Viikko 7: Salainen ystävä – viikko

23.2.2018

Tällä viikolla on tapahtunut paljon! Opiskelu sujuu entiseen malliin. Kaikilla opiskelijoilla oli tehtävänä kirjoittaa uskonnon essee ja tietokoneita on käytetty ahkerasti. Iltaisin kämpissä oppilaat ovat olleet väsyneitä.

Maanantai-iltana kaikille opistolaisille ja henkilökunnalle jaettiin salaiset ystävät. Tätä henkilöä oli tarkoitus ilahduttaa viikon ajan eri tavoilla. Monet saivatkin viikon aikana salaiselta ystävältään kivoja viestejä ja lahjoja. Keskiviikkona oli ystävänpäivä. Liikuntasalin seinille laitettiin sydämet, joissa oli opiskelijoiden ja henkilökunnan nimet, ja niihin sai kirjoittaa positiivisia asioita.

Päivän ohjelmassa oli myös sydäntenpöllimis-leikki. Jokaisella opistolaisella oli kaulassaan omalla nimellä varustettu sydän, jota ei saanut menettää. Tytöt eivät saaneet lounastauon aikana puhua pojille. Jos puhui, menetti sydämensä sille, kelle oli puhunut. Päivällisellä oli poikien vuoro olla puhumatta tytöille. Leikin aikana kuultiin monesta suusta epätovoinen “Eikä!” sydämen menettämisen vuoksi.

Torstaina oli ohjelmalautakunnan järjestämä ohjelmailta. He ohjasivat monenlaisia leikkejä liikuntasalissa. Ohjelmassa oli muun muassa koko opiston solmu, sekä viesti, jossa piti koota palapeli. Perjantaina ohjelmaillan järjesti käytännön työn linja, eli källit. Näimme mm. videon heidän linjastaan ja pääsimme tutustumaan Puupään outoon perheeseen. Perjantai-iltana oli opiston tyttöjen ensimmäinen haastepeli haapaveteläisiä tyttöjä vastaan. Peli päättyi Haapaveden voittoon.

Lauantaina oli kotiväenpäivä. Päivä alkoi ammattien aamupäivällä. Muutamien opistolaisen vanhemmat tulivat kertomaan ammatistaan, ja jokainen opistolainen osallistui kahdelle luennolle. Sen jälkeen opistolle tuli opiskelijoiden kotiväki. Ohjelmassa oli alustus ja keskustelua aiheesta ”Kodin ilmapiiri”. Sen jälkeen lapsille oli toimintapisteitä ja vanhemmat saivat tavata linjanohjaajia. Lopuksi oli vielä opistolaisten ja sisarusten väliset sählypelit. Opiston pojat voittivat, ja tytöt hävisivät omansa. Päivän aikana tellit teroittivat noin 120 luistinta!

Sunnuntaina oli some- ja talviulkoilupäivä. Aluksi pohdimme somen ja puhelimen käyttöä ja sen jälkeen oli ryhmäkeskustelua. Jokainen ryhmä esitti minuutin mittaisen esityksen annetusta aiheesta. Välipalan jälkeen lähdimme ulos, jossa oli mahdollisuus kokeilla hoijakkaa.

Ulkona oli myös linjojen välinen lumenveistokilpailu. Tuloksena oli mm. karhu, tiikeri, kuksa ja muffinssi.

Viikko on ollut mukava ja erilainen.

Salla ja Klaus

Viimeisimmät

Opistoblogi – 16.9.2022

Opistovuoden ensimmäinen kokonainen periodi on takana!

Opistoblogi – 25.4.2022

Tällä viikolla aurinkoiset ja lämpimät kelit ovat houkutelleet opiskelijat viettämään aikaa ulkona.

Opistoblogi – 14.4.2022

Tällä viikolla arki on ollut tapahtumarikasta. Viikonlopun teemapäivien aiheina oli Lapsuuspäivä ja Henkinen hyvinvointi.

Opistoblogi – 14.4.2022

Viikon aikana reissattiin sekä laskettelemassa Ukkohallassa että esittelemässä opistoa Oulussa.

Opistoblogi – 1.4.2022

Hiihtolomalta palattiin virkeinä opistolle viettämään tapahtumarikasta viikkoa.

Opistoblogi – 25.2.2022

Viimeisellä jaksolla ennen kahden viikon hiihtolomaa opistolla oli monenlaista ohjelmaa aina grilli-illasta lentopalloturnaukseen.