Viikko 39: Presidentinvaalit

8.10.2020

 

Neljäs viikko opistossa sujui loistavasti. On ollut mukava huomata ja kuulla, miten opistolaiset ovat alkaneet tutustua toisiinsa syvemmin ja kuinka opisto on pikkuhiljaa alkanut tuntumaan paikalta, jonne on kotiviikonlopun jälkeen mukava palata. Opistossamme on tämän viikon aikana ilmapiiristä tullut rennompi ja asuntoloissa olo on lisääntynyt. Tällä viikolla opistolaiset ovat keskustelleet myös taustoistaan avoimemmin, mikä on lähentänyt kaikkia.

Maanantaina palasimme opistolle kotiviikonlopun jälkeen levännein mielin, paitsi yllit (yrittäjyyslinjalaiset), jotka olivat olleet yrittäjyyskurssilla viikonloppuna ja olivatkin siis entistä väsyneempiä.

Tiistaina vaalilautakunta järjesti ohjelmaa koko opistolle kyselemällä presidenttiehdokkailta hankalia kysymyksiä, joihin presidenttiehdokkaat esittivät kantansa asettumalla eri kohdille samaa mieltä – eri mieltä -viivaa. Saimme kuulla mielenkiintoisia, mutta toisistaan erottuvia perusteluja ehdokkailta.

Keskiviikkona presidenttiehdokkaat mainostivat itseään laittamalla seinille postereita ja julisteita itsestään säväyttävien iskulauseiden kera. Pelasimme paljon eri korttipelejä,sählyä ja lentopalloa, ja tunnelma oli rauhallinen ja kotoisa.

Torstaina vaalilautakunta järjesti taas ohjelmaa, jossa ehdokkaat saivat jokainen laittaa saliin itselleen pöydän, jonka luona muut opistolaiset saivat käydä juttelemassa heidän kanssaan siitä, miksi juuri heidät pitäisi valita presidentiksi.

 

Perjantaina vietimmekin jo presidentinvaaleja. Tunnelma oli katossa ja jännittynyt. Saimme kuulla viime vuoden presidentin, Otto Hilliahon puheen, jonka jälkeen ehdokkaat saivat vastata pohdintaa herättäviin kyllä-ei -kysymyksiin. Ehdokkaat saivat myös pitää viimeiset puheensa ennen äänestyksen alkua. Sitten olikin jo äänestystilaisuus, minkä loputtua saimme kuulla opiston uuden presidentin olevan lida-Ellen Lehto ja varapresidentin Matias Aho.

Lauantaina vietimme Reisjärvi-päivää. Pääsimme kuulemaan, kun kolme reisjärveläistä kävivät kertomassa meille elämästään Reisjärvellä ja kuinka he ovat päätyneet sinne.

Lauantaina vanhat opistolaiset myös järjestivät huikeaa ohjelmaa ja ilta päättyi ihanaan keskusteluhetkeen. Joukostamme löytyi paljon rohkeita nuoria, jotka halusivat jakaa ajatuksiaan. Keskustelu tuntui parantavan opistomme yhteishenkeä ja siihen oli hyvä päättää päivä.

Benjami ja Adeliina

Viimeisimmät

Opistoblogi – 26.1.2023

Tavallisen tammikuisen arjen lisäksi olemme kuluneilla viikoilla käyneet esittelemässä opistoa ja rakentaneet yhteishenkeä ohjelmailloissa ja muussa yhteisessä ohjelmassa.

Opistoblogi – 13.1.2023

Vuoden ensimmäisillä viikoilla vietettiin loppiaispäiviä, sekä mukavia teemapäiviä.

Opistoblogi – 9.12.2022

Joululomaa edeltävät viikot ovat olleet täynnä ohjelmaa ja tekemistä. Opistolla on vietetty monenlaisia juhlia.

Opistoblogi – 28.11.2022

Ohjelmantäyteiseen jaksoon kuului mm. armeijapäivä, Thanksgiving-juhla ja pipolätkäpelejä. Joulun juhlallisiin tilaisuuksiin valmistautuminen on aloitettu.

Opistoblogi – 25.11.2022

Tällä jaksolla opistolla kävi paljon vieraita. Saimme vieraaksemme esimerkiksi reisjärven nupelaiset ja päiväkerholaiset, sekä viime vuoden opiskelijoita.