Viikko 49: Joululoma alkaa!

8.12.2016

Lauantaina olimme Reisjärven kylällä joulunavauksessa. Yritiyslinjalaiset esittelivät yrityksiään omassa teltassaan ja aikuislinjalaiset jakoivat riisipuuroa kyläläisille. Luonto- ja erälinjalaiset järjestivät narutuksen, jossa voittona oli moottorisaha.

img_0240
Opistolaiset osallistuivat joulunavaukseen Reisjärven keskustassa.

Sunnuntaina opistolla järjestettiin musiikkikahvila, jossa oli monta hienoa laulu- ja soittoesitystä. Ilta alkoi tiernapoikien esityksellä ja päättyi rehtorin iltahartauteen. Vieraita saapui noin 600. Musiikkikahvilasta saatu tuotto menee käsikellorahastoon sekä opintomatkan hyväksi.

img_0232
Uuden flyygelin ääressä on viihdytty ahkerasti soittaen ja laulaen.

Maanantaina joulujuhlassa esiintyvät opistolaiset menivät bussilla Reisjärven kirkkoon harjoittelemaan ohjelmaa.

Tiistaina oli itsenäisyyspäivä ja koko opisto lähti lipunnoston ja lippulaulun jälkeen kirkkoon itsenäisyyspäivän jumalanpalvelukseen. Jumalanpalveluksen jälkeen kävimme sankarihaudoilla muistelemassa sodissa kuolleita, minkä jälkeen ohjelma jatkui Niemenkartanon koululla kahvilla. Reisjärven kunnan itsenäisyyspäiväjuhlassa oli monenlaista ohjelmaa, jossa myös opistolaiset esiintyivät. Lopuksi oli opistolla oma itsenäisyyspäiväjuhla, joissa presidentin kättelyn ja puheen jälkeen esitettiin kuvaelma sota-ajasta.

img_0260

Koulukuvaus oli keskiviikkona ja opistolaiset asettautuivat kuvaa varten pituusjärjestykseen. Illalla vietimme oman väen joulujuhlaa, johon jokainen linja oli suunnitellut jouluista ohjelmaa. Opintolinjojen lisäksi henkilökunta esitti itse sanoittamansa laulun opistoelämästä. Viimeisenä ohjelmassa oli erityislinjan joulukuvaelma.

Torstaina siivottiin päärakennusta ja soluja joulukuntoon aamun oppituntien jälkeen. Sen jälkeen meillä oli joulupäivällinen, jonne pukeuduttiin juhlallisesti. Ruokaa oli monenlaista ja kamarikuoro esitti päivällisen aluksi ja lopuksi jouluisen laulun.

Perjantaina päärakennuksen ja solujen siivous jatkuu ja illalla pidetään solujen keskeiset pikkujoulut.

Lauantaina on tarjolla joulupuuroa, jonka jälkeen lähdemme kirkkoon joulujuhlaan ja sieltä joululoman viettoon.

Joulunalusaika opistolla on ollut melko kiireistä ja juhlia on ollut paljon. Soluissa on ollut hyvä meininki ja tyttöjen kämpissä mekkokriisiäkin. Valitettavan moni opistolainen on ollut sairaana tällä viikolla. Isäntänä ja emäntänä on ollut mukava kiertää kämppiä, kun joululaulut soivat ja opistolaiset ovat joulutunnelmissa.

Toivotamme kaikille hyvää ja rentouttavaa joulua ja onnellista uutta vuotta!

Minttu ja Teemu

Ps. Seuraava blogikirjoitus julkaistaan tammikuussa!

Viimeisimmät

Opistoblogi – 23.2.2024

Tällä jaksolla saimme vieraita niin reisjärvisille järjestettyyn NuPeen, kuin Loisto- seminaariinkin. Itse puolestamme vierailimme koko porukalla Kajaanissa.

Opistoblogi – 9.2.2024

Saimme kotiväkeämme kylään, tutustuimme edelleen toisiimme ja pelasimme Haapajärvellä jääkiekkoa.

Opistoblogi – 9.2.2024

Rennon meiningin periodi sisälsi normaalin arjen lisäksi myös paljon yhteishenkeä kohottavia tempauksia ja tekemistä.

Opistoblogi – 15.1.2024

Vuoden ensimmäisellä viikolla palasimme opistolle viettämään loppiaispäiviä. Maanantaina alkoi opiskeluarki, ja uudet valinnaisryhmät lähtivät käyntiin.

Opistoblogi – 27.11.2023

Tapahtumarikas opintojakso sisälsi monia juhlallisia hetkiä. Thanksgiving-juhla, varttuneiden jouluruokailu ja armeijapäivän opistovala jäivät mieleen mukavina muistoina.

Opistoblogi – 27.11.2023

Loman jälkeisellä jaksolla pelattiin pipolätkää jäällä, osallistuttiin kakkukilpailuun ja tilattiin pizzaa källeiltä.