Suunnistuskurssilla iloittiin yhteisestä harrastuksesta

31.5.2023
Innostuneet suunnistuksen harrastajat kokoontuivat opistolla toista kertaa. Seuraava kurssi on jo suunnitteilla ensi kevääksi Jämsän opistolle, ja sinne toivotaan mukaan myös uusia harrastajia.

Aurinkoisena toukokuisena viikonloppuna Reisjärven kristillisellä opistolla saimme tuntea syvää yhteenkuuluvuuden tunnetta, kun kokoonnuimme meille tärkeän suunnistusharrastuksen pariin jakamaan tietoa, taitoa ja kokemuksia.  Joukossa oli suunnistuksesta innostuneita vasta-alkajia Opi suunnistamaan -kurssilla, mutta myös jo vuosia metsiä ristiinrastiin juosseita kuntosuunnistajia ja Jukolaan tähtääviä konkareita Suunnistuksen harrastajat -kurssilla. Meitä yhdisti yhteisen harrastuksen lisäksi yhteinen usko. 

Viikonlopun aikana saimme tietoa terveellisestä ravinnosta, unesta ja palautumisesta. Kuulimme hyvistä varustevalinnoista, kerroimme parhaimmista pummeistamme ja kisailimme leikkimielisesti Kahoot-tietokilpailussa. Pääsimme ottamaan mittaa itsestämme päivärasteilla. Innokkaimmat etsivät rasteja myös yöllä suunnistuslampun valossa. Ruumiillisen ravinnon lisäksi saimme nauttia hengellistä ravintoa.

Tunnelma oli välitön ja aito. Yhtenä leirin järjestäjistä nautin osallistujien aktiivisuudesta, iloisesta ja lämminhenkisestä ilmapiiristä. Tuskin maltan odottaa ensi kevääseen, jolloin pääsemme jälleen yhdelle koolle, jakamaan suunnistuksen tuomaa iloa ja löytäjän riemua. Seuraava suunnistuskurssi on tarkoitus järjestää Jämsän kr. kansanopistolla 17.-19.5.2024.

Teksti: Maija Viljamaa
Kuva: Timo Veikko Kinnunen

Viimeisimmät

Kurssiuutisia – 5.3.2024

Lyhytkurssitoiminta on opistossa vilkasta, kurssilaisia käy vuosittain lähes 4000 monen eri aihepiirin äärellä. Kursseille ilmoittaudutaan osoitteessa www.lyhytkurssille.fi.

Opistoblogi – 23.2.2024

Tällä jaksolla saimme vieraita niin reisjärvisille järjestettyyn NuPeen, kuin Loisto- seminaariinkin. Itse puolestamme vierailimme koko porukalla Kajaanissa.

Opistouutisia – 14.2.2024

Kevään yhteishaku Reisjärven kr. opiston oppivelvollisuuslinjoille lähestyy. MIten opistoon haetaan? Opiston nettisivuilla on uusi hakuinfo-video ja tärkeää tietoa hakemisesta.

Opistoblogi – 9.2.2024

Saimme kotiväkeämme kylään, tutustuimme edelleen toisiimme ja pelasimme Haapajärvellä jääkiekkoa.