Viikko 49: Tohinaa ja joulun odotusta opistolla

9.12.2017

Viikkomme alkoi musiikkikahvilan valmistelulla. Opiskelijat tekivät kovasti hommia musiikkikahvilan eteen. Tunnelma oli jo valmisteluiden aikana katossa. Suuren päivän saapuessa tunnelma oli odottava ja jännittynyt. Harjoittelimme esityksiä vielä viimeisen kerran juuri ennen, kuin ensimmäiset vieraat saapuivat opistolle. Musiikkikahvila oli onnistunut tapahtuma. Vieraita kävi noin 600 yhteensä päivän aikana.

 

Itsenäisyyspäivän aamuna valmistauduimme juhlaan, joka alkoi Reisjärven kirkossa kunniavartiolla. Myös osa opistolaisista osallistui kunniavartioon, joka oli kunnianosoitus sankarivainajille. Opiston mieskuoro esiintyi kirkossa laulaen isänmaallisia lauluja. Kirkon jälkeen kävimme Kisatien koululla juhlatapahtumassa itsenäisen Suomen kunniaksi.

Illalla opistolaisilla oli oma presidentin vastaanotto. Presidentin kättelyn jälkeen kokoonnuimme auditorioon.

Opistoneuvoston presidentti ja sihteeri.

Ohjelmalautakunta oli järjestänyt muille opistolaisille itsenäisyyspäivän kuvaelman, jossa käytiin läpi sodan ajan tapahtumia ja kerrottiin uskovaisen asemasta sodassa.

Torstaina aamupäivästä piparkakkugaalassa palkittiin paras piparkakkutalo ja sen tekijät. Kilpailun voitti Räisälä D:n tytöt.

Sen jälkeen oppilaat pelasivat henkilökuntaa vastaan sählypelin, joka kovan taistelun ja tuoksinnan jälkeen kääntyi henkilökunnan voitoksi. Tunnelma oli loistava pelin aikana ja trumpettikin oli mukana menossa. Täytyy sanoa, että meillä on varmaan koko maailman paras henkilökunta!

Reilussa sählypelissä keskityttiin huolella.

Saimme vieraaksemme saman päivän aikana Reisjärven kunnanjohtajan ja muita arvovieraita, jotka tulivat nauttimaan yhdessä opistolaisten ja opiston henkilökunnan kanssa joulupäivällistä. Kamarikuoro lauloi päivällisen aikana ja ruoka oli maittavaa, kiitos siitä kuuluu keittiöhenkilökunnalle ja källin tytöille!

Joulupäivällisellä saimme nauttia tunnelmallisesta kattauksesta.

Perjantaina päivä oli omistettu siivoamiselle ja illasta pidimme solun kesken pikkujoulut jotka kestivät iltapalaan asti. Sen jälkeen meille keksittiin mukavaa tekemistä by kuraattorimme Helinä ja Markus.

Saila ja Otto

Viimeisimmät

Opistoblogi – 23.2.2024

Tällä jaksolla saimme vieraita niin reisjärvisille järjestettyyn NuPeen, kuin Loisto- seminaariinkin. Itse puolestamme vierailimme koko porukalla Kajaanissa.

Opistoblogi – 9.2.2024

Saimme kotiväkeämme kylään, tutustuimme edelleen toisiimme ja pelasimme Haapajärvellä jääkiekkoa.

Opistoblogi – 9.2.2024

Rennon meiningin periodi sisälsi normaalin arjen lisäksi myös paljon yhteishenkeä kohottavia tempauksia ja tekemistä.

Opistoblogi – 15.1.2024

Vuoden ensimmäisellä viikolla palasimme opistolle viettämään loppiaispäiviä. Maanantaina alkoi opiskeluarki, ja uudet valinnaisryhmät lähtivät käyntiin.

Opistoblogi – 27.11.2023

Tapahtumarikas opintojakso sisälsi monia juhlallisia hetkiä. Thanksgiving-juhla, varttuneiden jouluruokailu ja armeijapäivän opistovala jäivät mieleen mukavina muistoina.

Opistoblogi – 27.11.2023

Loman jälkeisellä jaksolla pelattiin pipolätkää jäällä, osallistuttiin kakkukilpailuun ja tilattiin pizzaa källeiltä.