Viikko 17: Jämsäläisten vierailu ja siivousta

25.4.2014

Tiistai-iltana palasimme opistolle pääsiäisloman vietosta. Saimme heti keskiviikkoaamuna vieraiksemme Jämsän opistolaiset. Vierailu alkoi aloitustilaisuudella, jossa lauloimme jämsäläisille flashmobina opistolaulumme. Reisjärven kuorot esiintyivät, minkä jälkeen alkoi tiukka lentopallo-ottelu. Reisjärvi voitti niukasti, mutta pääsimme jämsäläisten kanssa yhteisymmärrykseen siitä, että fiilis on kaikkein tärkein, ei voitto. Ja fiilistä ottelussa riittikin.

IMG_2025

Ottelun jälkeen oli vuorossa molempien opistojen opistoneuvostojen yhteiskokous, jossa pohdittiin muun muassa, miten yhteistyötä oppilaskunnan toiminnassa voisi lisätä opistojen välillä. Vierailuohjelmaan kuului myös alustus ja keskustelua aiheesta “Ilo”. Ennen alustusta pääsimme kuulemaan myös Jämsän kuorojen laulua.

opistoneuvostot

Päivällisen jälkeen jämsäläiset lähtivät kotimatkalle, ja opiston naiskuoro ja kamarikuoro lähtivät kohti Ylivieskan Akustiikka-taloa. Siellä esiinnyimme konsertissa, joka liittyi opiston kehitysvammaisten taidetoimintaa tukevaan hankkeeseen. Konsertti oli järjestetty yhteistyössä Ylivieskan seudun musiikkiopiston kanssa. Laulut menivät hyvin, ja saimmekin niistä paljon positiivista palautetta.

Aika on opistossa vierähtänyt nopeasti ja torstaina sen saimme huomata, kun tehtäväksemme annettiin aloitella solujen kevätsiivouksia. Opistoa on enää muutama viikko jäljellä ja pikkuhiljaa pitää alkaa pakata tavaroita, joita olemme tänne vuoden aikana saaneet kannettua kiitettävät määrät. Matonpesu oli yksi torstain urakoista, ja päivän päätteeksi ulkona komeili pitkä rivi mattoja kuivumassa.

DSC_0987

Aurinkoisessa ja lämpimässä säässä saatiin pyöräytettyä käyntiin myös kevään ensimmäiset beach volley – pelit.

IMG_2070

Varsinainen opiskelu on jo loppunut, ja tulevat viikot koostuvat erilaisista teemapäivistä. Viikonloppuna jatkamme siivousta mm. ympäristötalkoiden merkeissä. Perjantaina luvassa on erityislinjan ohjelmailta ja lauantaina yrittäjyyslinjan organisoima messutapahtuma Niemenkartanon koululla Reisjärvellä. Ohjelmaan kuuluu toki myös pakkaamista, sillä maanantaina lähdemme opintomatkalle Viroon.

Anna ja Elias

Viimeisimmät

Opistoblogi – 15.9.2023

Ensimmäisellä kokonaisella opintojaksolla perus arjen aloittamisen lisäksi käynnistimme opiskelijakunnan toimintaa sekä vietimme olympialaisia.

Opistoblogi – 21.4.2023

Opistovuoden toiseksi viimeinen periodi on mennyt nopeasti erilaisen ohjelman merkeissä. Kevätpäivä kokosi lauantaina Räisälämäelle satoja nuoria.

Opistoblogi – 6.4.2023

Keväiset ilmat ovat saapuneet Räisälänmäelle, mikä onkin saanut opistolaiset nauttimaan porukalla ulkoilusta!

Opistoblogi – 24.3.2023

Hiihtoloman jälkeisillä viikoilla tehtiin laskettelureissu, ja keskityttiin hyvinvointi-teemaan niin teemapäivän kuin seminaarinkin merkeissä.

Opistoblogi – 24.2.2023

Kulunut jakso sisälsi monenlaisia teemoja, ystävänpäivänä ja pipolätkäpäivänä keskityttiin kohottamaan yhteishenkeä. Saimme tutustua myös SRK:n ja Oulun konservatorion toimintaan.