Viikko 18: Opintomatka ja viimeinen viikko

24.5.2012

’Kiitosmielen muistot toivat, kiitän niistä nöyrästi.’ Lähtölaskenta on alkanut. Vielä kerran, vielä viikoksi saimme kokoontua yhteen onnistuneen ja mieleenpainuvan Vironreissun jälkeen. Tämän talven aikana me linnunpojat olemme opetelleet lentämään, nyt on aika pyrähtää takaisin pesänsuulle hetkeksi ennen kuin lennämme jokainen erisuuntaan aloittamaan omaa elämää. Ilmassa on haikeutta, ristiriitaisia tunteita, onnea siitä että vielä saamme iloita yhdessä viimeisistä päivistä!

Maanantai-iltana juttelimme keskusteluillassa ajankohtaisista, mietityttävistä aiheista ja saimme vastauksia toinen toisiltamme.

Tiistaina olimme reippaita ja siivosimme ulkona lautakunnittain oman vastuualueemme. Roskia keräsimme säkeittäin ja lehtiä haravoimme kasaan monta peräkärryllistä! Samaa teemme koko ajan myös omille tavaroille kämpissä.. Mieskuoron illassa tytöt saivat komeasti kajahtavia, laulettuja rakkaudentunnustuksia pojilta hauskan juonnon kera.

Keskiviikon loppuvaelluksella sää helli meitä, aurinko paistoi lämpimästi Petäjämäen ulkoilualueella. Nurmialue täyttyi päivää paistattelevista kansalaisista, jalkapallokenttä pölisi juoksuaskelten alla, keinut ja leikkipuisto löysi kannattajansa lapsenmielisistä opistonuorista. Nälkäiset saivat ruumiinravintoa lättyjen muodossa kodan puolella. Ohjelmaillassa henkilökunta heittäytyi roolien vietäväksi ja hauskuutti meitä monenlaisilla esityksillä.

Torstai kului suurimmalta osalta kirjoittaessa muistoja, toisten  vuosikirjoihin. Toiselle teksti venyi lähes romaaniksi, toiselle sai ulos suollettua vain pari lausetta, mutta tunne on tärkein..

Perjantaina harjoittelimme miten juhlassa tulee käyttäytyä. Viimeisetkin saivat oppia, että niiaaminen tai kumartaminen ovat kohtelias ele, mieluiten vielä niin että tytöt niiaa ja pojat kumartaa. 🙂 Ehtoolliskirkossa saimme yhdessä hiljentyä tärkeimmän ääreen. Illalla nautimme toisen seurasta kuin viimeistä päivää! Paistoimme ulkona makkaraa, ja huolimatta tihkusateesta lauloimme ulkona ringissä isolla porukalla. Me-henki ja ”opisto-it” oli niin korkealla kuin vain voi! Myöhäisillan lauluhetkessä oli tunteet pinnassa.

Lauantain juhlassa runot, puheet ja laulut saattelivat meidät kesään. Hyvästelyringissä saimme vielä kiittää toisiamme tähänastisesta ystävyydestä ja kuluneesta vuodesta. Onneksi voimme luottaa siihen, että tärkeät ystävät säilyvät välimatkasta huolimatta!
’Nyt, ystäväni, jääkää Jeesuksen haavoihin, priiskukoon armon kaste ain köyhiin sieluihin. Jumala itse rauhan antakoon päällemme ja siunatkoon hän meitä nyt erotessamme.’

Heini ja Lassi

 

Ylläpidon huomatus: Opistoblogin kirjoittaminen jatkuu uusien opiskelijoiden voimin syksyllä. Hyvää ja rentouttavaa kesää kaikille!

Viimeisimmät

Opistoblogi – 23.2.2024

Tällä jaksolla saimme vieraita niin reisjärvisille järjestettyyn NuPeen, kuin Loisto- seminaariinkin. Itse puolestamme vierailimme koko porukalla Kajaanissa.

Opistoblogi – 9.2.2024

Saimme kotiväkeämme kylään, tutustuimme edelleen toisiimme ja pelasimme Haapajärvellä jääkiekkoa.

Opistoblogi – 9.2.2024

Rennon meiningin periodi sisälsi normaalin arjen lisäksi myös paljon yhteishenkeä kohottavia tempauksia ja tekemistä.

Opistoblogi – 15.1.2024

Vuoden ensimmäisellä viikolla palasimme opistolle viettämään loppiaispäiviä. Maanantaina alkoi opiskeluarki, ja uudet valinnaisryhmät lähtivät käyntiin.

Opistoblogi – 27.11.2023

Tapahtumarikas opintojakso sisälsi monia juhlallisia hetkiä. Thanksgiving-juhla, varttuneiden jouluruokailu ja armeijapäivän opistovala jäivät mieleen mukavina muistoina.

Opistoblogi – 27.11.2023

Loman jälkeisellä jaksolla pelattiin pipolätkää jäällä, osallistuttiin kakkukilpailuun ja tilattiin pizzaa källeiltä.