Viikko 46: Piispan vierailu ja armeijapäivä

20.11.2020

Maanantaina 9.11. palasimme takaisin opistolle hyvin levätyn viikonlopun jälkeen. Aloitimme tehokkaan opiskeluviikon heti tiistai-aamuna. Opistolaisailla oli tulossa paljon testejä, kokeita ja esitelmiä. Ensimmäisenä iltana erityisesti tyttöjen kämpissä kokeiltiin myös mekkoja sunnuntain thanksgiving-teemapäivää varten.

Tiistai- ja keskiviikkopäivät menivät ahkerasti opiskellessa. Opiskelumotivaatio oli välillä hieman hukassa, mutta kaikesta selvittiin. Keskiviikkoiltana hiljennymme Jumalan sanan kuuloon seuroissa.

Torstaina pääsimme osallistumaan ohjelmalautakunnan ohjelmaillassa moniin erilaisiin leikkeihin. Ohjelmaillassa vapaaehtoiset pääsivät muun muassa vatkaamaan kermavaahtoa, esittämään tunteita, puhkomaan ilmapalloja ja suorittamaan esterataa, jota ei loppujen lopuksi edes ollut.

 

 

Perjantai alkoi Oulun hiippakunnan piispan, Jukka Keskitalon, vierailulla, jonka aluksi opistolaiset lauloivat vieraille pääovien läheisyydessä. Vierailullaan piispa tutustui opistoon ja sen eri linjojen opintoihin. Illalla opistolle ilmaantui armeijapäivän kouluttajia, jotka opettivat perinteisiä käytäntöjä lauantain teemapäivää varten. Opettelimme mm. vastaamaan vänrikille, istumaan suorassa ja seisomaan asennossa.

Lauantai-aamuna opistolaiset hyppäsivät sängyistään kello 5.30 aamureippailulle. Juoksimme aamulenkin kouluttajien tahtiin, jonka jälkeen puhdistauduimme ja siirryimme aamiaiselle siistissä jonossa. Päivällä majuri kertoi tarkemmin armeijasta. Sen jälkeen siirryimme ulos kiertämään pisteitä ryhmissä. Pisteissä muunmuassa tetsasimme, kokosimme puolijoukkuetelttoja, kannoimme haavoittuneita ja sytytimme nuotioita. Päivä päättyi opistovalaan.

Kokonaisuudessaan opistoviikko oli oikein rattoisa, tehokas ja hieman rankka viikko. 

Aappo Katainen ja Adeliina Korhonen

Viimeisimmät

Opistoblogi – 26.1.2023

Tavallisen tammikuisen arjen lisäksi olemme kuluneilla viikoilla käyneet esittelemässä opistoa ja rakentaneet yhteishenkeä ohjelmailloissa ja muussa yhteisessä ohjelmassa.

Opistoblogi – 13.1.2023

Vuoden ensimmäisillä viikoilla vietettiin loppiaispäiviä, sekä mukavia teemapäiviä.

Opistoblogi – 9.12.2022

Joululomaa edeltävät viikot ovat olleet täynnä ohjelmaa ja tekemistä. Opistolla on vietetty monenlaisia juhlia.

Opistoblogi – 28.11.2022

Ohjelmantäyteiseen jaksoon kuului mm. armeijapäivä, Thanksgiving-juhla ja pipolätkäpelejä. Joulun juhlallisiin tilaisuuksiin valmistautuminen on aloitettu.

Opistoblogi – 25.11.2022

Tällä jaksolla opistolla kävi paljon vieraita. Saimme vieraaksemme esimerkiksi reisjärven nupelaiset ja päiväkerholaiset, sekä viime vuoden opiskelijoita.