Opistoseurojen valmistelut etenevät

9.3.2023
Reisjärven opistolle kokoontui suurten tilaisuuksien järjestämiskurssi 10.–11. helmikuuta. Paikalla oli  kesän 2023 opistoseurojen vastuuhenkilöitä Pyhännän, Kärsämäen, Kajaanin, Kivijärven, Haapajärven, Kestilän, Pyhäjoen, Vihannin, Pulkkilan, Pihtiputaan ja Pyhäjärven rauhanyhdistyksistä.

Reisjärven opistolle kokoontui suurten tilaisuuksien järjestämiskurssi 10.–11. helmikuuta. Paikalla oli  kesän 2023 opistoseurojen vastuuhenkilöitä Pyhännän, Kärsämäen, Kajaanin, Kivijärven, Haapajärven, Kestilän, Pyhäjoen, Vihannin, Pulkkilan, Pihtiputaan ja Pyhäjärven rauhanyhdistyksistä. Seurojen tunnuslauseeksi on valittu ”Minun armoni riittää sinulle” (2 Kor.12:9). Opistoseurat  järjestetään, jos Jumala suo, viime vuoden tapaan elokuun alussa 4.–6.8.2023.

Kurssin alussa seuratoimikunnan puheenjohtaja Raimo Tornberg piti puheenvuoron aiheesta “Jumalan valtakunnan työssä”, jossa hän herätteli kuulijoita pohtimaan, kenen työnantajan palveluksessa olemme, kun olemme Jumalan valtakunnan työssä.

– Miksi me teemme Jumalan valtakunnan työtä? Kuka meidät on lähettänyt työhön? Mitä me tästä työstä hyödymme? Mistä saamme voimia tähän työhön? kyseli Tornberg.

Tornberg muistutti, että taivaallinen Isä on uskonut juuri sinulle ja minulle sen tehtävän, jonka veljet ja sisaret meille osoittivat. 

– Rakkaus saattaa meidät meille uskottuihin askareisiin ja tehtäviin. Jumala on siunannut jokaiselle niitä lahjoja, joita Jumalan valtakunnan työsaralla tarvitaan. 

Alustuksessa tuli esille ajankohtainen kysymys siitä, jaksammeko kantaa vastuuta vai onko ajallinen kiireinen elämä ohjaamassa liiaksi valintojamme? 

– Opistoseurat voivat muodostua meille aivan kuin maamerkeiksi tai juhlahetkiksi, joihin haluamme palata pitkin vuotta eri yhteyksissä, vastasi Tornberg.

Meidän tulee myös tarkastella sitä, onko työtaakkaa jaettu riittävän monille.

– Osaammehan antaa tukea ja myötätuntoa eri elämäntilanteissa oleville myös opistoseurojen valmistelussa. Muistammeko antaa positiivista palautetta sisarille ja veljille tehdyistä työtehtävistä? Yhdessä on hyvä tehdä suunnitelmia ja toteuttaa niitä siten, että kaiken kiitoksen ja kunnian saa taivaallinen Isämme, Tornberg totesi.

Yhteisen osuuden jälkeen eri toimikunnat siirtyivät suunnittelemaan omaa osuuttaan ensi kesää varten.

Teksti ja kuva: Aulikki Piirainen

Viimeisimmät

Opistoblogi – 24.3.2023

Hiihtoloman jälkeisillä viikoilla tehtiin laskettelureissu, ja keskityttiin hyvinvointi-teemaan niin teemapäivän kuin seminaarinkin merkeissä.

Uutisia – 22.3.2023

Reisjärven kristillisen opiston tavara-arpajaisten voittajat arvottiin Haapajärven poliisiasemalla 27.2.2023.

Uutisia – 9.3.2023

Opistolla järjestettiin lauantaina 18.2. kolmatta kertaa jo perinteeksi muodostunut pipolätkäturnaus. Päivä vaati kovan työn. Organisoinnissa hyödynnettiin alun perin koronavuonna kehitettyä kaavaa.

Uutisia – 9.3.2023

Opistolle hankittiin hiljattain uudet kirkkotekstiilit. Kuviointina uusissa kirjaliinoissa, stolissa ja alttariliinoissa on käytetty opiston lintuaiheista logoa.

Tapahtumauutisia – 9.3.2023

Reisjärven opistolle kokoontui suurten tilaisuuksien järjestämiskurssi 10.–11. helmikuuta. Paikalla oli  kesän 2023 opistoseurojen vastuuhenkilöitä Pyhännän, Kärsämäen, Kajaanin, Kivijärven, Haapajärven, Kestilän, Pyhäjoen, Vihannin, Pulkkilan, Pihtiputaan ja Pyhäjärven rauhanyhdistyksistä.

Kurssiuutisia – 9.3.2023

Tänä keväänä kutsu kuuluu vuosina 1962–63, 1972–73, 1982–83 1992–93, 2002–2003 ja 2012–13 opistossa olleille sekä heidän puolisoilleen. Paikalla ovat myös nykyiset eli lukuvuoden 2022–23 opiskelijat.