Viikko 16: Rauhallinen viikko opistolla

25.4.2018

Tämä opistojakso oli tavallista lyhyempi. Tulimme opistolle maanantai-iltana ja lähdimme viikonloppulomalle jo perjantaina aamupäivällä. Vietimme viimeisen kokonaisen opiskeluviikon. Tämä viikko on ollut erikoisen hiljainen. Yli puolet opistolaisista ovat olleet reissussa. Luonto- ja erälinjalaiset olivat koko viikon hiihtovaelluksella. Yrittäjyyslinjalaiset olivat tiistaista perjantaihin Helsingissä Uskalla Yrittää -finaaleissa.

 

Yrittäjyyslinja Helsingissä

 

Tiistaipäivän aikana saimme keväthuollossa olleet jopot uudelleen käyttöön ja ne olivat heti ahkerasti käytössä vapaa-aikana. Maanantaista keskiviikkoon opistolla oli kurssi leirikeskuksien ja kansanopistojen keittiöhenkilökunnalle. Aikuislinjalaiset palasivat Rooman matkalta myöhään keskiviikkoiltana väsyneinä ja onnellisina, joten heitä ei paljon näkynyt loppuviikolla päärakennuksessa.

 

Pyöräilyn riemua

 

 

Vähäisestä opistolaisten joukosta lähti vielä tyttöjen liikuntaryhmä torstaina iltapäivänä vaellukselle. Neljäkymmentä tyttöä marssi tienreunaa pitkin Valkeisjärvelle saunomaan ja avantouinnille. Torstaina tunnelma oli hiljainen. Keskellä päivää oli niin hiljaisia hetkiä, ettei kuulunut ollenkaan askelia, kenenkään iloista naurua tai puheensorinaa. Hiljaisuudesta huolimatta tunnelma oli tiivis. Vapaa-ajan vietimme suurimmaksi osaksi pihalla. Leikittiin pihaleikkejä, syötiin ulkona lättyjä ja käytiin iltakävelyllä. Tehtiin porukalla kaikkea kivaa niiden opistolaisten kanssa, jotka opistolla olivat. Tytöt palasivat vaellukselta yön aikana. Perjantaiaamuna oli lukujärjestyksen mukainen ohjelma ja päivällä lähdimme kotia kohti.

Noomi ja Joona

Viimeisimmät

Opistoblogi – 27.11.2023

Tapahtumarikas opintojakso sisälsi monia juhlallisia hetkiä. Thanksgiving-juhla, varttuneiden jouluruokailu ja armeijapäivän opistovala jäivät mieleen mukavina muistoina.

Opistoblogi – 27.11.2023

Loman jälkeisellä jaksolla pelattiin pipolätkää jäällä, osallistuttiin kakkukilpailuun ja tilattiin pizzaa källeiltä.

Opistoblogi – 12.10.2023

Syyslomaa edeltävällä periodilla nautittiin yhteisestä ajasta ja yhteisenä tekemisenä oli mm. majanrakennus ja nuorten perjantai. Teemapäivien aiheina olivat oppimistaidot sekä ulkomaalaisena opistossa. Osa opistolaisista pääsi Kuopioon opistoesittelyyn.

Opistoblogi – 12.10.2023

Tällä syksyisellä periodilla järjestettiin presidentinvaalit sekä saimme vieraaksi opistolaisten vanhempia.

Opistoblogi – 15.9.2023

Ensimmäisellä kokonaisella opintojaksolla perus arjen aloittamisen lisäksi käynnistimme opiskelijakunnan toimintaa sekä vietimme olympialaisia.