Viikko 2: Joululomalta paluu ja loppiaispäivät

12.1.2015

Palasimme joululomilta sunnuntai-iltana rakkaaseen opistokotiimme hyvin syöneinä ja levänneinä. Jokaisen kasvoilta paistoi jälleennäkemisen riemu.

IMG_7537

Maanantaina meille kerrottiin loppiaispäiviin liittyvistä vastuutehtävistä, joihin jokainen meistä pääsi osallistumaan. Päivän aikana ahersimme kukin työvuoroissamme järjestellen paikkoja kuntoon vieraita varten. Illalla talo täyttyi läheltä ja kaukaa saapuneista nuorista, jotka tulivat tänne alueelliseen nuorteniltaan. Kuuntelimme alustuksen ihmissuhteiden hoitamisesta Raamatun valossa, minkä jälkeen oli panellikeskustelu. Päivän päätteeksi oli iltahartaus sekä lauluilta, joka sujui hyvin huolimatta lyhyestä sähkökatkoksesta.

IMG_3515

Loppiaispäivien ohjelma jatkui tiistaina messulla Reisjärven kirkossa, jonka jälkeen palasimme opistolle seuroihin. Seurapuheen piti pohjois-amerikkalainen puhujaveli. Seurojen jälkeen oli alustus aiheesta anteeksiantamus. Alustuksen pohjalta syntyi mielenkiintoinen ja rakentava keskustelu.

Opistoarkeen paluu koitti heti keskiviikkoaamuna, jolloin palasimme koulunpenkille. Pohjois-Amerikasta saapunut vieraamme piti meille yhden tunnin, jonka aikana hän kertoi muun muassa miten usko on levittäytynyt Amerikkaan asti.

Sähkökatkokset piinasivat opistoa torstaina. Opiskelijoiden puhelimien akut olivat uhkaavasti loppumassa, mutta kaikkien onneksi sähköt palasivat illan aikana, ja pääsimme lataamaan akkuja. Illan ohjatut soluvierailut onnistuivat kyllä loistavasti kynttilänvalossakin.

IMG_7263

Lautakuntien toimintaa kehitimme perjantaina väliseminaarissa, jossa jokainen lautakunta kertoi syksyn ajan toiminnasta sekä sunnitelmista keväälle. Muut saivat antaa parannusehdotuksia ja toimintatoiveita kullekin lautakunnalle. Perjantai-illan käytännönlinjan poikien opistoillassa pääsimme pelaamaan kin-ballia ja kannustamaan oman linjan pelaajia.

IMG_7433

Viikonloppuna meillä on luvassa itsetuntoon liittyvä teemapäivä sekä opistoesittelyreissu Limingan rauhanyhdistykselle.  Lisäksi vierailemme Oulun tuomiokirkossa, jossa pidämme sävelhartauden aiheesta “Autuaita ovat rauhantekijät”. Tervetuloa kuuntelemaan!

Emäntänä ja isäntänä toimiminen on opettanut meille vastuunkantoa. Olemme myös saaneet tutustua toisten solujen iltaelämään, mikä on ollut mukavaa. Danke schön!

Anna-Sofia ja Juhani

Viimeisimmät

Opistoblogi – 26.1.2023

Tavallisen tammikuisen arjen lisäksi olemme kuluneilla viikoilla käyneet esittelemässä opistoa ja rakentaneet yhteishenkeä ohjelmailloissa ja muussa yhteisessä ohjelmassa.

Opistoblogi – 13.1.2023

Vuoden ensimmäisillä viikoilla vietettiin loppiaispäiviä, sekä mukavia teemapäiviä.

Opistoblogi – 9.12.2022

Joululomaa edeltävät viikot ovat olleet täynnä ohjelmaa ja tekemistä. Opistolla on vietetty monenlaisia juhlia.

Opistoblogi – 28.11.2022

Ohjelmantäyteiseen jaksoon kuului mm. armeijapäivä, Thanksgiving-juhla ja pipolätkäpelejä. Joulun juhlallisiin tilaisuuksiin valmistautuminen on aloitettu.

Opistoblogi – 25.11.2022

Tällä jaksolla opistolla kävi paljon vieraita. Saimme vieraaksemme esimerkiksi reisjärven nupelaiset ja päiväkerholaiset, sekä viime vuoden opiskelijoita.