, mikä onkin saanut opistolaiset nauttimaan porukalla ulkoilusta!

Opistoblogi – 24.3.2023

Hiihtoloman jälkeisillä viikoilla tehtiin laskettelureissu, ja keskityttiin hyvinvointi-teemaan niin teemapäivän kuin seminaarinkin merkeissä.

Opistoblogi – 24.2.2023

Kulunut jakso sisälsi monenlaisia teemoja, ystävänpäivänä ja pipolätkäpäivänä keskityttiin kohottamaan yhteishenkeä. Saimme tutustua myös SRK:n ja Oulun konservatorion toimintaan.