Aikuislinja teki opintomatkan Italiaan

30.4.2018

Keskiviikkoiltana aikuislinjalaiset pakkasivat matkalaukkujaan ja siivosivat solujaan kiireessä kaiken kaaoksen keskellä odottavaisin tunnelmin. Kello 2.00am ajoimme bussilla Oulun lentokentälle ja sieltä lensimme Helsingin kautta Roomaan, Italiaan, jonne tämän vuoden opintomatkamme suuntautui. Saavuimme Roomaan noin 11.15 paikallista aikaa ja ensimmäisenä suuntasimme hotellille, jonka jälkeen lähdimme metsästämään ruokapaikkaa. Ensimmäinen päivämme Roomassa oli ehkä suoraan sanottuna hieman ankea. Sää ei ollut mikään erityisen mieluinen, vaan sateinen ja pilvinen ja matkaväsymys painoi yhdellä, jos toisella. Kiersimme kuitenkin Espanjalaiset portaat, Pantheonin ja Fontana Di Trevin suihkulähteen, jonne kävimme heittämässä kolikoita, jotta palaisimme vielä jonain päivänä takaisin Rooman, tai menisimme naimisiin.

Seuravaana päivänä heräsimme aurinkoiseen ja lämpimään Roomaan ja suunnistimme Vatikaanivaltioon. Vatikaani museo oli mielettömän suuri ja erittäin koristeellinen. Museo loppui upeaan Sistuksen kappeliin. Myös Pietarin kirkko oli erittäin vaikuttava näky, muun muassa kuuluisa Pieta-veistos Mariasta pitelemässä sylissään aikuista Jeesusta Michelangelon kädenjäljestä.

Lauantaina herätyskellomme soivat kello 6.00, jonka jälkeen suuntasimme junalla Venetsiaan. Päivä oli huikea, sää oli aurinkoinen ja lämmin. Venetsian kauneus sen pienuudellaan ihastutti meitä kaikkia ja ainakin itse rakastuin kyseiseen paikkaan ensi silmäyksellä. Osa meistä kävi gondoliajelulla ja se todella oli sen arvoista. Kapeilla kujilla veneillessä ei voinut muuta kuin hymyillä kilpaa auringon kanssa.

Sunnuntaina kohteenamme oli upea Colosseum sekä Forum Romanum. Saimme Colosseumille opastetun kierroksen, joka auttoi meitä saamaan hieman enemmän irti kyseisestä paikasta. Colosseumin suuruus ja historiallisuus laittoivat sanattomaksi.

Maanantaina viimeisenä lomapäivänä kävelimme kauniin puiston lävitse Pyhän Callixtuksen Katakombeille, joka oli erittäin mielenkiintoinen, mutta myös hyvin karu paikka Kristittyjen vainojen aikaisista hautakammioista. Maanalaiset tunnellit samaan aikaan puistattivat, että hämmästyttivät. Opastetun kierroksen päätteeksi lauloimme pimeässä hautakammiossa Siionin laulun Nyt kohti taivasta katselen. Hetki oli hyvin koskettava ja kaunis. Iltapäivästä me suomiallit keräännyimme Villa Borghesen suureen puistoon piknikille ottamaan aurinkoa. AmCansit suunnistivat sen sijaan junalla merelle uimaan ja juhlimaan Moniquen syntymäpäivää.

Tämä oli lähestulkoon meille kaikille ensi kosketus Italiaan. Italia jätti jälkensä ainakin minun sydämeeni. Se maistui maailman parhaimmalle jäätelölle, gelatolle, tuoksui vihreydelle ja kesälle, näytti kauniilta historiallisine rakennuksineen sekä kapeine kujineen, sekä tuntui kepeältä ja vapaalta. Italia näytti meille monet eri puolensa, ja se kohteli meitä hyvin ja lempeästi.

Paula Heino, Aikuislinja

Viimeisimmät

Opistoblogi – 15.9.2023

Ensimmäisellä kokonaisella opintojaksolla perus arjen aloittamisen lisäksi käynnistimme opiskelijakunnan toimintaa sekä vietimme olympialaisia.

Opistoblogi – 21.4.2023

Opistovuoden toiseksi viimeinen periodi on mennyt nopeasti erilaisen ohjelman merkeissä. Kevätpäivä kokosi lauantaina Räisälämäelle satoja nuoria.

Opistoblogi – 6.4.2023

Keväiset ilmat ovat saapuneet Räisälänmäelle, mikä onkin saanut opistolaiset nauttimaan porukalla ulkoilusta!

Opistoblogi – 24.3.2023

Hiihtoloman jälkeisillä viikoilla tehtiin laskettelureissu, ja keskityttiin hyvinvointi-teemaan niin teemapäivän kuin seminaarinkin merkeissä.

Opistoblogi – 24.2.2023

Kulunut jakso sisälsi monenlaisia teemoja, ystävänpäivänä ja pipolätkäpäivänä keskityttiin kohottamaan yhteishenkeä. Saimme tutustua myös SRK:n ja Oulun konservatorion toimintaan.