Viikot 1-2: Loppiaispäivät ja luistelua

9.1.2014

Torstaina tulimme joululomalta takaisin opistokotiimme virkein ja iloisin mielin. Oli mukavaa palata pitkän loman jälkeen takaisin “kotiin” ja nähdä kaikki opistoystävät. Lauantaina meillä oli teemapäivä, jolloin kuulimme Päivi Jokitalon luennon aiheesta ”Itsetunto”. Keskustelimme ryhmissä, mitä on itsetunto, ja kerroimme muille opiskelijoille, mitä ajatuksia ryhmässä heräsi. Keskustelujen välissä pääsimme luistelemaan järven jäälle, ja kaikilla tuntui olevan mukavaa.

1519721_516369095142377_1618629365_o

Heti samalla viikolla aloimme suunnitella opistolla pidettäviä loppiaisseuroja. Jokaisen työpanosta tarvittiin suuressa tapahtumassa, johon tuli paljon vieraita kauempaakin, Amerikastakin asti. Sunnuntaina kuulimme ensin kaksi seurapuhetta, ja sen jälkeen alustuksen aiheesta ”Isä meidän-rukous”. Illalla saimme keskustella ja vaihtaa ajatuksia aiheesta. Illan päätteeksi oli laulutuokio ja iltahartaus. Osalle opistolaisista jäi kavereita yökylään jatkamaan loppiaispäiviä seuraavana päivänä.

DSC_0021 (2)

Maanantaina pääsimme Reisjärven kirkkoon ehtoollisjumalanpalvelukseen, ja kuulimme lauluja opiston mies- ja kamarikuoron laulamana. Seurapäivä jatkui opistolla alustuksella aiheesta ”Autuaita ovat rauhantekijät”, jonka piti Mikko Uljas. Alustus herätti keskustelua, ja kuulimme paljon hyviä puheenvuoroja. Loppiaispäivät päättyivät Mikko-rehtorin pitämään loppuhartauteen.

Viikko on sujunut todella mukavasti, ja olemme saaneet viettää useampia syntymäpäiviä. On ollut mahtava kokemus kiertää soluja iltaisin, nähdä solujen elämää. Oli suuri ilo olla isäntänä ja emäntänä. Vuoden ensimmäiselle viikonloppulomalle lähdemme väsynein, mutta tyytyväisin mielin!

Enni ja Aleksi

Viimeisimmät

Opistoblogi – 26.1.2023

Tavallisen tammikuisen arjen lisäksi olemme kuluneilla viikoilla käyneet esittelemässä opistoa ja rakentaneet yhteishenkeä ohjelmailloissa ja muussa yhteisessä ohjelmassa.

Opistoblogi – 13.1.2023

Vuoden ensimmäisillä viikoilla vietettiin loppiaispäiviä, sekä mukavia teemapäiviä.

Opistoblogi – 9.12.2022

Joululomaa edeltävät viikot ovat olleet täynnä ohjelmaa ja tekemistä. Opistolla on vietetty monenlaisia juhlia.

Opistoblogi – 28.11.2022

Ohjelmantäyteiseen jaksoon kuului mm. armeijapäivä, Thanksgiving-juhla ja pipolätkäpelejä. Joulun juhlallisiin tilaisuuksiin valmistautuminen on aloitettu.

Opistoblogi – 25.11.2022

Tällä jaksolla opistolla kävi paljon vieraita. Saimme vieraaksemme esimerkiksi reisjärven nupelaiset ja päiväkerholaiset, sekä viime vuoden opiskelijoita.