Viikko 19: Opintomatka Viroon ja viimeinen viikko

23.5.2013

‘’Odottavin mielin tultiin, sydämissä rukous. Isä saatoit meidät tänne, siitä sua kiitämme!’’ Päällimmäisenä meillä jokaisella on suuri kiitollisuus mahdollisuudesta olla täällä rakkaassa opistokodissa vuosi, vaikka haikeus ja ikävä pyrkivät täyttämään mielemme. Tämä vuosi on mennyt nopeampaa kuin kukaan meistä olisi osannut kuvitella. Olemme saaneet vahvat siivet tämän vuoden aikana, jotka kantavat meitä tulevaisuudessa. Eroamme kukin omille teilleen entistä vahvempina ja rohkeampina. Saamme vielä viimeiset päivät nauttia täysin siemauksin toisistamme ja koko opistokodista.

Vietimme mahtavan neljän päivän opintomatkan Virossa. Reppuumme jäi monia ikimuistoisia hetkiä. Loistava ilmapiiri ja me- henki opistolaisilla oli erittäin korkealla, ja teki reissusta juuri siksikin niin mieleenpainuvan. Myöhään maanantaiyönä saavuimme opistolle.

kuva (5)

Tiistaina siivosimme linjoittain opiston päärakennusta. Kaikki olivat mukana hyvällä mielellä ja paikat kiilsivät siivouksen jälkeen. Illalla saimme kokea henkilökunnan meille järjestämän uskomattoman ohjelmaillan.

Keskiviikkona jatkoimme siivousta, tällä kertaa ulkona. Myös siivousryhmät vaihtuivat, kun jokainen lautakunta sai oman vastuualueensa opiston pihalta. Haravat heiluivat ammattimaisesti opistolaisten käsissä ja työn tulos oli mitä parhain. Illalla menimme linja-autoilla  Reisjärven ry:lle kevätseuroihin koko opiston voimin.

Kuva 002

Torstaina kuulimme ihanan ja ajatuksia herättävän alustuksen, jonka pohjalta syntyi mieleenpainuvat keskustelut. Myös kauan odotettu mieskuoron ilta jäi varmasti jokaisen tytön mieleen, kun saimme kuulla komeaa mieskuoron laulua. Illalla oli upean toimittajaryhmän aikaansaaman vuosikirjan sekä oman opistovuotemme cd:n julkaisutilaisuus. Ilta menikin kirjoitellessa toisten vuosikirjoihin muistoja kuluneesta vuodesta ja opistocd:tä kuunnellen.

Kuva 001

Perjantaina meillä oli aamulla linjatunti,jossa äänestimme hymytytön ja hymypojan jokaiselta linjalta. Harjoittelimme päivällä myös kuinka kevätjuhla etenee ja kuinka siellä toimitaan. Illalla menimme ehtoolliskirkkoon ja vietimme haikeissa tunnelmissa viimeistä iltaa nauttien vielä viimeisistä hetkistä yhdessä.

Lauantain kevätjuhla saattoi meidät pitkälle kesälomalle. Saimme hyvästellä toisemme haikeissa tunnelmissa. Tiedämme kuitenkin, että täältä saatuja ystäviä ja solmittuja ystävyyssuhteita voimme jatkaa myös opiston jälkeen. Olemme erittäin kiitollisia toinen toisillemme mahtavasta ja parhaasta vuodesta elämässämme, jonka olemme saaneet viettää. ‘’Vapain mielin hajaannumme, taivaltamme jatkaen. Toiveissamme, että kerran, taivaassa ois kotimme.’’


Tytti ja Heikki

 

Viimeisimmät

Opistoblogi – 23.2.2024

Tällä jaksolla saimme vieraita niin reisjärvisille järjestettyyn NuPeen, kuin Loisto- seminaariinkin. Itse puolestamme vierailimme koko porukalla Kajaanissa.

Opistoblogi – 9.2.2024

Saimme kotiväkeämme kylään, tutustuimme edelleen toisiimme ja pelasimme Haapajärvellä jääkiekkoa.

Opistoblogi – 9.2.2024

Rennon meiningin periodi sisälsi normaalin arjen lisäksi myös paljon yhteishenkeä kohottavia tempauksia ja tekemistä.

Opistoblogi – 15.1.2024

Vuoden ensimmäisellä viikolla palasimme opistolle viettämään loppiaispäiviä. Maanantaina alkoi opiskeluarki, ja uudet valinnaisryhmät lähtivät käyntiin.

Opistoblogi – 27.11.2023

Tapahtumarikas opintojakso sisälsi monia juhlallisia hetkiä. Thanksgiving-juhla, varttuneiden jouluruokailu ja armeijapäivän opistovala jäivät mieleen mukavina muistoina.

Opistoblogi – 27.11.2023

Loman jälkeisellä jaksolla pelattiin pipolätkää jäällä, osallistuttiin kakkukilpailuun ja tilattiin pizzaa källeiltä.