Viikot 33-34: Ensimmäiset viikot opistossa

23.8.2013

Taas kerran opistovuosi on pyörähtänyt käyntiin! Opisto alkoi tiistaina 13.8.2013 majoittumisella ja kaikille avoimella jumalanpalveluksella, jonka jälkeen oppilaat joutuivat hyvästelemään saattajansa.

Ensimmäisellä viikolla tutustuimme toisiimme erilaisten leikkien ja vapaa-ajalla pelattujen pelien myötä. Ilmojen suosiessa oli mukava leikkiä ja pelata yhdessä.

IMG_0675

Torstaina lähdimme jokavuotiselle kahden päivän mittaiselle alkuvaellukselle Peuranpolulle, jonka aikana jokaisella oli tavoitteena tutustua ainakin kymmeneen uuteen ihmiseen.

IMG_0485

Olimme yötä Ahvenlammella, jossa osa pääsi kokemaan, että millaista on nukkua mökissä oravien kanssa saman katon alla.
IMG_0643

Ahvenlammella linjat ottivat mittaa toisistaan köydenvetokilpailussa. Voiton vei luonto- ja erälinja. Lopuksi köyttä vetivät vielä tytöt ja pojat, jonka tytöt yllättäen voittivat! Perjantaina opistolle palasi iloista, mutta väsynyttä porukkaa.

Lauantaina vietettiin ensimmäistä teemapäivää. Teemapäivän aiheena oli media. Juttelimme ryhmissä erilaisista mediaan liittyvistä asioista. Illalla olikin sitten ensimmäisten soluvierailujen aika.

Sunnuntai päivä, tai oikeastaan aamu, oli unelma juttu opistolaisille. Syynä tähän oli se, että sai nukkua pitkään. Päivän teeman mukaisesti tavoitteena oli harjoitella hyviä tapoja ja miettiä yhteisiä sääntöjä opistokotiin.

Toisella viikolla alkoikin sitten oikea opiskelu täällä opistossa. Luokat ja tunnit ovat välillä olleet hukassa, mutta tilanteista on aina selvitty.

Lentopalloa on pelattu joka päivä. Aina kun on vähänkin ollut sellaista aikaa ettei ole ollut tekemistä, on salissa ollut pelit käynnissä. Pelaajia on yleensä ollut vaihtopenkille riviksi asti. Myös laulu on sellainen asia, mitä opistossa kuulee ihan missä vain.

Kaksi ensimmäistä viikkoa on kulunut todella nopeasti ja huomenna alkaa ensimmäinen viikonloppuloma. Onkin oikeastaan mukavaa käydä lataamassa akkuja seuraavaa kahta viikkoa varten.

Maija ja Teemu

Kuvat: A. Hintikka

 

Viimeisimmät

Opistoblogi – 23.2.2024

Tällä jaksolla saimme vieraita niin reisjärvisille järjestettyyn NuPeen, kuin Loisto- seminaariinkin. Itse puolestamme vierailimme koko porukalla Kajaanissa.

Opistoblogi – 9.2.2024

Saimme kotiväkeämme kylään, tutustuimme edelleen toisiimme ja pelasimme Haapajärvellä jääkiekkoa.

Opistoblogi – 9.2.2024

Rennon meiningin periodi sisälsi normaalin arjen lisäksi myös paljon yhteishenkeä kohottavia tempauksia ja tekemistä.

Opistoblogi – 15.1.2024

Vuoden ensimmäisellä viikolla palasimme opistolle viettämään loppiaispäiviä. Maanantaina alkoi opiskeluarki, ja uudet valinnaisryhmät lähtivät käyntiin.

Opistoblogi – 27.11.2023

Tapahtumarikas opintojakso sisälsi monia juhlallisia hetkiä. Thanksgiving-juhla, varttuneiden jouluruokailu ja armeijapäivän opistovala jäivät mieleen mukavina muistoina.

Opistoblogi – 27.11.2023

Loman jälkeisellä jaksolla pelattiin pipolätkää jäällä, osallistuttiin kakkukilpailuun ja tilattiin pizzaa källeiltä.