Viikko 37: Presidentivaali ja luonto- ja erälinjan metsästysreissu

15.9.2011

Maanantaina viikko lähti käyntiin kotiloman jälkeen jälleennäkemisen riemun merkeissä. Käynnissä oli parhaillaan edellisellä viikolla alkanut hurja vaalityö tulevia presidentin vaaleja varten. Saimme nähdä hienoja vaalimainoksia, joissa mainostettiin toinen toistaan edustavampia ehdokkaita.

Tiistai aamuna LELlit lähtivät aamupalan jälkeen metsästysretkelle Reisjärven Pakoperälle. Muutamat pojat, joilla on aseluvat, metsästivät yhdessä Juho-opettajan kanssa. Muut tulistelivat ja seurasivat poikien metsästystouhuja. Opistolaisia ei oikein onni suosinut lintujen suhteen, mutta onneksi saaliin makuun päästiin, kun yksi opistolaisista sai kaadetuksi jäniksen. Reissun loppuhuipennuksena Juho-opettaja sai tiputetuksi yhden teeren.

Tiistai-ilta huipentui jännittävään presidenttiehdokkaiden vaalikamppailuun, jossa he saivat mahdollisuuden pitää vaalipuheensa. Tämän jälkeen seurasi tiukka vaalitentti, jossa ehdokkaat saivat vastata kiperiin, niin politiikkaa kuin urheiluakin koskeviin kysymyksiin. Tilaisuuden jälkeen julistettiin vaalirauha ja alkoi vaalilautakunnan valvoma suljettu lippuäänestys.

Ääntenlaskennan jälkeen kokoonnuimme auditorioon jännittämään vaalien tuloksia. Tiukan vaalikamppailun päätteeksi opistovuoden 2011-2012 presidentiksi julistettiin Antti Aho ja varapresidentiksi tiensä selvitti Elmeri Koistinen. Rankan päivän jälkeen tuoreen presidentin täytyi vielä käydä kahvipitoisella solukierroksella.

Lopuksi mainittakoon, että perjantaina opistolle saapuu arvovaltaisia vieraita eli omia vanhempiamme, viikonlopun vanhempien kurssille. Tätä varten käytännön linjan kotitalouden ryhmä on loihtinut runsaasti pöydän antimia..

Emmi ja Antti

Viimeisimmät

Opistoblogi – 15.9.2023

Ensimmäisellä kokonaisella opintojaksolla perus arjen aloittamisen lisäksi käynnistimme opiskelijakunnan toimintaa sekä vietimme olympialaisia.

Opistoblogi – 21.4.2023

Opistovuoden toiseksi viimeinen periodi on mennyt nopeasti erilaisen ohjelman merkeissä. Kevätpäivä kokosi lauantaina Räisälämäelle satoja nuoria.

Opistoblogi – 6.4.2023

Keväiset ilmat ovat saapuneet Räisälänmäelle, mikä onkin saanut opistolaiset nauttimaan porukalla ulkoilusta!

Opistoblogi – 24.3.2023

Hiihtoloman jälkeisillä viikoilla tehtiin laskettelureissu, ja keskityttiin hyvinvointi-teemaan niin teemapäivän kuin seminaarinkin merkeissä.

Opistoblogi – 24.2.2023

Kulunut jakso sisälsi monenlaisia teemoja, ystävänpäivänä ja pipolätkäpäivänä keskityttiin kohottamaan yhteishenkeä. Saimme tutustua myös SRK:n ja Oulun konservatorion toimintaan.