Viikko 49: Joululoma alkaa!

8.12.2016

Lauantaina olimme Reisjärven kylällä joulunavauksessa. Yritiyslinjalaiset esittelivät yrityksiään omassa teltassaan ja aikuislinjalaiset jakoivat riisipuuroa kyläläisille. Luonto- ja erälinjalaiset järjestivät narutuksen, jossa voittona oli moottorisaha.

img_0240
Opistolaiset osallistuivat joulunavaukseen Reisjärven keskustassa.

Sunnuntaina opistolla järjestettiin musiikkikahvila, jossa oli monta hienoa laulu- ja soittoesitystä. Ilta alkoi tiernapoikien esityksellä ja päättyi rehtorin iltahartauteen. Vieraita saapui noin 600. Musiikkikahvilasta saatu tuotto menee käsikellorahastoon sekä opintomatkan hyväksi.

img_0232
Uuden flyygelin ääressä on viihdytty ahkerasti soittaen ja laulaen.

Maanantaina joulujuhlassa esiintyvät opistolaiset menivät bussilla Reisjärven kirkkoon harjoittelemaan ohjelmaa.

Tiistaina oli itsenäisyyspäivä ja koko opisto lähti lipunnoston ja lippulaulun jälkeen kirkkoon itsenäisyyspäivän jumalanpalvelukseen. Jumalanpalveluksen jälkeen kävimme sankarihaudoilla muistelemassa sodissa kuolleita, minkä jälkeen ohjelma jatkui Niemenkartanon koululla kahvilla. Reisjärven kunnan itsenäisyyspäiväjuhlassa oli monenlaista ohjelmaa, jossa myös opistolaiset esiintyivät. Lopuksi oli opistolla oma itsenäisyyspäiväjuhla, joissa presidentin kättelyn ja puheen jälkeen esitettiin kuvaelma sota-ajasta.

img_0260

Koulukuvaus oli keskiviikkona ja opistolaiset asettautuivat kuvaa varten pituusjärjestykseen. Illalla vietimme oman väen joulujuhlaa, johon jokainen linja oli suunnitellut jouluista ohjelmaa. Opintolinjojen lisäksi henkilökunta esitti itse sanoittamansa laulun opistoelämästä. Viimeisenä ohjelmassa oli erityislinjan joulukuvaelma.

Torstaina siivottiin päärakennusta ja soluja joulukuntoon aamun oppituntien jälkeen. Sen jälkeen meillä oli joulupäivällinen, jonne pukeuduttiin juhlallisesti. Ruokaa oli monenlaista ja kamarikuoro esitti päivällisen aluksi ja lopuksi jouluisen laulun.

Perjantaina päärakennuksen ja solujen siivous jatkuu ja illalla pidetään solujen keskeiset pikkujoulut.

Lauantaina on tarjolla joulupuuroa, jonka jälkeen lähdemme kirkkoon joulujuhlaan ja sieltä joululoman viettoon.

Joulunalusaika opistolla on ollut melko kiireistä ja juhlia on ollut paljon. Soluissa on ollut hyvä meininki ja tyttöjen kämpissä mekkokriisiäkin. Valitettavan moni opistolainen on ollut sairaana tällä viikolla. Isäntänä ja emäntänä on ollut mukava kiertää kämppiä, kun joululaulut soivat ja opistolaiset ovat joulutunnelmissa.

Toivotamme kaikille hyvää ja rentouttavaa joulua ja onnellista uutta vuotta!

Minttu ja Teemu

Ps. Seuraava blogikirjoitus julkaistaan tammikuussa!

Viimeisimmät

Opistoblogi – 26.1.2023

Tavallisen tammikuisen arjen lisäksi olemme kuluneilla viikoilla käyneet esittelemässä opistoa ja rakentaneet yhteishenkeä ohjelmailloissa ja muussa yhteisessä ohjelmassa.

Opistoblogi – 13.1.2023

Vuoden ensimmäisillä viikoilla vietettiin loppiaispäiviä, sekä mukavia teemapäiviä.

Opistoblogi – 9.12.2022

Joululomaa edeltävät viikot ovat olleet täynnä ohjelmaa ja tekemistä. Opistolla on vietetty monenlaisia juhlia.

Opistoblogi – 28.11.2022

Ohjelmantäyteiseen jaksoon kuului mm. armeijapäivä, Thanksgiving-juhla ja pipolätkäpelejä. Joulun juhlallisiin tilaisuuksiin valmistautuminen on aloitettu.

Opistoblogi – 25.11.2022

Tällä jaksolla opistolla kävi paljon vieraita. Saimme vieraaksemme esimerkiksi reisjärven nupelaiset ja päiväkerholaiset, sekä viime vuoden opiskelijoita.