Viikko 6: Aurinkoisia päiviä

7.2.2020

It was a very good week. The sun shone three days this week and everyone’s spirits were lifted. We also got some snow, and now it really feels like winter has begun.

Oli tosi hyvä viikko. Aurinko paistoi kolme päivää tällä viikolla ja kaikkien mieliala nousi. Saimme myös hieman lunta ja nyt alkaa todella tuntua siltä, että talvi on alkanut.

 The week started with our Home Economics teacher, Minna’s, 50th birthday party. There was lots of people here to help us celebrate. There was a program that included speeches from some of her friends and co-workers. The co-workers also sang a song they made for her. The big part of the program was all the opisto choirs got to sing some songs that they’d been working on. And afterward, the guests went to have coffee lunch while the opistolainens went to have pizza in their dorms. In the evening, radio services were held in the gym. On Sunday evening, the Lellits left on a ski trip for two nights. Also Sunday evening was the start of the weeks trial run of going to dorms at nine o’clock instead of ten. 

Viikko alkoi meidän kotsan opettajamme Minnan 50-v. synttärijuhlilla. Juhlia järjestettiin monen ihmisen voimin. Juhlan ohjelmassa oli puheita Minnan ystäviltä ja työkavereilta. Työkaverit lauloivat myös laulun, jonka he olivat sanoittaneet Minnalle. Iso osa ohjelmaa oli, kun kaikki opiston kuorot lauloivat laulujaan, joita olivat harjoitelleet. Myöhemmin vieraat menivät kahvittelemaan, kun taas opistolaiset menivät pitsalle soluihinsa. Illalla pidettiin radioseurat salissa. Lellit lähtivät kahden yön hiihtoretkelle sunnuntai-iltana. Sunnuntai-iltana alkoi myös viikon testi, jolloin piti mennä omiin soluihin iltaisin yhdeksältä kymmenen sijaan.

 

On Monday evening, the music committee organized a musical evening snack. It was very well organized and everyone had good things to say about it. Monday and Wednesday evenings it was so nice to be in the main building right before bedtime because there was lots of people singing in the aula and it was a peaceful end to yet another wonderful day at opisto.

Maanantai-iltana musiikkilautakunta järjesti musiikki-iltapalan. Se oli tosi hyvin järjestetty ja kaikilla oli hyvää sanottavaa siitä. Maanantai- ja keskiviikkoiltoina oli erittäin mukavaa olla päärakennuksessa juuri ennen nukkumaanmenoaikaa, koska paljon ihmisiä oli laulamassa aulassa, ja nämä hetket olivat rauhallisia päätöksiä parille mahtavalle päivälle opistossa. 

On Wednesday was Runeberg’s day. There was Runeberg’s torts served for afternoon snack. We also had a discussion evening on wednesday and the topic was cliques. Everyone had good comments about that and it was a good discussion. Thursday was Viihtyvyys committee program evening. They had a nice singing evening planned and we think that it was a good end to the week. 

Keskiviikkona oli Runebergin päivä. Välipalaksi oli Runebergin torttuja. Meillä oli myös keskusteluilta keskiviikkona ja aiheena oli porukoituminen. Kaikilla oli hyviä kommentteja ja aiheesta syntyi hyvää keskustelua. Torstaina oli viihtyvyyslautakunnan ohjelmailta. He olivat suunnitelleet mukavan lauluillan ja mielestämme se oli hyvä lopetus viikolle.

 It was an honor to be Isäntä and Emäntä and the best part was the dorm rounds in the evening. It was so nice to be able to ask everyone how their day was, and talk to people you might not have had a chance to talk to during the day. Special thanks to everyone for speaking English when we came to your dorms. The whole week went well, and we hope everyone has a good weekend at home. See you next week!

Oli kunnia olla isäntänä ja emäntänä ja parasta olivat solukierrokset iltaisin. Oli tosi mukava, kun pystyi kysymään kaikilta, miten heidän päivä oli mennyt, ja puhua ihmisille, joille ei päivisin ollut voinut puhua. Erityiskiitos kaikille, kun puhuitte englantia, kun tulimme soluihinne. 

-Aapo ja Tara

Viimeisimmät

Opistoblogi – 23.2.2024

Tällä jaksolla saimme vieraita niin reisjärvisille järjestettyyn NuPeen, kuin Loisto- seminaariinkin. Itse puolestamme vierailimme koko porukalla Kajaanissa.

Opistoblogi – 9.2.2024

Saimme kotiväkeämme kylään, tutustuimme edelleen toisiimme ja pelasimme Haapajärvellä jääkiekkoa.

Opistoblogi – 9.2.2024

Rennon meiningin periodi sisälsi normaalin arjen lisäksi myös paljon yhteishenkeä kohottavia tempauksia ja tekemistä.

Opistoblogi – 15.1.2024

Vuoden ensimmäisellä viikolla palasimme opistolle viettämään loppiaispäiviä. Maanantaina alkoi opiskeluarki, ja uudet valinnaisryhmät lähtivät käyntiin.

Opistoblogi – 27.11.2023

Tapahtumarikas opintojakso sisälsi monia juhlallisia hetkiä. Thanksgiving-juhla, varttuneiden jouluruokailu ja armeijapäivän opistovala jäivät mieleen mukavina muistoina.

Opistoblogi – 27.11.2023

Loman jälkeisellä jaksolla pelattiin pipolätkää jäällä, osallistuttiin kakkukilpailuun ja tilattiin pizzaa källeiltä.