Viikko 38: Tapahtumarikas viikko!

20.9.2012

Viikonloppu alkoi mukavasti. Saimme perjantaina tänne opistolle meidän äitejä ja isiä vanhempien viikonlopulle. Ilta alkoi  majoittumisella ja jumalanpalveluksella. Me opistolaiset saimme esitellä linjoittain vuorotellen omat vanhempamme koko joukolle. Kuorot lauloivat ja illan päätteksi nähtiin ohjelmalautakunnan suunnittelema ja toteuttama ohjelmailta, jonka jälkeen oli vielä iltahartaus. Tytöt saivat nukkua päärakennuksen yläkerrassa ja pojat Elsalassa ja Jussilassa.

Lauantaina kuulimme alustuksen kodin ja opistokodin ihmissuhteista. Sen jälkeen kävimme mielenkiintoista ja antoisaa keskustelua soluittain. Keskustelun jälkeen tytöt ja äidit ottivat toisistaan mittaa lentopallon merkeissä. Isät ja pojat pelasivat sählypelin. Sählyä oli luvassa lisää illalla Kokkolan poikien tultua pelaamaan opiston sählyjoukkuetta vastaan. Kokkolasta kasatussa joukkueessa oli paljon edellisten vuosien opistolaisia. Ottelu oli ensimmäinen tämän vuoden opiston joukkueelle eikä voittokaan ollut kaukana..

Maanantanai-iltana kuulimme yllättävän kuulutuksen. Taisi jäädä joillakin sydämenlyöntejä välistä, kun iltapäivystäjä kertoi keskusradiosta Orpola A:ssa olevasta tulipalosta. Juoksimme kokoontumispaikalle, josta näimmekin, kuinka Orpola oli täynnä savua. Orpolan mukana harjoitusta järjestämässä olleet pojat juoksivat yskien ja ryömien pihalle. Pihaan saapui palomiehiä, jotka menivät suojakypärineen ja sammutusletkuineen porraskäytävään. Kaikki pääsivät vahingoittumattomina pihalle. Orpolakin oli kunnossa, sillä kyseessä oli paloharjoitus. Savukonekaan ei aiheuttanut muuta kuin huonoa näkyvyyttä. Jatkoimme harjoitusta auditoriossa pienellä keskustelulla aiheeseen liittyen. Nyt meillä on taidot hallussa, jos joudumme joskus kohtaamaan oikean hätätilanteen. Toivottavasti säästymme niiltä.

Lellit lähtivät sunnuntai-iltana metsästys- ja kalastusreissulle. Saalistoivo oli kova, mutta onni ei potkinut ja saalis jäi laihaksi. Sää oli myrskyisä. Kyllä siellä oli ollut lelleillä teltoissa pitelemistä! Kaikki tulivat kuitenkin ehjinä takaisin ja reissu oli mennyt hyvin. Torstai-iltana saimme osallistua vapaa-ajan lautakunnan järjestämään oppilaskunnan iltaan.

Viikko on ollut hyvin tapahtumarikas. Isäntänä ja emäntänä ollaan saatu tutustua paremmin muihin opistolaisiin solukierroksen yhteydessä. Kierrosta olisi voinut jatkaa vaikka yömyöhään. Opisto on täynnä niin mahtavia ja erilaisia ihmisiä! Nyt on kiva taas lähteä kotiviikonlopulle tietäen, että maanantaina saamme palata takaisin tänne opistokotiin.

Enna ja Oskar

Viimeisimmät

Opistoblogi – 16.9.2022

Opistovuoden ensimmäinen kokonainen periodi on takana!

Opistoblogi – 25.4.2022

Tällä viikolla aurinkoiset ja lämpimät kelit ovat houkutelleet opiskelijat viettämään aikaa ulkona.

Opistoblogi – 14.4.2022

Tällä viikolla arki on ollut tapahtumarikasta. Viikonlopun teemapäivien aiheina oli Lapsuuspäivä ja Henkinen hyvinvointi.

Opistoblogi – 14.4.2022

Viikon aikana reissattiin sekä laskettelemassa Ukkohallassa että esittelemässä opistoa Oulussa.

Opistoblogi – 1.4.2022

Hiihtolomalta palattiin virkeinä opistolle viettämään tapahtumarikasta viikkoa.

Opistoblogi – 25.2.2022

Viimeisellä jaksolla ennen kahden viikon hiihtolomaa opistolla oli monenlaista ohjelmaa aina grilli-illasta lentopalloturnaukseen.