Viikko 36: Ensimmäinen arkiviikko

15.10.2021

Maanantaina 13. syyskuuta palasimme opistolle hyvin levänneinä ensimmäisen kotiviikonlopun jälkeen. Samana päivänä saimme tietää, mihin lautakuntiin meidät oli valittu. 

Maanantai-iltana ensimmäiset vastuutehtävät jaettiin sekä isäntä ja emäntä aloittivat ensimmäisen kierroksensa. Tiskarit ja iltasiivoojat pääsivät tiistaina hommiin. Keskiviikkoiltana järjestettiin ensimmäiset seurat, joiden järjestämiseen isäntä, emäntä ja momelaiset (monimediataitojen linjalaiset) pääsivät osallistumaan. Ensimmäinen lautakuntien kokoontuminen oli torstaina, ja kukin lautakunta sai ensimmäisen ryhmäytymistehtävänsä. Perjantaiaamuna oli ensimmäiset lautakuntien kokoukset, joissa valittiin puheenjohtajat, varapuheenjohtajat, sihteerit ja varasihteerit. Kokouksien jälkeen lähdettiin kävelemään kylälle urheilukentälle olympialaisiin. Olympialaisissa oli monia hauskoja yleisurheilulajeja, joita kaikki saivat kokeilla ja osallistua kilpailuihin. Olympialaiset huipentuivat 8000 metrin juoksuun opistolle. Juoksijat saivat hienon vastaanoton muilta opistolaisilta, kun he saapuivat maaliin. 

Lauantaina oli ensimmäinen teemapäivä ja aiheena oli opiskelutaitojen kehittäminen. Illalla oli seurat. Teemaviikonlopun toisena päivänä saimme nukkua lounaaseen asti. Sunnuntain teemana oli kotiseutupäivä. Oppilaat jaettiin ryhmiin kotipaikkakuntiensa mukaan ja he saivat tehtäväkseen pitää esityksen liittyen kotiseutuunsa. Illalla järjestettiin seurat, joissa uudet isäntä ja emäntä aloittivat tehtävänsä. 

Viikonloppuna saimme vieraaksi tuutoreita eli edellisien vuosien opistolaisia. He järjestivät meille monenlaista ohjelmaa ja kertoivat omia kokemuksiaan opistoelämästä. Lauantai-iltana tuutorit järjestivät keskusteluillan, jossa myös opistolaiset rohkaistuivat keskustelemaan itseään koskettavista asioista.

– Saana ja Mikael

Viimeisimmät

Opistoblogi – 23.2.2024

Tällä jaksolla saimme vieraita niin reisjärvisille järjestettyyn NuPeen, kuin Loisto- seminaariinkin. Itse puolestamme vierailimme koko porukalla Kajaanissa.

Opistoblogi – 9.2.2024

Saimme kotiväkeämme kylään, tutustuimme edelleen toisiimme ja pelasimme Haapajärvellä jääkiekkoa.

Opistoblogi – 9.2.2024

Rennon meiningin periodi sisälsi normaalin arjen lisäksi myös paljon yhteishenkeä kohottavia tempauksia ja tekemistä.

Opistoblogi – 15.1.2024

Vuoden ensimmäisellä viikolla palasimme opistolle viettämään loppiaispäiviä. Maanantaina alkoi opiskeluarki, ja uudet valinnaisryhmät lähtivät käyntiin.

Opistoblogi – 27.11.2023

Tapahtumarikas opintojakso sisälsi monia juhlallisia hetkiä. Thanksgiving-juhla, varttuneiden jouluruokailu ja armeijapäivän opistovala jäivät mieleen mukavina muistoina.

Opistoblogi – 27.11.2023

Loman jälkeisellä jaksolla pelattiin pipolätkää jäällä, osallistuttiin kakkukilpailuun ja tilattiin pizzaa källeiltä.