Viikko 16: Opistoarkea pienemmällä porukalla

17.4.2015

Lauantaiaamu alkoi auditoriossa, jossa meille kerrottiin tulevan päivän teemasta eli diakoniapäivästä. Opistolaiset oli jaettu perheisiin, jotka olivat tilanneet kotiinsa diakoniatyöläisiä eli meitä opistolaisia. Perheet hakivat meidät täältä opistolta kotiinsa noin viideksi tunniksi. Jotkut siivosivat, toiset pesivät ikkunoita ja jotkut teki pihatöitä. Oli mukavaa tehdä töitä hyvällä mielellä!

Illalla saimme vieraiksi Kokkolan ja Raaheen raamattuluokkalaisia, jotka saivat tutustua opistoomme. Keittiölautakunta järjesti myös jäätelökioskin ja jätski maistui hyvältä auringonpaisteessa. Loppuilta oli aikaa pelailla ja viettää aikaa ystävien kanssa.

 

IMG_9568aa

Maanantaina solujen välisessä sählyturnauksen finaalissa kohtasivat tyttöjen sarjasta Räisälä A ja Tipula B ja poikien sarjasta Orpola F ja Anttila D. Räisälä A ja Anttila D saivat pelin jälkeen kaulaansa kultamitalit, joihin oli kaiverrettu teksti “kämppien kuningas”.

IMG_9640aa

Torstaipäivä alkoi pirteästi “karvalakkiaamupalalla” ja aamulenkillä. Lumisesta maisemasta huolimatta lähdimme lenkille iloisin mielin. Osa juoksi 5 km ja osa käveli 4 km. Maaliin tultiin märin vaattein, kiitos loskaiset tiet ja opiston pojat.

Lenkin jälkeen opistolaiset jaettiin eri paikkoihin siivoamaan päärakennusta. Päivän saatossa ikkunat puhdistuivat, pölyt tippuivat katosta, seinistä lähti liat ja laulu raikui käytävillä.

Myöhemmin iltapäivällä saimme meidän ihanat lellimme (luonto- ja erälinjalaiset) takaisin pitkältä Lapin hiihtovaellukselta. Naamat päivettyneenä ja 200 km hiihtäneenä he astelivat iloisina takaisin opistokotiin!

IMG_9655aa

Välillä opistolaisten mieliin on tullut, että miksi täällä on ollut koko viikon niin rauhallista? Mutta meiltähän puuttuu meidän omat yllit! Yrittäjyyslinja on ollut Helsingissä ”Uskalla Yrittää 2015” – tapahtumassa, josta he ovat jatkaneet reissuaan Ruotsiin.

Viikko isäntänä ja emäntänä on ollu huippu! Jotkut solut ovat yllättäneet meidät ihanasti ja on ollut kivaa nähdä solujen sisäistä elämää…

Ellimari ja Tino

Viimeisimmät

Opistoblogi – 23.2.2024

Tällä jaksolla saimme vieraita niin reisjärvisille järjestettyyn NuPeen, kuin Loisto- seminaariinkin. Itse puolestamme vierailimme koko porukalla Kajaanissa.

Opistoblogi – 9.2.2024

Saimme kotiväkeämme kylään, tutustuimme edelleen toisiimme ja pelasimme Haapajärvellä jääkiekkoa.

Opistoblogi – 9.2.2024

Rennon meiningin periodi sisälsi normaalin arjen lisäksi myös paljon yhteishenkeä kohottavia tempauksia ja tekemistä.

Opistoblogi – 15.1.2024

Vuoden ensimmäisellä viikolla palasimme opistolle viettämään loppiaispäiviä. Maanantaina alkoi opiskeluarki, ja uudet valinnaisryhmät lähtivät käyntiin.

Opistoblogi – 27.11.2023

Tapahtumarikas opintojakso sisälsi monia juhlallisia hetkiä. Thanksgiving-juhla, varttuneiden jouluruokailu ja armeijapäivän opistovala jäivät mieleen mukavina muistoina.

Opistoblogi – 27.11.2023

Loman jälkeisellä jaksolla pelattiin pipolätkää jäällä, osallistuttiin kakkukilpailuun ja tilattiin pizzaa källeiltä.