Viikot 1-2: Back to opisto!

11.1.2018

Keskiviikkona opistolle saapui suuri joukko innokkaita opistolaisia kolmen viikon loman jälkeen. Torstaina oli lukio-opintojen linjan ohjelmailta. Saimme seurata mm. Menninkäisen epäonnistunutta Päivänsäteen kosintaa.  

Perjantaina aloimme valmistella loppiaispäiviä. Lauantaiaamuna opistolaiset lähtivät messuun Reisjärven kirkkoon. Päivällä opistolle saapui runsaasti perheitä. Ohjelmassa oli perhepyhäkoulu ja teemana oli ”Itämaan tietäjät”. Illan alustuksen aiheena oli uskon kuuliaisuudessa vaeltaminen. Aihe herätti runsaasti keskustelua. Illan päätyttyä opistolaisille jäi paljon yövieraita.

Sunnuntaina huikea viikonloppu jatkui nuorille suunnatun päivän merkeissä. Opistolle saapui useita bussillisia väkeä. Aamupäivän liikuntatapahtumassa vierailla oli mahdollisuus kokeilla jousiammuntaa, katusählyä, lämäritutkaa ja talutusratsastusta sekä laulaa suurkuorossa.

Katusähly oli suosittu laji.
Alustusta kuuntelemaan oli kerääntynyt salin täydeltä loppiaispäivävieraita.

Päivällä oli kaksikielinen raamattuluokka. Opistolaiset paistoivat pitsaa ja ranskalaisia seuravieraille. Illan alustuksen ja keskustelun aiheena oli “Kun on turva Jumalassa”. Loppiaispäivät päättyivät tunnelmalliseen lauluiltaan ja kaksikieliseen iltahartauteen. Opistolaiset olivat kiitollisia seuraavan aamun myöhäisestä herätyksestä.

Pakkasten myötä olemme nauttineet kauniista talvisäästä.

Tiistaina opistolaisten ei tarvinnut stressata lainkaan ulkonäöstään. Vietimme Rumien vaatteiden päivää. Pudotus – pelin käynnistäminen aiheutti hetkellistä jännitystä ja luottamussuhteiden kyseenalaistamista. Loppuviikosta opistolaiset osasivat suhtautua peliin rennommin.

Opiston uudessa solussa, Iglula A:ssa, on kolmena yönä yöpynyt opistolaisia.

Viikko emäntänä ja isäntänä on ollut mahtava. Räisälänmäellä paistaa aurinko niin ulkona kuin ihmisten sisimmissäkin.

On ollut kiva huomata, että kämpissä pidetään yhtä. Torstain uskonnon tenttiin valmistautuminen näkyi kämpissä. Loppukevät on saatu käyntiin ja odotamme ikimuistoista loppuvuotta.

Sara ja Urho

Viimeisimmät

Opistoblogi – 16.9.2022

Opistovuoden ensimmäinen kokonainen periodi on takana!

Opistoblogi – 25.4.2022

Tällä viikolla aurinkoiset ja lämpimät kelit ovat houkutelleet opiskelijat viettämään aikaa ulkona.

Opistoblogi – 14.4.2022

Tällä viikolla arki on ollut tapahtumarikasta. Viikonlopun teemapäivien aiheina oli Lapsuuspäivä ja Henkinen hyvinvointi.

Opistoblogi – 14.4.2022

Viikon aikana reissattiin sekä laskettelemassa Ukkohallassa että esittelemässä opistoa Oulussa.

Opistoblogi – 1.4.2022

Hiihtolomalta palattiin virkeinä opistolle viettämään tapahtumarikasta viikkoa.

Opistoblogi – 25.2.2022

Viimeisellä jaksolla ennen kahden viikon hiihtolomaa opistolla oli monenlaista ohjelmaa aina grilli-illasta lentopalloturnaukseen.