Opistovuosi on alkanut!

22.8.2014

On alkanut jälleen uusi unelmien ja mahtavien kokemusten vuosi!

Uudet, jännittyneet oppilaat valloittivat opiston kämpät torstaina. Koska pohjoisamerikkalaiset tulivat päivän myöhemmin kuin muut, päätimme koko opiston voimin ottaa heidät vastaan pihamaalla laulun saattelemana. Muutama poika innostui jopa poimimaan kukkia.

IMG_5190

Opistovuosi on alkanut mahtavalla tavalla! Heti alusta asti tunnelma on ollut mielestämme leppoisaa, ja kaikkien on ollut helppo aloitella omaa vuottaan yhteisessä opistokodissa. Erityisesti lentopallo on toiminut hyvänä yhteishengen kohottajana, sillä sitä on pelattu lähes kaikki vapaa-ajat. Ollaanpa keretty pelaamaan yksi tiukka pelikin henkilökuntaa vastaan. Pelin aikana kannustus oli valtaisa huolimatta siitä, että opistossa oltiin oltu vasta pari päivää.

IMG_5887

Lauantaina meillä oli leikkimieliset olympialaiset Reisjärven urheilukentällä. Päivän aikana kilpailtiin monenlaisissa yleisurheilulajeissa, ja kukin osallistui niihin omien taitojensa mukaan. Olympialaisissa nähtiin loistavia urheilusuorituksia, mutta tärkeintä oli pitää hauskaa yhdessä, kannustaa toisia ja yrittää parhaansa. Kenellekään ei varmasti jäänyt kilpailuista huono maku suuhun, niin mukavaa siellä oli!

IMG_6142

Koska 8 kilometrin juoksumatka urheilukentältä opistolle oli varmasti hikistä puuhaa sen juosseille, saivat he maalissa hieman viilennystä oloonsa.

IMG_6271

Opiston perinteinen alkuvaellus Peuranpolulla alkoi hieman sateisissa merkeissä maanantaina, mutta sehän ei tunnelmaa latistanut. Iloisia ilmeitä näkyi huppujen ja sateenvarjojen alta. Vaelluksella oli tärkeintä pitää hauskaa ja tutustua toisiin olosuhteista riippumatta. Täytyy sanoa, että se onnistui hyvin! Erityiskiitos mukana olleelle henkilökunnalle mahtavan tunnelman luomisesta ja hienosti toimineista järjestelyistä. Kaikkien mielestä oli varmasti mieleenpainuva kokemus nukkua hevostallin lattialla, saunarakennuksessa, pressukatoksen alla tai missä itse kukin sattui yöpymään.

IMG_6448

Varsinainen opiskelu alkoi vasta keskiviikkona rennoissa merkeissä. Ulkomaalaiset ovat tarjonneet muille mahtavan tilaisuuden harjoitella vieraiden kielien käyttöä, ja ovat tuoneet opistoon oman lisänsä.

Meillä on siis opistossa aivan mahtava porukka. Jokainen meistä vaikuttaa omalta osaltaan opistokodin henkeen, ja ihan varmasti me tulemme tekemään tästä vuodesta yhden mieleenpainuvimmista vuosista elämässämme!

Maija ja Johan

Viimeisimmät

Opistoblogi – 26.1.2023

Tavallisen tammikuisen arjen lisäksi olemme kuluneilla viikoilla käyneet esittelemässä opistoa ja rakentaneet yhteishenkeä ohjelmailloissa ja muussa yhteisessä ohjelmassa.

Opistoblogi – 13.1.2023

Vuoden ensimmäisillä viikoilla vietettiin loppiaispäiviä, sekä mukavia teemapäiviä.

Opistoblogi – 9.12.2022

Joululomaa edeltävät viikot ovat olleet täynnä ohjelmaa ja tekemistä. Opistolla on vietetty monenlaisia juhlia.

Opistoblogi – 28.11.2022

Ohjelmantäyteiseen jaksoon kuului mm. armeijapäivä, Thanksgiving-juhla ja pipolätkäpelejä. Joulun juhlallisiin tilaisuuksiin valmistautuminen on aloitettu.

Opistoblogi – 25.11.2022

Tällä jaksolla opistolla kävi paljon vieraita. Saimme vieraaksemme esimerkiksi reisjärven nupelaiset ja päiväkerholaiset, sekä viime vuoden opiskelijoita.