Viikko 37: Pressanvaalit

12.9.2013

Palatessamme toiselta lomaltamme meitä oli vastassa koko yrittäjyyslinjan opistkelijat. He olivat viettäneet viikonlopun opistolla yrittäjyyskurssin merkeissä. Nyt ei lopu polttopuut kesken, kiitos källien, lellien ja yllien!

Ilmassa oli jälleennäkemisen riemua ja jännitystä illalla olevan opiston presidentin valinnan vuoksi.

Vaalijuhlailta oli todella huikea. Tunnelma oli korkealla ehdokkaiden astuessa jonossa sisään auditorioon. Rehtorimme piti avajaispuheen ”studiossa”, jossa hän toimi juontajana. Ilta alkoi hienosti ja virallisesti, ja jatkui ehdokkaiden värikkäillä ja taitavilla vaalipuheilla. Puheet olivat puhujiensa näköisiä ja hienoa kuunneltavaa. Alkoi jännittävä vaalipaneelikeskustelu, jossa kuraattori tenttasi ehdokkaita selvästi monen vuoden kokemuksella esittäen kiperiä kysymyksiä laidasta laitaan Syyrian kriisistä henkilökohtaisiin asioihin. Ehdokkailla oli haastetta kerrakseen vastata niihin omaksi edukseen. Paneelin jälkeen julistettiin vaalirauha, ja alkoi äänestys. Jokainen opistolainen sai äänestää mieleistään ehdokasta ja äänestysprosentiksi saavutettiin täysi 100!

IMG_4551_editoitu

Äänestyksen jälkeen vaalilautakunta huolehti äänten laskennasta ja juontaja kidutti yleisöä ja varsinkin ehdokkaita pitkittäen tulosten julkaisemista.

vaalilautakunta

Tunnelma oli jännittynyt ja odottava, kun kuraattori kyseli fiiliksiä ja ennakkosuosikkeja yleisöltä ja ehdokkailta. Vaalit ja vaalityö oli tapahtunut reilun ja kannustavan hengen mukaisesti. Kamppailu oli kova ja tasaväkinen. Varapresidenttinä toimii tänä vuonna opistossamme Elias Hyväri, ja koko vaalit voittanut Juhana Saukko julistettiin presidentiksi. Huikeat tyypit valittiin näihin tärkeisiin tehtäviin eli opistoneuvoston puheenjohtajaksi ja varapuheenjohtajaksi.

Tämä viikko isäntänä ja emäntänä on mennyt nopeasti ja mukavasti. Pientä väsymystä on ollut ilmassa, mutta ilmapiiri on selvästi entistä vapaampi ja leppoisampi. Yllit ovat hankkineet ikiomat tabletit, joita ollaan kateellisina ihasteltu. Opettajat ovat käyttäneet valtaansa sanakokein ja pistarein.

Huomenna perjantaina alkaa vanhempien viikonloppukurssi, jota me opistolaiset olemme ajatelleet mm. kuoroissa ja valmistautuen henkisesti. Luvassa lentopallopelit vanhempia vastaan sekä myöhemmin illalla säbäpelit viime vuoden opistolaisia vastaan!

Helmi-Riitta ja Sampsa

 

 

Viimeisimmät

Opistoblogi – 15.9.2023

Ensimmäisellä kokonaisella opintojaksolla perus arjen aloittamisen lisäksi käynnistimme opiskelijakunnan toimintaa sekä vietimme olympialaisia.

Opistoblogi – 21.4.2023

Opistovuoden toiseksi viimeinen periodi on mennyt nopeasti erilaisen ohjelman merkeissä. Kevätpäivä kokosi lauantaina Räisälämäelle satoja nuoria.

Opistoblogi – 6.4.2023

Keväiset ilmat ovat saapuneet Räisälänmäelle, mikä onkin saanut opistolaiset nauttimaan porukalla ulkoilusta!

Opistoblogi – 24.3.2023

Hiihtoloman jälkeisillä viikoilla tehtiin laskettelureissu, ja keskityttiin hyvinvointi-teemaan niin teemapäivän kuin seminaarinkin merkeissä.

Opistoblogi – 24.2.2023

Kulunut jakso sisälsi monenlaisia teemoja, ystävänpäivänä ja pipolätkäpäivänä keskityttiin kohottamaan yhteishenkeä. Saimme tutustua myös SRK:n ja Oulun konservatorion toimintaan.