Viikko 37: Presidentin vaalit

13.9.2012

Maanantaina saavuimme virkeinä ja iloisina tänne Räisälänmäelle. Jännitystä oli ilmassa, sillä illalla oli tiedossa presidentin vaalijuhla. Saimme ihastella vielä hetken mahtavia vaalimainoksia käytävillä ennen kuin ehdokkaat saapuivat auditorioon. Ilta huipentui ehdokkaiden vaalikamppailuun, jossa he tai heidän kannattajansa pitivät lupaavat vaalipuheensa. Ehdokkailta kyseltiin mielipitetä jääkiekon tappeluista Euroopan talouskriisiin. Vaalilautakunta oli rakentanut uudet loistavat äänestyskopit, jollaisia ei ennen opistolla ole ollut. Äänestys tapahtui samalla tavalla kuin oikeissakin vaaleissa. Lautakunta valvoi äänestystä ja äänestysprosentti oli täydet 100,0%.

Iltapalan jälkeen saavuimme takaisin auditorioon jännittyneissä tunnelmissa. Rehtorimme kertoi tilastotietoja ja piti erityisesti ehdokkaita odotuksessa. Eteen pyydettiin kaksi henkilöä: toinen heistä tulisi olemaan presidentti ja toinen varapresidentti. Tämän vuoden presidentiksi valittiin numero kymmenen eli Aapo ja Erkistä tuli varapresidentti. Presidentti sai huimaavat aplodit ja kunnian toimia esilaulajana laulaessamme lopuksi maamme laulun.

On ollut kaikinpuolin mukava viikko, vaikka ei ole tapahtunutkaan mitään muuta normaalista poikkeavaa. Kieliopintojen linjan opiskelijat ovat opiskelleet ahkerasti – kuten aina.  Viikonlopusta on tulossa varmasti huikea, sillä vanhempamme tulevat viikonloppukurssille. Luvassa on paljon erilaista ohjelmaa, mm. alustuksia ja keskusteluja, ohjelmailta, sähly- ja lentopallopelit äitejä ja isiä vastaan sekä kuorojen esiintymisiä jne. Luonto-ja erälinjalaiset lähtevät tulevalla viikolla metsästysretkelle Lestijärvelle. Antoisaa retkeä lelleille, toivottavasti heillä on palatessaan jotain tuotavaa!

Outi ja Joonas

Viimeisimmät

Opistoblogi – 16.9.2022

Opistovuoden ensimmäinen kokonainen periodi on takana!

Opistoblogi – 25.4.2022

Tällä viikolla aurinkoiset ja lämpimät kelit ovat houkutelleet opiskelijat viettämään aikaa ulkona.

Opistoblogi – 14.4.2022

Tällä viikolla arki on ollut tapahtumarikasta. Viikonlopun teemapäivien aiheina oli Lapsuuspäivä ja Henkinen hyvinvointi.

Opistoblogi – 14.4.2022

Viikon aikana reissattiin sekä laskettelemassa Ukkohallassa että esittelemässä opistoa Oulussa.

Opistoblogi – 1.4.2022

Hiihtolomalta palattiin virkeinä opistolle viettämään tapahtumarikasta viikkoa.

Opistoblogi – 25.2.2022

Viimeisellä jaksolla ennen kahden viikon hiihtolomaa opistolla oli monenlaista ohjelmaa aina grilli-illasta lentopalloturnaukseen.