Viikko 13: Vanhoja opistolaisia, pääsiäiskuvaelma ja hiihtovaellukselle valmistautumista

31.3.2010

Viikonloppuna opistolla vieraili vanhoja opistolaisia: 10, 20, 30, 40 ja 50 vuotta sitten opistossa olleita. Lauantaina alkoi opisto täyttyä kaiken ikäisistä opistolaisista ja tyttöjen täytyi muuttaa päärakennukseen ja muutaman pojan toisiin soluihin, jotta vanhat opistolaiset saivat yösijan. Lauantain aikana vanhat opistolaiset muistelivat omaa opistoaikaansa ryhmissä ja illalla pidettiin ohjelma- ja muisteluilta. Opistolaiset muun muassa miettivät, että millaisia he olisivat kymmenen vuoden päästä tai millaista mahtoi olla 50 vuotta sitten opistossa.

 Sunnuntaina pidettiin jumalanpalvelus vanhojen opistolaisten kanssa ja myöhemmin myös alustus ja keskustelu. Keskusteluun osallistui myös reisjärveläisiä ja Rantaniemen palvelutalon asukkaita ja henkilökuntaa. Alustus oli aiheesta sanan kuulon siunaus. Keskustelussa mietittiin muun muassa opiston merkitystä.

Maanantaina pitivät Tipula B:n tytöt ompeluseurat ja kämppään saatiin mahtumaan kaikki 40–50 vierasta. Ompeluseuroissa laulettiin ja lopuksi pidettiin arvonta. Jos toi jotain arvottavaa, sai itse osallistua arvontaan. Kaikille jäi hyvä mieli ja seuraavia ompeluseuroja odotellaan jo kovasti.

Maanantaina aloitti myös Luonto- ja erälinja pakkaamaan lapin hiihtovaellusta varten. Liikuntasali onkin siksi ollut varattuna koko viikon. Tämä viikko on ja oli viimeinen viikko ennen hiihtovaellusta. Lellit ovat kunnostaneet ahkioita, testanneet telttansa ja varusteensa ja jakaneet eväät valmiiksi.

Keskiviikkona esitti opistolaisryhmä pääsiäiskuvaelman. Auditorio oli lavastettu Getsemanen yrttitarhaksi, jossa taustalla oli Golgatan kumpu risteineen. Valot oli sammutettu ja kuvia otettiin vasta esityksen jälkeen. Penkeissä oli hiljaista – kaikki kuuntelivat tavallista tarkkaavaisempina. Kuvaelman jälkeen nautimme juhla-aterian, jossa meille ruokia tarjoilivat kotitalouden juhlakurssilaiset. Kyllä ruoka maistui!

 

Keskiviikkoiltana kävimme vielä ehtoollisjumalanpalveluksessa Reisjärven kirkossa. Siihen onkin hyvä päättää pitkä kolmen viikon jakso, jonka jälkeen varmasti itse kukanenkin on unen tarpeessa.

Lotta ja Juho

Viimeisimmät

Opistoblogi – 26.1.2023

Tavallisen tammikuisen arjen lisäksi olemme kuluneilla viikoilla käyneet esittelemässä opistoa ja rakentaneet yhteishenkeä ohjelmailloissa ja muussa yhteisessä ohjelmassa.

Opistoblogi – 13.1.2023

Vuoden ensimmäisillä viikoilla vietettiin loppiaispäiviä, sekä mukavia teemapäiviä.

Opistoblogi – 9.12.2022

Joululomaa edeltävät viikot ovat olleet täynnä ohjelmaa ja tekemistä. Opistolla on vietetty monenlaisia juhlia.

Opistoblogi – 28.11.2022

Ohjelmantäyteiseen jaksoon kuului mm. armeijapäivä, Thanksgiving-juhla ja pipolätkäpelejä. Joulun juhlallisiin tilaisuuksiin valmistautuminen on aloitettu.

Opistoblogi – 25.11.2022

Tällä jaksolla opistolla kävi paljon vieraita. Saimme vieraaksemme esimerkiksi reisjärven nupelaiset ja päiväkerholaiset, sekä viime vuoden opiskelijoita.