Viikko 8: Ystävänpäivä ja jääkiekkoa

21.2.2020

Saavuimme maanantaina takaisin opistolle viimeiselle jaksolle ennen hiihtolomaa. Ohjelmalautakunta arpoi kaikille salaisen ystävän, jolle sai halutessaan tehdä pieniä mukavia tekoja tulevan ystävänpäivän hengessä.

Tiistaina opistolla oli perinteiseen tapaan kunnanvaltuuston kokous johon opistolaisetkin osallistuivat sivustaseuraajina. 

Torstaiaamuna yrittäjyyslinja heräsi varhain ja matkasi Ouluun NY-semifinaaleihin. Kaikilla yrityksillä oli hyvät mahdollisuudet voittoon, mutta vain kaksi yritystä pääsi jatkoon. Parhaan liikeidean tittelin sai BaaBaa ja parhaana yrityksenä palkittiin Legato.

Illalla oli musiikkilautakunnan järjestämä musiikki-ilta jossa kaikki saivat esittää musiikkiesityksiä omalla tasollaan. Esitykset esitettiin yksin tai pienissä ryhmissä. Muutamalla linjalla oli myös oma esitys.

Perjantaina oli ystävänpäivä jonka ohjelmalautakunta järjesti. He olivat muunmuassa koristelleet päärakennuksen sydämillä ja erilaisilla viesteillä sekä askarrelleet jokaiselle opistolaiselle ja henkilökunnan jäsenelle oman kartonkisydämen johon sai käydä kirjoittamassa. Päivällä oli henkilökunta vs. opistolaiset lentopallo-ottelu jonka opistolaiset voittivat erin 2-1. Auditoriossa oli ystävänpäiväohjelmaa joka keskeytyi ikävästi sähkökatkoksen vuoksi. Illalla Lukio-opintojenlinja järjesti alueellisen nuortenperjantai-illan johon sisältyi alustus ja keskustelu aiheesta ystävyys. Keskustelu oli monipuolinen ja tunnelmallinen, koska mikrofoni ei ollut käytössä ja kynttilät olivat ainut valonlähde. Keskustelun loppupuolella sähköt palasivat ja vieraat pääsivät herkuttelemaan pizzalla ja muulla syötävällä. Iltaa jatkettiin salissa sketsien ja muun ohjelman merkeissä.  

Lauantaina oli some-ja talviurheilupäivä. Jakaannuimme kahdeksaan ryhmää, joissa kiersimme pisteitä ulkona. Yhtenä rastina oli ilmansuuntapeli, jossa piti ryhmissä ratkaista tehtäviä ja niiden avulla yrittää saada lukko auki tietyn ajan kuluessa. Toisella pisteellä pelattiin ultimatea. Lopuksi pääsimme kaikki kotaan herkuttelemaan makkaralla, letuilla ja kuumalla mehulla. Ulkoilun jälkeen kokoonnuimme saliin keskustelemaan sosiaalisesta mediasta ja sen hyvistä ja huonoista puolista. Keskustelu eteni niin, että kaksi ryhmää kerrallaan esitti jonkin ongelmatilanteen, ja sen jälkeen siihen ratkaisun. Sitten aiheesta keskusteltiin ja oli seuraavan ryhmän vuoro. Illalla oli opiston jääkiekkojoukkueen, LeStarsin ensimmäinen turnaus, joka järjestettiin Haapajärven jäähallilla. Tunnelma oli katossa ja mukavana yllätyksenä tuli, että pelipaidat olivat saapuneet. Ehkäpä juuri siitä syystä kannustuslaulut- ja huudotkin raikuivat vielä entistäkin kovemmin. Voittoa ei tullut, mutta kaikille jäi siitä huolimatta hyvä fiilis.

Viikko oli kaikkinensa hyvin opettavainen ja mukava kaikesta väsymyksestä huolimatta. Opistossa ilmapiiri on pysynyt hyvänä ja yhteishenki tuntuu parantuvan jatkuvasti. Toivotamme kaikille oikein mukavaa kevättä!

-Matias ja Inna

Viimeisimmät

Opistoblogi – 26.1.2023

Tavallisen tammikuisen arjen lisäksi olemme kuluneilla viikoilla käyneet esittelemässä opistoa ja rakentaneet yhteishenkeä ohjelmailloissa ja muussa yhteisessä ohjelmassa.

Opistoblogi – 13.1.2023

Vuoden ensimmäisillä viikoilla vietettiin loppiaispäiviä, sekä mukavia teemapäiviä.

Opistoblogi – 9.12.2022

Joululomaa edeltävät viikot ovat olleet täynnä ohjelmaa ja tekemistä. Opistolla on vietetty monenlaisia juhlia.

Opistoblogi – 28.11.2022

Ohjelmantäyteiseen jaksoon kuului mm. armeijapäivä, Thanksgiving-juhla ja pipolätkäpelejä. Joulun juhlallisiin tilaisuuksiin valmistautuminen on aloitettu.

Opistoblogi – 25.11.2022

Tällä jaksolla opistolla kävi paljon vieraita. Saimme vieraaksemme esimerkiksi reisjärven nupelaiset ja päiväkerholaiset, sekä viime vuoden opiskelijoita.