Viikko 1: Lumisateiden aikaa

10.1.2012

Maanantai-iltana tulimme opistolle pitkän joululoman jälkeen. Kaikki olivat iloisia ja jotkut ’vähän’ väsyneitäkin uuden vuoden juhlinnan jälkeen. Oli aivan huippua tavata opistokavereita ja vaihtaa kuulumisia kolmen viikon loman jälkeen. Opistoon paluu on sujunut uusien pelien merkeissä, lähinnä biljardin ja koronan, mutta lautapelejäkin on pelailtu.

Jo tiistaina alkoi sitten normaali opiskeluarki. Tiistaiaamuna opiskelijat saivat riemukseen nähdä valkoisen maan ja sen jälkeen lunta onkin tullut paljon tuulen kera, joten teknisellä lautakunnalla on ollut paljon työtä lumen aurauksessa. Osa opistolaisista on viettänyt lähes kaiken vapaa-aikansa laskettelemassa rantasaunan päähän rakennetussa rinteessä.

Keskiviikkona pidettiin torstai-päivän oppitunnit ja torstaina osa keskiviikon tunneista. Torstaiaamun opistotunnin jälkeen alkoi osa opistolaisista valmistella loppiaispäivän seuroja laittamalla saliin penkkejä.

Iltapäivällä muutamat opistolaiset pääsivät kokeilemaan lumilautailua ja pulkkailua hevosen vetämänä. Ja vauhtiinkin päästiin niin, että illalla oli jalat maitohapoilla ja selkä kipeänä.

Kun torstai-iltana käveli pääovesta sisään aula oli täynnä väkeä. Sitten alkoivat loppiaispäivät John Lehtolan pitämällä seurapuheella. Seurat jatkuivat kahvitauon jälkeen Keijo Nissilän alustuksella aiheesta Sanoiko Jumala todella niin?, josta seurasi vilkas keskustelu. Alustusta ja keskustelua pystyi seuraamaan myös infotauluilta sekä auditoriossa ja ruokasalissa valkokankaalta. Keskustelun jälkeen John Lehtola piti iltahartauden. Iltahartauden päätteeksi oli laulutuokio.

Perjantaiaamuna loppiaispäivät jatkuivat loppiaispäivän messulla Reisjärven kirkossa. Ruokatauon jälkeen oli seurapuhe jonka jälkeen Teuvo Aho piti alustuksen aiheesta Pelastus ja keskustelu virtasi alustuksen pohjalta. Jokaisella opistolaiselle oli annettu yksi työvuoro  loppiaisseuroihin, joten käytännön järjestelyt sujuivat mukavasti.

Katriina ja Jeremias

Viimeisimmät

Opistoblogi – 23.2.2024

Tällä jaksolla saimme vieraita niin reisjärvisille järjestettyyn NuPeen, kuin Loisto- seminaariinkin. Itse puolestamme vierailimme koko porukalla Kajaanissa.

Opistoblogi – 9.2.2024

Saimme kotiväkeämme kylään, tutustuimme edelleen toisiimme ja pelasimme Haapajärvellä jääkiekkoa.

Opistoblogi – 9.2.2024

Rennon meiningin periodi sisälsi normaalin arjen lisäksi myös paljon yhteishenkeä kohottavia tempauksia ja tekemistä.

Opistoblogi – 15.1.2024

Vuoden ensimmäisellä viikolla palasimme opistolle viettämään loppiaispäiviä. Maanantaina alkoi opiskeluarki, ja uudet valinnaisryhmät lähtivät käyntiin.

Opistoblogi – 27.11.2023

Tapahtumarikas opintojakso sisälsi monia juhlallisia hetkiä. Thanksgiving-juhla, varttuneiden jouluruokailu ja armeijapäivän opistovala jäivät mieleen mukavina muistoina.

Opistoblogi – 27.11.2023

Loman jälkeisellä jaksolla pelattiin pipolätkää jäällä, osallistuttiin kakkukilpailuun ja tilattiin pizzaa källeiltä.