Viikko 46: Piispan vierailu ja armeijapäivä

20.11.2020

Maanantaina 9.11. palasimme takaisin opistolle hyvin levätyn viikonlopun jälkeen. Aloitimme tehokkaan opiskeluviikon heti tiistai-aamuna. Opistolaisailla oli tulossa paljon testejä, kokeita ja esitelmiä. Ensimmäisenä iltana erityisesti tyttöjen kämpissä kokeiltiin myös mekkoja sunnuntain thanksgiving-teemapäivää varten.

Tiistai- ja keskiviikkopäivät menivät ahkerasti opiskellessa. Opiskelumotivaatio oli välillä hieman hukassa, mutta kaikesta selvittiin. Keskiviikkoiltana hiljennymme Jumalan sanan kuuloon seuroissa.

Torstaina pääsimme osallistumaan ohjelmalautakunnan ohjelmaillassa moniin erilaisiin leikkeihin. Ohjelmaillassa vapaaehtoiset pääsivät muun muassa vatkaamaan kermavaahtoa, esittämään tunteita, puhkomaan ilmapalloja ja suorittamaan esterataa, jota ei loppujen lopuksi edes ollut.

 

 

Perjantai alkoi Oulun hiippakunnan piispan, Jukka Keskitalon, vierailulla, jonka aluksi opistolaiset lauloivat vieraille pääovien läheisyydessä. Vierailullaan piispa tutustui opistoon ja sen eri linjojen opintoihin. Illalla opistolle ilmaantui armeijapäivän kouluttajia, jotka opettivat perinteisiä käytäntöjä lauantain teemapäivää varten. Opettelimme mm. vastaamaan vänrikille, istumaan suorassa ja seisomaan asennossa.

Lauantai-aamuna opistolaiset hyppäsivät sängyistään kello 5.30 aamureippailulle. Juoksimme aamulenkin kouluttajien tahtiin, jonka jälkeen puhdistauduimme ja siirryimme aamiaiselle siistissä jonossa. Päivällä majuri kertoi tarkemmin armeijasta. Sen jälkeen siirryimme ulos kiertämään pisteitä ryhmissä. Pisteissä muunmuassa tetsasimme, kokosimme puolijoukkuetelttoja, kannoimme haavoittuneita ja sytytimme nuotioita. Päivä päättyi opistovalaan.

Kokonaisuudessaan opistoviikko oli oikein rattoisa, tehokas ja hieman rankka viikko. 

Aappo Katainen ja Adeliina Korhonen

Viimeisimmät

Opistoblogi – 23.2.2024

Tällä jaksolla saimme vieraita niin reisjärvisille järjestettyyn NuPeen, kuin Loisto- seminaariinkin. Itse puolestamme vierailimme koko porukalla Kajaanissa.

Opistoblogi – 9.2.2024

Saimme kotiväkeämme kylään, tutustuimme edelleen toisiimme ja pelasimme Haapajärvellä jääkiekkoa.

Opistoblogi – 9.2.2024

Rennon meiningin periodi sisälsi normaalin arjen lisäksi myös paljon yhteishenkeä kohottavia tempauksia ja tekemistä.

Opistoblogi – 15.1.2024

Vuoden ensimmäisellä viikolla palasimme opistolle viettämään loppiaispäiviä. Maanantaina alkoi opiskeluarki, ja uudet valinnaisryhmät lähtivät käyntiin.

Opistoblogi – 27.11.2023

Tapahtumarikas opintojakso sisälsi monia juhlallisia hetkiä. Thanksgiving-juhla, varttuneiden jouluruokailu ja armeijapäivän opistovala jäivät mieleen mukavina muistoina.

Opistoblogi – 27.11.2023

Loman jälkeisellä jaksolla pelattiin pipolätkää jäällä, osallistuttiin kakkukilpailuun ja tilattiin pizzaa källeiltä.