Suunnistuskurssilla iloittiin yhteisestä harrastuksesta

31.5.2023
Innostuneet suunnistuksen harrastajat kokoontuivat opistolla toista kertaa. Seuraava kurssi on jo suunnitteilla ensi kevääksi Jämsän opistolle, ja sinne toivotaan mukaan myös uusia harrastajia.

Aurinkoisena toukokuisena viikonloppuna Reisjärven kristillisellä opistolla saimme tuntea syvää yhteenkuuluvuuden tunnetta, kun kokoonnuimme meille tärkeän suunnistusharrastuksen pariin jakamaan tietoa, taitoa ja kokemuksia.  Joukossa oli suunnistuksesta innostuneita vasta-alkajia Opi suunnistamaan -kurssilla, mutta myös jo vuosia metsiä ristiinrastiin juosseita kuntosuunnistajia ja Jukolaan tähtääviä konkareita Suunnistuksen harrastajat -kurssilla. Meitä yhdisti yhteisen harrastuksen lisäksi yhteinen usko. 

Viikonlopun aikana saimme tietoa terveellisestä ravinnosta, unesta ja palautumisesta. Kuulimme hyvistä varustevalinnoista, kerroimme parhaimmista pummeistamme ja kisailimme leikkimielisesti Kahoot-tietokilpailussa. Pääsimme ottamaan mittaa itsestämme päivärasteilla. Innokkaimmat etsivät rasteja myös yöllä suunnistuslampun valossa. Ruumiillisen ravinnon lisäksi saimme nauttia hengellistä ravintoa.

Tunnelma oli välitön ja aito. Yhtenä leirin järjestäjistä nautin osallistujien aktiivisuudesta, iloisesta ja lämminhenkisestä ilmapiiristä. Tuskin maltan odottaa ensi kevääseen, jolloin pääsemme jälleen yhdelle koolle, jakamaan suunnistuksen tuomaa iloa ja löytäjän riemua. Seuraava suunnistuskurssi on tarkoitus järjestää Jämsän kr. kansanopistolla 17.-19.5.2024.

Teksti: Maija Viljamaa
Kuva: Timo Veikko Kinnunen

Viimeisimmät

Kurssiuutisia – 28.5.2024

Räisälänmäen Taidekesä heinäkuussa tarjoaa kuvataiteen, yksinlaulun, hopeatöiden ja kirjoittamisen kurssit. Kursseilla lisäksi monipuolista yhteistä ohjelmaa.

Kurssiuutisia – 28.5.2024

Mikä ihmeen Opari? Lue lisää ja ilmoittaudu uuteen nuorten kurssikokonaisuuteen.

Uutisia – 28.5.2024

Kevään Kantti-koulutus päättyi portfolioiden työstämiseen ja päätösjuhlaan. Seuraava Kantti-koulutus alkaa taas elokuussa.

Opistouutisia – 28.5.2024

Reisjärven kristilliseen opistoon haki yhteishaussa 612 nuorta, joista 390 hakijalle opistomme oli ensisijainen hakukohde. Lisäksi aikuislinjalle on hakenut tähän mennessä 18 nuorta aikuista.

Uutisia – 28.5.2024

Opiston henkilökunnan ja johtokunnan yhteistyöseminaarissa lauantaina 18.5. keskusteltiin mm. työssäjaksamisesta, opistolaisten hyvinvoinnista ja opistossakin näkyvistä ajan ilmiöistä.