Viikko 39: Rikasta perusarkea

29.9.2017

Viikko opistossa on vierähtänyt jälleen nopeasti. Sunnuntaina meillä oli teemapäivä, jossa oli aiheena hyvät tavat. Ensin kuulimme alustuksen ja sen jälkeen menimme pieniin ryhmiin keskustelemaan apukysymysten kera. Salissa oli vielä pantomiimiesityksiä eri hyveistä, joissa kaikki näytteli pienissä porukoissa muille ja yritti arvata mikä hyve on kyseessä.

Tämä viikko on ollut muuten arjen osalta melko tavallinen. Ei ole ollut mitään isompia tapahtumia, oikeastaan vain koulunkäyntiä linjoittain. Jokaisella linjalla on ollut omia opiskeltavia aineita ja he ovat edenneet niissä sujuvasti.

Ruokalistassamme on ollut pieniä yllätyksiä, sillä källin tytöt valmisti maanantaina koko opistolle lounaaksi täytettyjä patonkeja ja tekivät vielä päiväkahville munkkeja. Myös tellin pojat ovat muistaneet meitä tiistaina herkullisilla juustosarvilla päiväkahveilla.

Keskiviikko iltana saimme vieraaksi lentopallojoukkueen -99 syntyneistä opiston käyneistä. Ottelu oli tiukka, vaikka hävisimme kaikki erät.

Muutamilla opistolaisilla on ollut synttäreitä tällä viikolla ja niitä on muistettu koko opiston voimin syntymäpäivälaululla. Joissakin soluissa niitä on juhlittu vähän isommin oman kämpän kesken.

Torstaina oli tytöt vastaan pojat lentopallopeli ja siellä kaikki halukkaat saivat olla mukana omilla taidoillaan. Pelin jälkeen vuorossa oli iltaohjelmaa, jossa näytettiin entisten opistolaisten tekemä hauska video. Iltapalan jälkeen salissa oli vielä mukavaa tekemistä kaikille halukkaille.

Tegnologialautakunta kuvasi isännän ja emännän tehtävästä videomateriaalia, ja niinpä me saimme vieraan iltakierrokselle mukaan videokameran kera. Kuvauksen ideana on näyttää isännän ja emännän normaali iltakierros.

Yleisesti opistolla on tällä viikolla pelattu oma-aloitteisesti erilaisia pelejä ja leikkejä kuten koripalloilla pudotusta, spaikkia ja frisbeegolfia. Myös liikuntakerhot ovat aloittaneet toimintansa  tällä viikolla. Kerhoissa pelataan erilaisia urheilulajeja. Tiistaina pääsimme kokeilemaan jousiammuntaa.

Nyt seuraavaksi meill’ opistolaisilla alkaa vapaaviikonloppu ja kaikki lähtevät koteihinsa. Toivotamme kaikille opistolaisille ja lukijoille oikein mukavaa ja rauhallista viikonloppua. Tästä on hyvä jatkaa taas ensi maanantaina.

Maija ja Topias

Viimeisimmät

Opistoblogi – 26.1.2023

Tavallisen tammikuisen arjen lisäksi olemme kuluneilla viikoilla käyneet esittelemässä opistoa ja rakentaneet yhteishenkeä ohjelmailloissa ja muussa yhteisessä ohjelmassa.

Opistoblogi – 13.1.2023

Vuoden ensimmäisillä viikoilla vietettiin loppiaispäiviä, sekä mukavia teemapäiviä.

Opistoblogi – 9.12.2022

Joululomaa edeltävät viikot ovat olleet täynnä ohjelmaa ja tekemistä. Opistolla on vietetty monenlaisia juhlia.

Opistoblogi – 28.11.2022

Ohjelmantäyteiseen jaksoon kuului mm. armeijapäivä, Thanksgiving-juhla ja pipolätkäpelejä. Joulun juhlallisiin tilaisuuksiin valmistautuminen on aloitettu.

Opistoblogi – 25.11.2022

Tällä jaksolla opistolla kävi paljon vieraita. Saimme vieraaksemme esimerkiksi reisjärven nupelaiset ja päiväkerholaiset, sekä viime vuoden opiskelijoita.