Viikko 38: Vanhempien viikonloppu

15.10.2021

Maanantaina 20.9 palasimme opistokotiin viikonloppulomilta. Samana iltana oli myös jännittävät presidentinvaalit, jossa presidentiksi valittiin Matias SäkkinenOpiston perus arki on alkanut ja opistolaiset ovat alkaneet opiskelemaan ahkerasti. Räisälänmäen sää on ollut niin viileää, etteivät opistolaiset ole viihtyneet pihalla. Sen sijaan sisällä on järjestetty erilaista toimintaa esim. sählyä ja lentopalloa.

Alkuviikosta opistolla alkoi somelakko, jossa suurin osa opiskelijoista poistivat puhelimistaan somet. Keskiviikkona opistolla pidettiin seurat. Opistoneuvosto järjesti torstaina koko opistolle ohjelmaillan, jossa olimme esim. pimeä piilosta opiston sisällä ja laulettiin salissa. Perjantaina opistotunnilla julkaistiin ensimmäinen veelogi, jonka katsoimme yhdessä. Samana päivänä alkoi myös jännittävä murhaaja peli koko opiston kesken.

Perjantai-iltana alkoi vanhempien/huoltajien kurssi, joka järjestettiin koronan takia etänä. Illan aikana mies- ja naiskuoro pääsivät esiintymään ensimmäistä kertaa ja lapsille suunnatussa ohjelmassa ohjelmalautakunta esitti näytelmän.

Lauantaina vanhemmat pääsivät tulemaan opistolle, joka oli koko opistolle ainutlaatuinen kokemus. Päivä alkoi perheiden esittäytymisellä ja alustuksella aiheesta “keskinäinen rakkaus”. Alustuksen jälkeen keskusteltiin vanhempien kanssa omissa soluissa.. Sen jälkeen opistolaisten vanhemmilla oli mahdollisuus jutella linjan-ohjaajien kanssa. Kotimatkalla momet pitivät vanhemmille/huoltajille suoran radiolähetyksen, jossa he haastattelivat opistolaisia ja henkilökuntaa.

-Hannes ja Pihla

Viimeisimmät

Opistoblogi – 26.1.2023

Tavallisen tammikuisen arjen lisäksi olemme kuluneilla viikoilla käyneet esittelemässä opistoa ja rakentaneet yhteishenkeä ohjelmailloissa ja muussa yhteisessä ohjelmassa.

Opistoblogi – 13.1.2023

Vuoden ensimmäisillä viikoilla vietettiin loppiaispäiviä, sekä mukavia teemapäiviä.

Opistoblogi – 9.12.2022

Joululomaa edeltävät viikot ovat olleet täynnä ohjelmaa ja tekemistä. Opistolla on vietetty monenlaisia juhlia.

Opistoblogi – 28.11.2022

Ohjelmantäyteiseen jaksoon kuului mm. armeijapäivä, Thanksgiving-juhla ja pipolätkäpelejä. Joulun juhlallisiin tilaisuuksiin valmistautuminen on aloitettu.

Opistoblogi – 25.11.2022

Tällä jaksolla opistolla kävi paljon vieraita. Saimme vieraaksemme esimerkiksi reisjärven nupelaiset ja päiväkerholaiset, sekä viime vuoden opiskelijoita.