Viikko 14: Diakoniaa ja vapaaehtoistyötä

13.4.2018

Opistolaiset palasivat opistolle pääsiäislomalta vasta tiistai-iltana. Edessä oli normaalia vähän lyhyempi opistoviikko.

Torstaina saimme nauttia medialautakunnan ohjelmaillasta, jossa nähtiin ihania luontokuvia ja opittiin valokuvaamisen saloja. Perjantaina oli lellien aivan mahtava ohjelmailta, jonka jälkeen varmasti jokaista harmitti, ettei hakenut luonto- ja erälinjalle.

Lauantai oli diakoniapäivä, jolloin kaikki opistolaiset pääsivät auttamaan reisjärvisiä ikkunanpesussa, siivoamisessa, leipomisessa ja lasten hoitamisessa. Päivän aikana moni tutustui työn keskellä paremmin myös niihin opistolaisiin, joiden kanssa ei välttämättä vielä ole ollut paljoa tekemisissä.

Sunnuntain ohjelman teemana oli vapaaehtoistyö ja saimme vieraiksi maahanmuuttajia. Kuulimme erilaisia tapoja auttaa toisia ihmisiä ja saimme kuulla maahanmuuttajien omia tarinoita heidän itse kertomana.

 

Vapaaehtoistyön teemapäivän vieraita

 

Isäntä- ja emäntäviikko meni nopeasti ja se oli mahtava kokemus!

Meeri ja Eliel

Viimeisimmät

Opistoblogi – 9.2.2024

Saimme kotiväkeämme kylään, tutustuimme edelleen toisiimme ja pelasimme Haapajärvellä jääkiekkoa.

Opistoblogi – 9.2.2024

Rennon meiningin periodi sisälsi normaalin arjen lisäksi myös paljon yhteishenkeä kohottavia tempauksia ja tekemistä.

Opistoblogi – 15.1.2024

Vuoden ensimmäisellä viikolla palasimme opistolle viettämään loppiaispäiviä. Maanantaina alkoi opiskeluarki, ja uudet valinnaisryhmät lähtivät käyntiin.

Opistoblogi – 27.11.2023

Tapahtumarikas opintojakso sisälsi monia juhlallisia hetkiä. Thanksgiving-juhla, varttuneiden jouluruokailu ja armeijapäivän opistovala jäivät mieleen mukavina muistoina.

Opistoblogi – 27.11.2023

Loman jälkeisellä jaksolla pelattiin pipolätkää jäällä, osallistuttiin kakkukilpailuun ja tilattiin pizzaa källeiltä.

Opistoblogi – 12.10.2023

Syyslomaa edeltävällä periodilla nautittiin yhteisestä ajasta ja yhteisenä tekemisenä oli mm. majanrakennus ja nuorten perjantai. Teemapäivien aiheina olivat oppimistaidot sekä ulkomaalaisena opistossa. Osa opistolaisista pääsi Kuopioon opistoesittelyyn.