Viikko 36: Ensimmäinen arkiviikko

15.10.2021

Maanantaina 13. syyskuuta palasimme opistolle hyvin levänneinä ensimmäisen kotiviikonlopun jälkeen. Samana päivänä saimme tietää, mihin lautakuntiin meidät oli valittu. 

Maanantai-iltana ensimmäiset vastuutehtävät jaettiin sekä isäntä ja emäntä aloittivat ensimmäisen kierroksensa. Tiskarit ja iltasiivoojat pääsivät tiistaina hommiin. Keskiviikkoiltana järjestettiin ensimmäiset seurat, joiden järjestämiseen isäntä, emäntä ja momelaiset (monimediataitojen linjalaiset) pääsivät osallistumaan. Ensimmäinen lautakuntien kokoontuminen oli torstaina, ja kukin lautakunta sai ensimmäisen ryhmäytymistehtävänsä. Perjantaiaamuna oli ensimmäiset lautakuntien kokoukset, joissa valittiin puheenjohtajat, varapuheenjohtajat, sihteerit ja varasihteerit. Kokouksien jälkeen lähdettiin kävelemään kylälle urheilukentälle olympialaisiin. Olympialaisissa oli monia hauskoja yleisurheilulajeja, joita kaikki saivat kokeilla ja osallistua kilpailuihin. Olympialaiset huipentuivat 8000 metrin juoksuun opistolle. Juoksijat saivat hienon vastaanoton muilta opistolaisilta, kun he saapuivat maaliin. 

Lauantaina oli ensimmäinen teemapäivä ja aiheena oli opiskelutaitojen kehittäminen. Illalla oli seurat. Teemaviikonlopun toisena päivänä saimme nukkua lounaaseen asti. Sunnuntain teemana oli kotiseutupäivä. Oppilaat jaettiin ryhmiin kotipaikkakuntiensa mukaan ja he saivat tehtäväkseen pitää esityksen liittyen kotiseutuunsa. Illalla järjestettiin seurat, joissa uudet isäntä ja emäntä aloittivat tehtävänsä. 

Viikonloppuna saimme vieraaksi tuutoreita eli edellisien vuosien opistolaisia. He järjestivät meille monenlaista ohjelmaa ja kertoivat omia kokemuksiaan opistoelämästä. Lauantai-iltana tuutorit järjestivät keskusteluillan, jossa myös opistolaiset rohkaistuivat keskustelemaan itseään koskettavista asioista.

– Saana ja Mikael

Viimeisimmät

Opistoblogi – 16.9.2022

Opistovuoden ensimmäinen kokonainen periodi on takana!

Opistoblogi – 25.4.2022

Tällä viikolla aurinkoiset ja lämpimät kelit ovat houkutelleet opiskelijat viettämään aikaa ulkona.

Opistoblogi – 14.4.2022

Tällä viikolla arki on ollut tapahtumarikasta. Viikonlopun teemapäivien aiheina oli Lapsuuspäivä ja Henkinen hyvinvointi.

Opistoblogi – 14.4.2022

Viikon aikana reissattiin sekä laskettelemassa Ukkohallassa että esittelemässä opistoa Oulussa.

Opistoblogi – 1.4.2022

Hiihtolomalta palattiin virkeinä opistolle viettämään tapahtumarikasta viikkoa.

Opistoblogi – 25.2.2022

Viimeisellä jaksolla ennen kahden viikon hiihtolomaa opistolla oli monenlaista ohjelmaa aina grilli-illasta lentopalloturnaukseen.