Viikko 40: Elämää täynnä

9.10.2012

Tämä viikko on ollut täynnä ohjelmaa. Perjantaina saimme Kokkolasta vieraiksi raamattuluokkalaisia, joille pidettiin opiston pienmuotoinen esittelytilaisuus. He saivat olla mukana KAL:n järjestämässä Pohjois-Amerikka -illassa, jossa mm. näimme kuvia Amerikasta.

Lauantaina teemana oli erilaisuus. Kuulimme kokemuksia erilaisuuden kohtaamisesta. Sitten saimme kierrellä kioskilautakunnan järjestämiä rasteja, joissa testasimme mm. sokkona olemista ja pyörätuolilla toimimista.


Sunnuntaina jatkoimme teemaa itsetuntopäivällä. Keskustelimme ryhmissä aiheesta ja purimme ajatuksia yhdessä. Päivän päätteeksi oli saunavuorot. Illalla isännän ja emännän solukierroksella oli kämpissä valmistelut täydessä vauhdissa tulevaa kaksospäivää varten. Kaikilla oli pari, jonka kanssa pukeuduttiin samalla tavalla. Maanantaina saimme asiantuntevaa koulutusta tulevaan varainhankintaan, jotta saamme rahat kerätyksi opintomatkaa varten. Edellisillan valmistelut olivat tuottaneet tulosta ja käytävillä näkyi toinen toistaan hauskemmin ja erikoisemmin pukeutuneita kaksosia.


Kielilinjalaisilla oli torstaina ruotsin koe, joka muistutti heitä tulevasta koeviikosta. Illalla oli naisten ja miesten illat, johon myös opiston henkilökunta oli kutsuttu. Naisilla oli ohjelmassa mm. rentoutumista ja sketsejä. Miehillä oli mahdollisuus käydä kokeilemassa ratsastusta joko itsenäisesti tai talutettuna, lisäksi he paistoivat kodalla makkaraa ja pelailivat. Miestenilta päättyi saunomiseen videotykillä varustetussa telttasaunassa ja uimiseen järvessä. Videotykillä heijastettiin laulujen sanoja seinälle, joten ulkomuistista ei tarvinnut saunassakaan lauleskella.

Nyt lähdemme viikonlopuksi rentoutumaan ja lepäämään tapahtumarikkaan viikon jälkeen. Emäntänä ja isäntänä oli mukavaa tutustua muiden solujen iltaelämään. Yhteishenki kämpissä oli toisilla hyvä, toisilla tosi hyvä.

Saaramari ja Veli-Matti

Viimeisimmät

Opistoblogi – 26.1.2023

Tavallisen tammikuisen arjen lisäksi olemme kuluneilla viikoilla käyneet esittelemässä opistoa ja rakentaneet yhteishenkeä ohjelmailloissa ja muussa yhteisessä ohjelmassa.

Opistoblogi – 13.1.2023

Vuoden ensimmäisillä viikoilla vietettiin loppiaispäiviä, sekä mukavia teemapäiviä.

Opistoblogi – 9.12.2022

Joululomaa edeltävät viikot ovat olleet täynnä ohjelmaa ja tekemistä. Opistolla on vietetty monenlaisia juhlia.

Opistoblogi – 28.11.2022

Ohjelmantäyteiseen jaksoon kuului mm. armeijapäivä, Thanksgiving-juhla ja pipolätkäpelejä. Joulun juhlallisiin tilaisuuksiin valmistautuminen on aloitettu.

Opistoblogi – 25.11.2022

Tällä jaksolla opistolla kävi paljon vieraita. Saimme vieraaksemme esimerkiksi reisjärven nupelaiset ja päiväkerholaiset, sekä viime vuoden opiskelijoita.