Viikko 13: Aprillipiloja ja haastepelejä

14.4.2022
Tällä viikolla arki on ollut tapahtumarikasta. Viikonlopun teemapäivien aiheina oli Lapsuuspäivä ja Henkinen hyvinvointi.

Tällä viikolla laulu on raikunut jokaisena t-kirjaimella alkavana päivänä, eli joka päivä, koska tiistaina, torstaina ja tänään. Haha, aprillia, sillä tämä viikko sisälsi senkin.

Maanantaina tulimme toiseksi viimeistä kertaa opistolle. Iltapalan jälkeen äänestimme opistolaulun pitkän ja monenlaisia käänteitä sisältävän tilaisuuden lopuksi musiikkilautakunnan johdolla. 

Kauan odotettu ja monta kertaa siirtynyt kouluvalokuvaus oli tiistaina. Kaikki saapuivat heti aamulla tälläytyneinä päärakennukseen, sillä pitäähän sitä kuvissa nyt näyttää hyvältä. Koko opiston kuva otettiin horjuvilla korokkeilla heti aamusta. Sen jälkeen kuvia otettiin linjoittain. Illalla harjoittelimme seuraavan päivän opisto-cd- äänityksiä varten.

Keskiviikko päivä alkoi normaalisti, mutta puolivälissä päivää suuntasimme nokkamme kohti kirkkoa. Siellä äänitimme opistolevyllemme yli 30 laulua. Äänitykset sujuivat sutjakkaasti, vaikka aika oli tiukilla. Äänitysten jälkeen nälkäinen porukka ryntäsi kilpaa syömään. Illalla oli tunnelmallinen ja ajatuksia herättävä alustus ja keskustelu aiheesta “Harrastukset ilona”.

Torstai oli ihan tavallinen opistopäivä. Päivällisen jälkeen opistolaiset pelasivat sählypelin, jossa joukkueet jaettiin sen mukaan, kuka käyttää IPhonea ja kuka Androidia. Samaan aikaan kaikui laulu ala-aulassa. Hevoslautakunnan ohjelmaillassa saimme kuulla hienoja hirnahduksia ja näimme upeita taidonnäytteitä keppihevosten kera.

Perjantaina oli aprillipäivä, ja opistolaiset olivatkin kehitelleet toisilleen piloja. Jämsän opiston ulkomaalaiset tulivat vierailemaan opistolle ja pääsivät juuri sopivasti mukaan allien eli aikuislinjalaisten järjestämään ohjelmailtaan, jossa jokainen linja pääsi tekemään hauskoja tehtäviä videon muodossa. Vieraat saivat äänestää ohjelmaillan lopuksi parhaimman videon. Palkinnoksi voittajille, eli sosiaali- ja terveysalan linjalaisille opetettiin miten tehdään amerikkalaisia herkkuja, S’mores:eja.

Lauantaina oli kauan odotettu lapsuuspäivä. Hauskoja pisteitä kiertäessä, tuli mieleen paljon muistoja lapsuudesta. Stilleillä oli samaan aikaan ensiapukurssi, jossa he suorittivat EA2-kurssin. Edellisenä iltana seinille laitetut lapsuuskuvat aiheuttivat yläaulassa tungosta. Saimme arvuutella, kuka on missäkin kuvassa. Illalla oli jännittyneet tunnelmat sählypelejä odotellessa. Opiston sählyjoukkueet pelasivat viime vuoden joukkueita vastaan Kisatien koululla. Sählypelin jälkeen viimevuoden opistolaisia tuli muistelemaan vanhoja ja hengailemaan opistolle.

Opiston teknisen taitojen opettajan järjestämä teemapäivä oli monen mielestä mielenkiintoinen. Saimme kuulla ensin alustuksen aiheesta “Henkinen hyvinvointi”. Päiväkahvin jälkeen lähdimme ulos tarpomaan kantohangille isolla porukalla. Uskomme, että se vaikutti loppupäivän todella hyvään ja iloiseen ilmapiiriin. 

Santra & Otto ja Sohvi & Arttu

Viimeisimmät

Opistoblogi – 27.11.2023

Tapahtumarikas opintojakso sisälsi monia juhlallisia hetkiä. Thanksgiving-juhla, varttuneiden jouluruokailu ja armeijapäivän opistovala jäivät mieleen mukavina muistoina.

Opistoblogi – 27.11.2023

Loman jälkeisellä jaksolla pelattiin pipolätkää jäällä, osallistuttiin kakkukilpailuun ja tilattiin pizzaa källeiltä.

Opistoblogi – 12.10.2023

Syyslomaa edeltävällä periodilla nautittiin yhteisestä ajasta ja yhteisenä tekemisenä oli mm. majanrakennus ja nuorten perjantai. Teemapäivien aiheina olivat oppimistaidot sekä ulkomaalaisena opistossa. Osa opistolaisista pääsi Kuopioon opistoesittelyyn.

Opistoblogi – 12.10.2023

Tällä syksyisellä periodilla järjestettiin presidentinvaalit sekä saimme vieraaksi opistolaisten vanhempia.

Opistoblogi – 15.9.2023

Ensimmäisellä kokonaisella opintojaksolla perus arjen aloittamisen lisäksi käynnistimme opiskelijakunnan toimintaa sekä vietimme olympialaisia.