Viikko 4: Pakkasen pauketta!

26.1.2012

Perjantaina meillä oli koko opiston yhteinen kehittämisseminaari, jossa käytiin lautakunnittain läpi syksyn toimintaa ja ideoitiin kevättä. Keskustelu oli rikasta ja uusia ideoita löytyi todella paljon. Illalla Lellit järjestivät meille hauskaa ohjelmaa, johon kuului mm. imitoitu tarina Miina ja Manu salapoliiseina.

Lauantaina muutamia opistolaisten vanhempia saapui jo aamulla esittelemään meille ammattejaan. Saimme tutustua esimerkiksi poliisin, ensihoitajan ja sähköasentajan ammatteihin. Esittelyiden jälkeen opisto alkoi täyttyä opistolaisten perheistä, jotka saapuivat kotiväenpäivään sankoin joukoin. Aluksi kerroimme kuulumisia opistosta: kaikki kuorot lauloivat ja erityisesti mieskuoron Pieni ankanpoikanen sai hymyn sekä pienten että isojen huulille. Ohjelmaan kuului alustus, joka sisälsi opistolaisten esityksiä perhe-elämästä. Tämän jälkeen oli vuorossa lentopalloa, jossa tytöt pelasivat äitejä ja pojat isiä vastaan. Molemmat pelit päättyivät opistolaisten häviöön.

Sunnuntaina Hännisen Tuomas tuli kertomaan SRK:n toiminnasta. Kuuntelimme mielenkiinnolla ja saimme myös esittää kysymyksiä. Iltapäivällä tiedotuslautakunta ajoi koko opiston pihalle, jossa oli tarjolla monenlaista ulkoaktiviteettia: hankijalkapalloa, lumikatusählyä, ahkiokyytiä hevosen perässä, ratsastusta ja mäenlaskua. Illalla kokoonnuimme seuroihin.

Viikko sujui normaalin opiskelun parissa. Lellin tytöt ja muutama muu innokas harjoitteli teltassa yöpymistä opiston läheisyydessä. Torstai-iltana ohjelmalautakunta järjesti ”keettinystit”, mikä osoittautui loistavaksi ideaksi. Söimme hyvin ja nautimme erittäin hauskasta ohjelmasta; musiikkiesityksiä, sketsejä sekä puheita. Koko viikon olemme saaneet nauttia kunnon pakkasista ja aurinkoisista päivistä. Eräänä iltana näkyi myös upeita revontulia.

Milja ja Samuli

Viimeisimmät

Opistoblogi – 26.1.2023

Tavallisen tammikuisen arjen lisäksi olemme kuluneilla viikoilla käyneet esittelemässä opistoa ja rakentaneet yhteishenkeä ohjelmailloissa ja muussa yhteisessä ohjelmassa.

Opistoblogi – 13.1.2023

Vuoden ensimmäisillä viikoilla vietettiin loppiaispäiviä, sekä mukavia teemapäiviä.

Opistoblogi – 9.12.2022

Joululomaa edeltävät viikot ovat olleet täynnä ohjelmaa ja tekemistä. Opistolla on vietetty monenlaisia juhlia.

Opistoblogi – 28.11.2022

Ohjelmantäyteiseen jaksoon kuului mm. armeijapäivä, Thanksgiving-juhla ja pipolätkäpelejä. Joulun juhlallisiin tilaisuuksiin valmistautuminen on aloitettu.

Opistoblogi – 25.11.2022

Tällä jaksolla opistolla kävi paljon vieraita. Saimme vieraaksemme esimerkiksi reisjärven nupelaiset ja päiväkerholaiset, sekä viime vuoden opiskelijoita.