Opistoseurojen valmistelut etenevät

9.3.2023
Reisjärven opistolle kokoontui suurten tilaisuuksien järjestämiskurssi 10.–11. helmikuuta. Paikalla oli  kesän 2023 opistoseurojen vastuuhenkilöitä Pyhännän, Kärsämäen, Kajaanin, Kivijärven, Haapajärven, Kestilän, Pyhäjoen, Vihannin, Pulkkilan, Pihtiputaan ja Pyhäjärven rauhanyhdistyksistä.

Reisjärven opistolle kokoontui suurten tilaisuuksien järjestämiskurssi 10.–11. helmikuuta. Paikalla oli  kesän 2023 opistoseurojen vastuuhenkilöitä Pyhännän, Kärsämäen, Kajaanin, Kivijärven, Haapajärven, Kestilän, Pyhäjoen, Vihannin, Pulkkilan, Pihtiputaan ja Pyhäjärven rauhanyhdistyksistä. Seurojen tunnuslauseeksi on valittu ”Minun armoni riittää sinulle” (2 Kor.12:9). Opistoseurat  järjestetään, jos Jumala suo, viime vuoden tapaan elokuun alussa 4.–6.8.2023.

Kurssin alussa seuratoimikunnan puheenjohtaja Raimo Tornberg piti puheenvuoron aiheesta “Jumalan valtakunnan työssä”, jossa hän herätteli kuulijoita pohtimaan, kenen työnantajan palveluksessa olemme, kun olemme Jumalan valtakunnan työssä.

– Miksi me teemme Jumalan valtakunnan työtä? Kuka meidät on lähettänyt työhön? Mitä me tästä työstä hyödymme? Mistä saamme voimia tähän työhön? kyseli Tornberg.

Tornberg muistutti, että taivaallinen Isä on uskonut juuri sinulle ja minulle sen tehtävän, jonka veljet ja sisaret meille osoittivat. 

– Rakkaus saattaa meidät meille uskottuihin askareisiin ja tehtäviin. Jumala on siunannut jokaiselle niitä lahjoja, joita Jumalan valtakunnan työsaralla tarvitaan. 

Alustuksessa tuli esille ajankohtainen kysymys siitä, jaksammeko kantaa vastuuta vai onko ajallinen kiireinen elämä ohjaamassa liiaksi valintojamme? 

– Opistoseurat voivat muodostua meille aivan kuin maamerkeiksi tai juhlahetkiksi, joihin haluamme palata pitkin vuotta eri yhteyksissä, vastasi Tornberg.

Meidän tulee myös tarkastella sitä, onko työtaakkaa jaettu riittävän monille.

– Osaammehan antaa tukea ja myötätuntoa eri elämäntilanteissa oleville myös opistoseurojen valmistelussa. Muistammeko antaa positiivista palautetta sisarille ja veljille tehdyistä työtehtävistä? Yhdessä on hyvä tehdä suunnitelmia ja toteuttaa niitä siten, että kaiken kiitoksen ja kunnian saa taivaallinen Isämme, Tornberg totesi.

Yhteisen osuuden jälkeen eri toimikunnat siirtyivät suunnittelemaan omaa osuuttaan ensi kesää varten.

Teksti ja kuva: Aulikki Piirainen

Viimeisimmät

Kurssiuutisia – 5.3.2024

Lyhytkurssitoiminta on opistossa vilkasta, kurssilaisia käy vuosittain lähes 4000 monen eri aihepiirin äärellä. Kursseille ilmoittaudutaan osoitteessa www.lyhytkurssille.fi.

Opistoblogi – 23.2.2024

Tällä jaksolla saimme vieraita niin reisjärvisille järjestettyyn NuPeen, kuin Loisto- seminaariinkin. Itse puolestamme vierailimme koko porukalla Kajaanissa.

Opistouutisia – 14.2.2024

Kevään yhteishaku Reisjärven kr. opiston oppivelvollisuuslinjoille lähestyy. MIten opistoon haetaan? Opiston nettisivuilla on uusi hakuinfo-video ja tärkeää tietoa hakemisesta.

Opistoblogi – 9.2.2024

Saimme kotiväkeämme kylään, tutustuimme edelleen toisiimme ja pelasimme Haapajärvellä jääkiekkoa.