Viikot 1-2: Back to opisto!

11.1.2018

Keskiviikkona opistolle saapui suuri joukko innokkaita opistolaisia kolmen viikon loman jälkeen. Torstaina oli lukio-opintojen linjan ohjelmailta. Saimme seurata mm. Menninkäisen epäonnistunutta Päivänsäteen kosintaa.  

Perjantaina aloimme valmistella loppiaispäiviä. Lauantaiaamuna opistolaiset lähtivät messuun Reisjärven kirkkoon. Päivällä opistolle saapui runsaasti perheitä. Ohjelmassa oli perhepyhäkoulu ja teemana oli ”Itämaan tietäjät”. Illan alustuksen aiheena oli uskon kuuliaisuudessa vaeltaminen. Aihe herätti runsaasti keskustelua. Illan päätyttyä opistolaisille jäi paljon yövieraita.

Sunnuntaina huikea viikonloppu jatkui nuorille suunnatun päivän merkeissä. Opistolle saapui useita bussillisia väkeä. Aamupäivän liikuntatapahtumassa vierailla oli mahdollisuus kokeilla jousiammuntaa, katusählyä, lämäritutkaa ja talutusratsastusta sekä laulaa suurkuorossa.

Katusähly oli suosittu laji.
Alustusta kuuntelemaan oli kerääntynyt salin täydeltä loppiaispäivävieraita.

Päivällä oli kaksikielinen raamattuluokka. Opistolaiset paistoivat pitsaa ja ranskalaisia seuravieraille. Illan alustuksen ja keskustelun aiheena oli “Kun on turva Jumalassa”. Loppiaispäivät päättyivät tunnelmalliseen lauluiltaan ja kaksikieliseen iltahartauteen. Opistolaiset olivat kiitollisia seuraavan aamun myöhäisestä herätyksestä.

Pakkasten myötä olemme nauttineet kauniista talvisäästä.

Tiistaina opistolaisten ei tarvinnut stressata lainkaan ulkonäöstään. Vietimme Rumien vaatteiden päivää. Pudotus – pelin käynnistäminen aiheutti hetkellistä jännitystä ja luottamussuhteiden kyseenalaistamista. Loppuviikosta opistolaiset osasivat suhtautua peliin rennommin.

Opiston uudessa solussa, Iglula A:ssa, on kolmena yönä yöpynyt opistolaisia.

Viikko emäntänä ja isäntänä on ollut mahtava. Räisälänmäellä paistaa aurinko niin ulkona kuin ihmisten sisimmissäkin.

On ollut kiva huomata, että kämpissä pidetään yhtä. Torstain uskonnon tenttiin valmistautuminen näkyi kämpissä. Loppukevät on saatu käyntiin ja odotamme ikimuistoista loppuvuotta.

Sara ja Urho

Viimeisimmät

Opistoblogi – 26.1.2023

Tavallisen tammikuisen arjen lisäksi olemme kuluneilla viikoilla käyneet esittelemässä opistoa ja rakentaneet yhteishenkeä ohjelmailloissa ja muussa yhteisessä ohjelmassa.

Opistoblogi – 13.1.2023

Vuoden ensimmäisillä viikoilla vietettiin loppiaispäiviä, sekä mukavia teemapäiviä.

Opistoblogi – 9.12.2022

Joululomaa edeltävät viikot ovat olleet täynnä ohjelmaa ja tekemistä. Opistolla on vietetty monenlaisia juhlia.

Opistoblogi – 28.11.2022

Ohjelmantäyteiseen jaksoon kuului mm. armeijapäivä, Thanksgiving-juhla ja pipolätkäpelejä. Joulun juhlallisiin tilaisuuksiin valmistautuminen on aloitettu.

Opistoblogi – 25.11.2022

Tällä jaksolla opistolla kävi paljon vieraita. Saimme vieraaksemme esimerkiksi reisjärven nupelaiset ja päiväkerholaiset, sekä viime vuoden opiskelijoita.