Viikot 38 ja 39: Presidentinvaalit ja vanhempien kurssi

12.10.2023
Tällä syksyisellä periodilla järjestettiin presidentinvaalit sekä saimme vieraaksi opistolaisten vanhempia.

Maanantaina saavuimme jännittynein fiiliksin opistolle, sillä heti maanantai iltana oli presidentin vaalit. Ehdokkaita oli ennätysmäärä. Kaikki ehdokkaat joutuivat vaalitenttiin auditorion eteen. Kysymykset olivat yhteiskunnallisesti pinnalla olevia aiheita sekä opistoon liittyviä kysymyksiä. Jokainen ehdokas oli myös valmistellut yhden minuutin puheen, jossa kertoi miksi juuri häntä pitäisi äänestää sekä mitä asioita hän ajaisi presidenttinä. Kaikki opistolaiset saivat äänestää omasta mielestään parasta ehdokasta. Saatiin valittua opistolle loistava presidentti.

Torstai-iltana keräännyttiin koko opiston voimin nuotion ääreen laulamaan hyvissä tunnelmissa. 

Perjantaina saapui opistolaisten vanhempia viettämään vanhempien kurssia opistolle. Vanhemmat majoittuivat tyttöjen kämppiin yhdeksi yöksi, joten tytöt lähtivät yökylään Tätilään, Orpolaan sekä vanhaan Jussilaan. Vietimme vanhempien kanssa aikaa opistoon tutustuessa ja keskustellessa.

Sunnuntaina vietimme kotiseutu-päivää, jolloin kaikki saivat esitellä omaa kotiseutuaan muille opistolaisille. Sunnuntai-iltana kävimme myös Reisjärven Rauhanyhdistyksellä Syysseuroissa. Tiistaina oli kuraattorien järjestämä kämppien ryhmäytymis-tehtävä, jolloin tehtiin soluissa itse iltapalaksi lämpimiä voileipiä.

Loppuviikko kului tavallisesti opiskellen ja viettäen vapaa-aikaa opistolaisten kanssa. Opiston yhteishenki on vain parantunut ja parantunut kun ihmiset ovat tutustuneet ja tulleet tutuiksi. 

-Netta ja Victor, sekä Lotta ja Valtteri

Viimeisimmät

Opistoblogi – 23.2.2024

Tällä jaksolla saimme vieraita niin reisjärvisille järjestettyyn NuPeen, kuin Loisto- seminaariinkin. Itse puolestamme vierailimme koko porukalla Kajaanissa.

Opistoblogi – 9.2.2024

Saimme kotiväkeämme kylään, tutustuimme edelleen toisiimme ja pelasimme Haapajärvellä jääkiekkoa.

Opistoblogi – 9.2.2024

Rennon meiningin periodi sisälsi normaalin arjen lisäksi myös paljon yhteishenkeä kohottavia tempauksia ja tekemistä.

Opistoblogi – 15.1.2024

Vuoden ensimmäisellä viikolla palasimme opistolle viettämään loppiaispäiviä. Maanantaina alkoi opiskeluarki, ja uudet valinnaisryhmät lähtivät käyntiin.

Opistoblogi – 27.11.2023

Tapahtumarikas opintojakso sisälsi monia juhlallisia hetkiä. Thanksgiving-juhla, varttuneiden jouluruokailu ja armeijapäivän opistovala jäivät mieleen mukavina muistoina.

Opistoblogi – 27.11.2023

Loman jälkeisellä jaksolla pelattiin pipolätkää jäällä, osallistuttiin kakkukilpailuun ja tilattiin pizzaa källeiltä.