Viikko 36: Ensimmäinen teemaviikonloppu

5.9.2014
Opistovuosi on mielestämme lähtenyt käyntiin loistavasti. Kaikista huomaa, että uusia hyviä ystäviä on alkanut löytymään ja tekemistä riittää.

Perjantaina oli lautakuntien julkistamisen aika. Jokainen opistolainen kuuluu johonkin kahdestatoista lautakunnasta, jossa voimme vaikuttaa opiston asioihin.

Kännykät rivissä

 Lauantaina opistollamme oli jo perinteeksi muodostunut Räisälänmäen maraton-päivä. Osanotto oli runsasta varsinkin 10 kilometrin matkalla ja muutamat opistolaisista sekä pari vierailijaa innostuivat juoksemaan puolimaratonin. Täyden maratonin juoksi yksi osallistuja: opiston käytännöntyön linjanohjaaja.

192 (1)

Illalla kaikki halukkaat saivat lähteä Kokkolan rauhanyhdistykselle alueelliseen nuorteniltaan eli tuttavallisemmin ”venetsialaisiin”. Siellä saimme nauttia hyvästä alustuksesta ja keskustelusta sekä tavata opiston ulkopuolisia kavereita. Päivän lopuksi kiersimme pienen lenkin  linja-autoilla ja katselimme venetsialaistulia eli rannoille laitettuja kynttilöitä ja soihtuja.

kokkolassa

Sunnuntaina opistolle saapui asiantuntija luennoimaan raittiudesta. Vaikka istumista ja kuuntelemista oli päivän aikana paljon, aihe oli niin kiinnostava ja ajankohtainen, ettei luennon jälkeisestä keskustelusta ei meinannut tulla loppua.

Tiistaina oli lautakuntien ensimmäiset kokoukset, joissa valittiin lautakuntien puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja sekä sihteeri ja varasihteeri. Puheenjohtajat ja varapuheenjohtaja voivat osallistua presidentinvaaleihin, jotka ovat tulevana maanantaina. Ehdokkaat ovat tehneet vaalijulisteita ja pitäneet puheita. Kilpailu on kovaa, mutta tasapuolista ja hyvän hengen mukaista. Maanantaina meillä on vielä virallinen vaalijuhla, jossa ehdokkaat saavat pitää puheen ja heiltä kysellään ”kaikkea tärkeää”. Tämän jälkeen on virallinen äänestys, jossa selviää opiston oppilaskunnan uusi presidentti ja varapresidentti.

Viikko emäntänä ja isäntänä on ollut antoisa kokemus nähdä opistoelämää  eri perspektiivistä. Soluissa kiertelyn ansiosta olemme saaneet tutustua paremmin toisiin opistolaisiin ja nähdä millaista soluelämä on muissa soluissa. Huomenna lähdemme viikonloppulomalle ja maanantaina aloittaa jälleen uusi emäntä ja isäntä 

Elisa ja Jeremias

Viimeisimmät

Opistoblogi – 16.9.2022

Opistovuoden ensimmäinen kokonainen periodi on takana!

Opistoblogi – 25.4.2022

Tällä viikolla aurinkoiset ja lämpimät kelit ovat houkutelleet opiskelijat viettämään aikaa ulkona.

Opistoblogi – 14.4.2022

Tällä viikolla arki on ollut tapahtumarikasta. Viikonlopun teemapäivien aiheina oli Lapsuuspäivä ja Henkinen hyvinvointi.

Opistoblogi – 14.4.2022

Viikon aikana reissattiin sekä laskettelemassa Ukkohallassa että esittelemässä opistoa Oulussa.

Opistoblogi – 1.4.2022

Hiihtolomalta palattiin virkeinä opistolle viettämään tapahtumarikasta viikkoa.

Opistoblogi – 25.2.2022

Viimeisellä jaksolla ennen kahden viikon hiihtolomaa opistolla oli monenlaista ohjelmaa aina grilli-illasta lentopalloturnaukseen.