Viikko 3: Lapsuusmuistoja ja työnhakua

26.1.2018

3. viikolla tapahtui paljon kaikenlaista. Viime aikoina useilla paikkakunnilla on käyty yläasteen tilaisuuksissa esittelemässä opistoa. Tiistaina opistolle tuli uusia sohvia, jotka laittettiin yhteisvoimin ylä-aulaan. Aulan vanhat sohvat pääsivät hyödylliseen käyttöön kämppiin.

Opistolla järjestettiin myös tänä vuonna raitapaitapäivä. Keskiviikkona suurin osa opistolaisista oli pukeutunut raitapaitaan.

Raitapaitoja yhteiskuvassa.

Perjantaina pidettiin oppilaskunn an kehitysseminaari, jossa jokainen lautakunta kertoi toiminnastaan. Eri tahoilta tuli myös paljon kehitysideoita eri lautakunnille, ja tämän vuoden oppilaskuntaa kehuttiin niin henkilökunnan kuin opiston presidentin puolesta.

Lauantaipäivä oli opistolla Haku päälle -päivä. Täällä vieraili kaksi poliisia kertomassa ammatistaan ja saimme päivän aikana käydä erilaisissa workshop-pisteissä, kuten pääsykoetilanteessa ja englanninkielisessä työhaastattelussa. Samana iltana opiston jääkiekkojoukkue Tigers voitti vastustajajoukkueen Haapajärvellä.

Lapsuuskuvat kiinnostivat opistolaisia.

Sunnuntain teemapäivä olikin sitten lauantain vastakohta, sillä pohdimme tulevaisuuden sijaan menneisyyttä. Lapsuuspäiväksi kaikki olivat tuoneet kotoa lapsuuskuviaan, jotka laitettiin seinälle kaikkien tunnistettavaksi. Kävimme erilaisilla pisteillä esim. kertomassa lapsuusmuistoja, leikkimässä legoilla ja rakentamassa majoja. Päivän lopuksi oli myös tietokilpailu henkilökunnan lapsuuskuvien arvailusta. Teemapäivä sai aikaan hilpeän ja iloisen ilmapiirin opistolla.

Olemme tykänneet isännän ja emännän tehtävästä kovasti. Olemme saaneet todeta, että vaikka jokainen kämppä on aivan erilainen, ne ovat silti kaikki omalla tavallaan parhaita kämppiä asukkailleen. Meitä on viikon aikana kohdeltu hyvin ja olemme nauttineet tehtävästämme täysin rinnoin.

Aada ja Antti

Viimeisimmät

Opistoblogi – 16.9.2022

Opistovuoden ensimmäinen kokonainen periodi on takana!

Opistoblogi – 25.4.2022

Tällä viikolla aurinkoiset ja lämpimät kelit ovat houkutelleet opiskelijat viettämään aikaa ulkona.

Opistoblogi – 14.4.2022

Tällä viikolla arki on ollut tapahtumarikasta. Viikonlopun teemapäivien aiheina oli Lapsuuspäivä ja Henkinen hyvinvointi.

Opistoblogi – 14.4.2022

Viikon aikana reissattiin sekä laskettelemassa Ukkohallassa että esittelemässä opistoa Oulussa.

Opistoblogi – 1.4.2022

Hiihtolomalta palattiin virkeinä opistolle viettämään tapahtumarikasta viikkoa.

Opistoblogi – 25.2.2022

Viimeisellä jaksolla ennen kahden viikon hiihtolomaa opistolla oli monenlaista ohjelmaa aina grilli-illasta lentopalloturnaukseen.