Viikko 1: Loppiasseurat

8.1.2010
Joskin levänneet ja osittain myös hiukan väsyneet oppilaat saapuivat iloisena joululomalta taas tänne opistokotiin. Oli hienoa nähdä taas tuttuja kasvoja ja kuulla naurun raikuvan ja laulun soivan täällä Räisälänmäellä.
Ryhdyimme heti loppiaispäivien valmisteluun ja saimme tiistai-iltana suuren joukon nuoria sekä vanhempiakin tänne loppiaisseuroihin. Loppiaisena kävimme koko opistojoukolla ehtoolliskirkossa, jonka jälkeen päivällä seurat jatkuivat opistolla. Väkeä tuli taas mukavasti, vaikkakin edellispäivään verrattuna vähemmän. Oli mukava kuunnella seurapuheita ja alustusta, kun keskusteluihin osallistui niin nuoria kuin vanhempiakin.
Torstaina arki teki taas tuloaan ja saimme jatkaa normaalia opiskelua reippain mielin pehmeän laskun jälkeen. Lauantaipäivän teemana oli turvallisuus. Saimme tänne poliisin ja palomiehen kertomaan työstään. Sosiaali- ja terveysalan linja järjesti oppilaille koulutuspisteitä, joissa tutustuimme erilaisiin tapaturmiin.
Illalla edellisen vuoden opistolaiset haastoivat meidät koripallossa, lentopallossa ja salibandyssä. Kannustusjoukot huusivat äänet käheäksi ja näin pelit saivat yhteishengen korkealle. Sunnuntaina käsittelimme aihetta erilaisuus/monenlaisuus. Katsoimme ja kuuntelimme esityksen aiheesta, joka sai aikaan lämpimän keskustelun monenlaisuudesta. Saimme myös katsoa havainnollistavan dokumentin lapsesta, jolla ei ollut rajoja. Päivä herätti meissä jokaisessa paljon ajatuksia. Oli hienoa huomata se, miten suuri ja monipuolinen joukko me olemme! Erilaisuus on todella rikkautta.
Pakkanen on kirpaissut ja siksi olemmekin kulkeneet lämpimät viltit ja villasukat lämmikkeinä pitkin opistoa. Siitä huolimatta ilma on ollut kaunis ja aurinko on paistanut tänne rakkaaseen opistokotiimme.

Juliaana ja Julius

Viimeisimmät

Opistoblogi – 26.1.2023

Tavallisen tammikuisen arjen lisäksi olemme kuluneilla viikoilla käyneet esittelemässä opistoa ja rakentaneet yhteishenkeä ohjelmailloissa ja muussa yhteisessä ohjelmassa.

Opistoblogi – 13.1.2023

Vuoden ensimmäisillä viikoilla vietettiin loppiaispäiviä, sekä mukavia teemapäiviä.

Opistoblogi – 9.12.2022

Joululomaa edeltävät viikot ovat olleet täynnä ohjelmaa ja tekemistä. Opistolla on vietetty monenlaisia juhlia.

Opistoblogi – 28.11.2022

Ohjelmantäyteiseen jaksoon kuului mm. armeijapäivä, Thanksgiving-juhla ja pipolätkäpelejä. Joulun juhlallisiin tilaisuuksiin valmistautuminen on aloitettu.

Opistoblogi – 25.11.2022

Tällä jaksolla opistolla kävi paljon vieraita. Saimme vieraaksemme esimerkiksi reisjärven nupelaiset ja päiväkerholaiset, sekä viime vuoden opiskelijoita.