Viikko 38: Vanhempien viikonloppu

15.10.2021

Maanantaina 20.9 palasimme opistokotiin viikonloppulomilta. Samana iltana oli myös jännittävät presidentinvaalit, jossa presidentiksi valittiin Matias SäkkinenOpiston perus arki on alkanut ja opistolaiset ovat alkaneet opiskelemaan ahkerasti. Räisälänmäen sää on ollut niin viileää, etteivät opistolaiset ole viihtyneet pihalla. Sen sijaan sisällä on järjestetty erilaista toimintaa esim. sählyä ja lentopalloa.

Alkuviikosta opistolla alkoi somelakko, jossa suurin osa opiskelijoista poistivat puhelimistaan somet. Keskiviikkona opistolla pidettiin seurat. Opistoneuvosto järjesti torstaina koko opistolle ohjelmaillan, jossa olimme esim. pimeä piilosta opiston sisällä ja laulettiin salissa. Perjantaina opistotunnilla julkaistiin ensimmäinen veelogi, jonka katsoimme yhdessä. Samana päivänä alkoi myös jännittävä murhaaja peli koko opiston kesken.

Perjantai-iltana alkoi vanhempien/huoltajien kurssi, joka järjestettiin koronan takia etänä. Illan aikana mies- ja naiskuoro pääsivät esiintymään ensimmäistä kertaa ja lapsille suunnatussa ohjelmassa ohjelmalautakunta esitti näytelmän.

Lauantaina vanhemmat pääsivät tulemaan opistolle, joka oli koko opistolle ainutlaatuinen kokemus. Päivä alkoi perheiden esittäytymisellä ja alustuksella aiheesta “keskinäinen rakkaus”. Alustuksen jälkeen keskusteltiin vanhempien kanssa omissa soluissa.. Sen jälkeen opistolaisten vanhemmilla oli mahdollisuus jutella linjan-ohjaajien kanssa. Kotimatkalla momet pitivät vanhemmille/huoltajille suoran radiolähetyksen, jossa he haastattelivat opistolaisia ja henkilökuntaa.

-Hannes ja Pihla

Viimeisimmät

Opistoblogi – 23.2.2024

Tällä jaksolla saimme vieraita niin reisjärvisille järjestettyyn NuPeen, kuin Loisto- seminaariinkin. Itse puolestamme vierailimme koko porukalla Kajaanissa.

Opistoblogi – 9.2.2024

Saimme kotiväkeämme kylään, tutustuimme edelleen toisiimme ja pelasimme Haapajärvellä jääkiekkoa.

Opistoblogi – 9.2.2024

Rennon meiningin periodi sisälsi normaalin arjen lisäksi myös paljon yhteishenkeä kohottavia tempauksia ja tekemistä.

Opistoblogi – 15.1.2024

Vuoden ensimmäisellä viikolla palasimme opistolle viettämään loppiaispäiviä. Maanantaina alkoi opiskeluarki, ja uudet valinnaisryhmät lähtivät käyntiin.

Opistoblogi – 27.11.2023

Tapahtumarikas opintojakso sisälsi monia juhlallisia hetkiä. Thanksgiving-juhla, varttuneiden jouluruokailu ja armeijapäivän opistovala jäivät mieleen mukavina muistoina.

Opistoblogi – 27.11.2023

Loman jälkeisellä jaksolla pelattiin pipolätkää jäällä, osallistuttiin kakkukilpailuun ja tilattiin pizzaa källeiltä.