Viikko 1: Loppiaisviikko

6.1.2011

Joululoma meni nopeasti ja olemme palanneet rentouttavan loman jälkeen takaisin opistokotiin. Oli ihana nähdä opistolaisia ja kuulla kaikkien kuulumisia pitkästä aikaa! Vuoden ensimmäisellä opistotunnilla kuulimme iloisia uutisia; olemme saaneet opistolle uutuuttaan kiiltelevän pingispöydän, joka on ostettu syksyllä järjestämämme musiikkikahvilan avulla kerätyillä rahoilla. Pidimme pingispöydän julkistamistilaisuuden opiston ala-aulassa ja siellä pöytä saikin loistokkaan vastaanoton Eläköön–huutojen saattelemana. Samassa tilaisuudessa näimme valaisevan demonstraation pöydän kasaamisesta ja kokoamisesta, jotta ehjästä pöydästä on iloa meille ja muille mahdollisimman pitkään.

 

Tiistaina aloimme henkisesti valmistautumaan tuleviin loppiaispäiviin, jotka järjestettiin opistolla keskiviikkona ja torstaina. Varsinaiset oppitunnit näinä päivinä jäivät vähäisiksi, mutta kaikille opistolaisille oli jaettu jo ennen joulua erilaisia vastuutehtäviä loppiaispäivien ajalle ja niitä tehtäviä kukin hoiti innokkaasti omalla vuorollaan. Järjestelyt sujuivatkin hyvin ja työt tulivat tehtyä kiitettävästi.

Loppiaispäivillä vieraili paljon nuoria kuuntelemassa seurapuheita ja alustuksia. Loppiaisseuroihin kuuluva ehtoollisjumalanpalvelus pidettiin torstai-aamuna Reisjärven kirkossa. Saimme vieraaksemme myös lähetyspuhujan Kanadasta. Alustusten jälkeen kävimme molempina päivinä keskustelua. Keskustelut olivat puhuttelevia ja uskoa vahvistavia. Oli mukava huomata, että soluissakin opistolaiset keskustelivat omakohtaisesti uskonasioista niistä aiheista, mitä loppiaisseurat olivat nostaneet pintaan.

Perjantaina on aika siirtyä normaaliin opistoarkeen ja tarttua oppituntien tarjoamiin haasteisiin. Muistetaanhan, että talven pimein aika on tältä opistovuodelta voitettu ja saamme luottavaisin mielin taivaltaa kohti kevättä.

Sirkku ja Johannes

Viimeisimmät

Opistoblogi – 26.1.2023

Tavallisen tammikuisen arjen lisäksi olemme kuluneilla viikoilla käyneet esittelemässä opistoa ja rakentaneet yhteishenkeä ohjelmailloissa ja muussa yhteisessä ohjelmassa.

Opistoblogi – 13.1.2023

Vuoden ensimmäisillä viikoilla vietettiin loppiaispäiviä, sekä mukavia teemapäiviä.

Opistoblogi – 9.12.2022

Joululomaa edeltävät viikot ovat olleet täynnä ohjelmaa ja tekemistä. Opistolla on vietetty monenlaisia juhlia.

Opistoblogi – 28.11.2022

Ohjelmantäyteiseen jaksoon kuului mm. armeijapäivä, Thanksgiving-juhla ja pipolätkäpelejä. Joulun juhlallisiin tilaisuuksiin valmistautuminen on aloitettu.

Opistoblogi – 25.11.2022

Tällä jaksolla opistolla kävi paljon vieraita. Saimme vieraaksemme esimerkiksi reisjärven nupelaiset ja päiväkerholaiset, sekä viime vuoden opiskelijoita.