Viikko 37: Opiston presidentin vaalit

16.9.2010

Maanantaina, kun saavuimme opistolle kotiviikonlopun jälkeen, saimme tietää lisää presidenttiehdokkaista illan opistotunnilla. Olihan meillä yksi naisehdokaskin miesten seassa. Kukin ehdokas esitteli itsensä ja piti pienen vaalipuheen. Myös kannattajat käyttivät ahkerasti puheenvuoroja omien ehdokkaittensa puolesta.

Tiistai-iltana kokoonnuimme auditorioon, missä oli vaalikeskustelut ja tiukkoja kysymyksiä ehdokkaille. Tunnelma oli huikea. Keskustelua ja kilpailua syntyi. Heti keskusteluiden jälkeen suoritettiin virallinen äänestys, jonka järjesti vaalilautakunta. Kuudesta ehdokkaasta eniten ääniä saanut pääsi presidentiksi ja toiseksi tullut varapresidentiksi. Saimme loistavat kaverit näihin hommiin! Samalla heistä tuli opistoneuvoston puheen- ja varapuheenjohtajia. Opistoneuvosto toimii muun muassa linkkinä henkilökunnan ja oppilaiden välillä sekä lautakuntien yhteistyöelimenä. Sen muodostavat 13 lautakunnan puheenjohtajat sekä muutamat henkilökunnan jäsenet.

Loppu viikolla oli muutamia piristäviä poikkeuksia opiskelujen keskellä. Keskiviikkona keskellä koulupäivää meillä oli luento kuulovammaisista, jolloin kaikki pääsivät kokeilemaan kuulolaitetta ja samalla sai tietoa erilaisista kuulovammoista. Torstaina vietimme nälkäpäivää, jolloin söimme vähän niukemman aterian. Perjantai-iltana opistolle on tulossa opistolaisten vanhempia…

Anna ja Johan

Viimeisimmät

Opistoblogi – 27.11.2023

Tapahtumarikas opintojakso sisälsi monia juhlallisia hetkiä. Thanksgiving-juhla, varttuneiden jouluruokailu ja armeijapäivän opistovala jäivät mieleen mukavina muistoina.

Opistoblogi – 27.11.2023

Loman jälkeisellä jaksolla pelattiin pipolätkää jäällä, osallistuttiin kakkukilpailuun ja tilattiin pizzaa källeiltä.

Opistoblogi – 12.10.2023

Syyslomaa edeltävällä periodilla nautittiin yhteisestä ajasta ja yhteisenä tekemisenä oli mm. majanrakennus ja nuorten perjantai. Teemapäivien aiheina olivat oppimistaidot sekä ulkomaalaisena opistossa. Osa opistolaisista pääsi Kuopioon opistoesittelyyn.

Opistoblogi – 12.10.2023

Tällä syksyisellä periodilla järjestettiin presidentinvaalit sekä saimme vieraaksi opistolaisten vanhempia.

Opistoblogi – 15.9.2023

Ensimmäisellä kokonaisella opintojaksolla perus arjen aloittamisen lisäksi käynnistimme opiskelijakunnan toimintaa sekä vietimme olympialaisia.